Tuesday, March 06, 2007

kätisyys

Miten voi varmistua 1 1/2 vuotiaan vasenkätisyydestä?

Saadessaan avonaisen, paksun, mustan tussin käteensä, lapsi koristaa sillä vahvemman käden puoleisen kasvojen alueen ja korvan. Tässä tapauksessa vasemmalla vasemman.

Muita huomioita:
Suosituin piirtelemiskohta pään alueella oli ehdottomasti korva. Tämän saattaa edelleen helposti todistaa helpon värianalyysin avulla: korva on kauttaaltaan musta.

Kuudesta lapsestani kolme, eli puolet ovat vasenkätisiä. Heistä yksi saattaa olla jopa molempikätinen(erittäin harvinaista, olisi kiva tietää onko hän todella oikeasti molempikätinen vai vaan molempiin oppinut vasuri). Mielestäni tämä on eksoottista ja suorastaan erikoista koska kumpikaan vanhemmista ei ole vasenkätinen. Ja varsinkin jos tämä pitää paikkansa:

"jos molemmat vanhemmat ovat vasenkätisiä, niin todennäköisyys että lapsesta tulee vasenkätinen, on noin 40 prosenttia. Kahden oikeakätisen vanhemman lapsista tulee kahdeksasta prosentista vasenkätisiä, taustoittaa neuropsykologi Satu Winqvist Oulun yliopistollisesta sairaalasta"3 comments:

Elli Velli K. said...

Hei! Kätisyys saattaa olla aika monimutkainen juttu. Keskimmäinen tyttäremme 10v. on molempikätinen eli hän tekee jotkut asiat oikealla,jotkut vasemmalla kädellä. Lääkäriltä olen kuullut, että kätisyys ei ole mikään päivänselvä juttu, vaan sen selkiytyminen ja aivojen työjärjestyksen löytyminen sen suhteen saattaa kestää pitkään, ihan aikuisikään asti. Meillä tämä molempikätisyys kulkee mieheni suvussa ja tyttäreni on molempikätinen ainakin kolmannessa polvessa. Tämä liittyy myös siihen, että toinen korva on ihmisellä dominoiva. Molempikätisillä juuri se toinen korva, kuin valtaväestöllä, on dominoiva ja tämä vaikuttaa motoriikkaan, tasapainoon yms.
p.s. huomaan, että pidät ompelemisesta ja retrosta, kuten minäkin...käy katsomassa upouutta blogiani!

isoinpapu said...

oh, toki käyn kurkkaamassa blogiasi. Mikä sen mukavampaa!
Hauskaa kuulla että on muitakin molempikätisiä, lähipiirissä tuo esikoiseni on ainoa.

Anonymous said...

ModeschmuckEngel die Online-Schatztruhe, voller schmuck thomas sabo detailverliebter „LiebenSachen“ Neben unseren stärksten Marken PILGRIM, thomas sabo shop KONPLOTT, Desigual und NOA NOA gibt`s bei uns noch viel thomas sabo schmuck zu entdecken!Alles was das Frauenherz begehrt. thomas sabo schmuck günstig Hipp,romantisch und verspielt, edel oder glamourös, sabo charm Mode,Schmuck,Taschen,Gürtel und tolle Geschenkideen thomas sabo engelsflügel für Frauen. Immer auf der Suche nach neuen Trends, verwöhnen wir unsere Kunden mit liebevoll ausgesuchten Kleinigkeiten mit thomas sabo schmuck günstig dem gewissen haben Faktor der jedes Frauherz ein klein angebote thomas sabo wenig höher schlagen lässt. Ein Besuch bei angebote thomas sabo armbänder www.liebesache-modeschmuck.de lohnt sich jederzeit. Ganz neu eingetroffen sind die neuen Schmuck Kollektionen Herbst 2010 anhänger kette von Konplott. Miranda Konstandinidou hat sich mal wieder selbst übertroffen. Schauen Sie vorbei und gönnen Sie sich mal wieder was.