Wednesday, September 27, 2006

siihen tuli kukkia

 

Kukkahelma pellavamekkoon, hihoihin pieni rimpsuke ja sinistä nauhaa miehustaan. Ei se tainnut mennä pilalle. S itse ainakin tykkää entistäkin enemmän. Posted by Picasa

5 comments:

heli said...

blogi on saanut nimensä aiheesta. kun joka päivä tulee uusi askarrus. kademiel!

isoinpapu said...

Niin, osa näistä on sellaisia, jotka on maanneet ompelupöydällä jo jonkin aikaa, päättelemättömät langanpäät maata viistäen. Eli en mä oikeesti ihan näin työteliäs ole. Se menee vähän aalloittain; puhdin huumassa väsään paljon kaikkea, mutten jaksa tehdä loppuun. Päättelen ja viimeistelen sitten "myöhemmin".
Sitäpaitsi, mä en maalaa, piirrä, soita nokkista, laula, kirjoita tai tee mitään muutakaan mitä oikeesti kauheesti haluais tehdä. Tämä kaikki puhti on tavallaan pidäteltyä raivoa tai jotain sublimaatiota. Mä kadehdin niitä jotka opiskelevat perheen lisäksi, tai taiteilevat jotain ihanaa, tai vaan ovat kauheen keskittyväisiä. Mä en ole.

Oona said...

sä oot ihan pöhkö äiti ; )

isoinpapu said...

Joo, olen pöhkö.

Ja kuulostin liian karskilta.

"Pidäteltyä raivoa" voisi olla myös vaikka,,ööö, purkauma?

"Kadehdin" voisi olla "ihaillen katson ylöspäin äimänkäkenä".

Käsinkosketeltavat asiat on mahtavia, kun ne jäävät olemaan, siinä missä keittiönpöydän siivous ei jää(ja on kuitenkin olevinaan niin konkreettinen juttu).
Kai siinä vähän raivoa kuitenkin on, kun väsää lapasia ja pipoja "olemaan olemassa" sen siistin keittiönpöydän sijaan.

"Ihanan taiteilu" ei tässä tarkoittanut välttämättä mitään taidemaalausta tai kuvanveistoa, vaan kaikenlaista luovaa ,johon liittyy keskittynyt ajattelu ja työskentely.

Olen ihan onnellinen rykiessäni lapasia ja pipoja, mutta olisi ihanaa myös vaikka kutoa sukka ajatuksella. Tai soittaa pitkästä aikaa nokkista.(oona huom!)

heli said...

ihana kommentti, oona...:)
mutta kyse on siis lähinnä siitä, että ajatukselle ei ole tilaa, eikä niinkään siitä, mitä nimenomaan haluaa tehdä (esim. käsityö vs. taide), niinjoo. mutta niillä perheen ohella opiskelevilla sitä pidäteltyä raivoa varmaan vasta onkin.