Wednesday, December 13, 2006

raitoja

 
Olen hillittömän innoissani huomatessani, että trikoota tosiaan voi ommella tavallisella, vanhalla ompelukoneella. Nämä bodyt onnistuvat niin hyvin etten usko silmiäin.
Nyt kun vielä löytyisi kivoja venyviä kankaita. Kangaskaupan valikoimat ovat vähän kurjat, ja vanha t-paita on taas liian lyhyt kierrätettäväksi tähän tarkoitukseen. Nämä pallot ja raidat ovat myös hämmentävän kalliita. Tulee hiukan halvemmaksi sentään ommella itse kuin ostaa kaupasta valmis, mutta ero ei ole kovin suuri näillä metrihinnoilla. Ehkä pitää ostaa yksiväristä ja sapluunoida omat kuviot vaatteisiin. Tosin, eihän mulla oikeastaan ole aikaa edes ommella näitä ilman painoteknisiä tempauksiakaan. Aikaa ja aikaa, pyh! Posted by Picasa

6 comments:

Anonymous said...

vau, kaikenkaikkiaan.
mä ostin neurokankaasta just tollasta raitatrikoota - turkoosi-suklaa-väristä - ja se on niin kieroa ettei sitä pysty ompelemaan kirveelläkään (oletteko joskus yrittäneet?).

Matroskin said...

Paimion Jättirätissä oli kesällä vaikka mitä kivoja trikoita, esim halvalla Laura Ashley -trikoita. En tiedä onko enää. Täällä Helsingissä on yksi pikkukauppa, jossa oli jonkun kotimaisen kangastehtaan vikoja eriä joustofroteeta, eikö sekin kävisi noihin? Tule joskus tänne niin mennään yhdessä kangaskierrokselle.

Matroskin said...

Niin ja Huutonetissähän on paljon kankaita, jos vaan jaksaa selata.

isoinpapu said...

Mä ostin nämä just riistoeurokankaasta. Eivät kamalasti kieroilleet. Löysin sitten netistä heti paaaljon halvemmalla mielestäni saman pallotrikoon (myllymuksut) ja aimo valikoiman raitatrikoita.

Hyvä idea, mä voisin tosiaan tulla Liisun kanssa Helsinkiin joskus! Kääk. Se saattaisi olla mahdollista(paitsi että kamalan kallista junalla). Ehkä jos puolisoni tulee sinne työmatkalle, ja lastenhoito järjestyy täällä päässä...Varokaa vaan, joskus tulenkin ja käyn kaikkien luona.

isoinpapu said...

Voi ankeus, eihän ne myllymuksun trikoot olleetkaan niin halpoja. Pöh, ne oli 1/2m hintoja. Eli suorastaan kalliimpaa kuin eurokangaassa.
Miks kangas on niin kallista? Ompelemalla itse pitäis tulla paljon halvempaa kuin jos ostaa kaupasta. Tai sitten pitäis olla rajattomasti aikaa löytää kirppareilta ja muista jemmoista kierrätyksiä. Mutku mul ei oo aikaa. Sikamaista.

Anonymous said...

pitäis olla joku laki jolla taataan että itse tehty tulee halvemmaksi. no ei varmaan pitäis. mutta monta kertaa tuntuu siltä, että puhti menee hukkaan. kun jostain ikeasta saa sohvan halvemmalla kuin jos ostais kangasta vanhan sohvan sohvanpäällisiksi ja tekis itse..