Monday, April 30, 2007

huisku


Toukokuussa tapahtuu paljon. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Odotan jännityksen vallassa.

Teimme vappuhuiskut. Olen aina rakastanut vappuhuiskuja, mutta inhonnut paperisilppua. Kangashuiskut toimivat loistaen eikä silppua synny. Olemme tyytyväisiä.

Sen sijaan että tekisin itselleni näppärän ja fiksun aikataulun toukokuun useista pakollisista kuvioista, teenkin karhukuvia.
On vähän epäreilua(sana jota eskarilainen käyttäisi mielellään yhteydessä jos toisessa), että kun lapsi tekee asioita silkasta tekemisen riemusta, niin syntyy nokkelia, luovia ja mielenkiintoisia lopputuloksia. Kun minä teen vaan innoissani, ilman selvää ideaa tahi päämäärää, syntyy vain tylsää ja ennalta-arvattavaa. En esitä todistusaineistoa. Tuo koulukarhu on minun mittakaavassani ihan nokkela teos. Mur mur.

5 comments:

Matroskin said...

Kestohuiskut. Hieno idis. Sattumoisin mietimme juuri mieheni kanssa kestovappupalloja. Vahakangaspallo, jonka saumat on teipattu sadetakkiteipillä? Pitäisikö se heliumit sisässään?

Nallekuva on mainio. Armas mieheni purskahti nauruun kun näytin sitä hänelle.

isoinpapu said...

Kestopallot olisi kohtalaisen helppo myös säilyttää varastossa, koska ne eivät vie lattia- vaan kattopinta-alaa.

heli said...

mää prakastan tota nallea. ostan kirjan, kun se ilmestyy...

Elli Velli K. said...

Ihana, todella hauska nallekuva! Myytkö;)?

Foliopallot ovat todellinen vaiva. Varsinkin kun lapset kiintyvät niihin ja ne lelluvat lattioilla vielä syksylläkin. Symbolisesta 'päästämme pallot vapauteen' -eleestäkin on täytynyt luopua, koska jousenet kuulema tukehtuvat folioihin.

Tänä vappuna pääsimme palloista kivasti eroon (niitä oli kertynyt 4 kpl!), kun keksimme ryhtyä akuiksi ja mikeiksi imemällä heliumia niistä (on kuulema vaaratonta, toivon siis niin). Olimme kyllä revetä naurusta! Folioista tulee kyllä suunnattoman paljon enemmän jätettä kuin vanhoista kumipalloista.

M said...

Kestohuisku on kyllä kannatettava idea. Olin menettää hermot vapun jälkeen myöskin serpentiinin kanssa kun sitä löytyy edelleen nurkista revittynä ja ryppyisenä.