Friday, April 06, 2007

hyvää pääsiäistä!Pääsiäinen on hyvä juhla. Haluaisimme vain keksiä painokkaampia perinteitä pääsiäisen viettoon. Kadehdin ortodokseja, jotka osaavat ottaa ilon irti pääsiäisestä.
Mekin maalasimme munia. Ja Leivoin ihanan inkivääriomenakakun. Nam. Huomenna vuorossa taatelikakku, puolisoni suosikki.

Liisu sai tarpeen vaatiessa uuden pussilakanan. Tykkään
ihan kamalasti tuosta vihreästä kankaasta. Ihan silmittömästi. Joskus vain käy niin, eikä itsekään oikein tajua miksi ihmeessä juuri tämä vanha lakana sytyttää niin voimakkaan tunteiden palon.

Minun on pakko alkaa käyttää kalenteria. Muistini on käsittämättömän huono, ja lupailen lonkalta asioita. Kalenteri. Joo. Nyt siinä on lempiväriset kannet. Punaista ja oranssia(varsinkin).

4 comments:

Matroskin said...

Julkaise omenainkiväärikakkuresepti! Jollei se ole sukusalaisuus!

isoinpapu said...

Ehei, ei mikään salaisuus. Resepti löytyy "kiireisen kokkaajan keittokirjasta"(Piikkilä).

150g voita/marg.
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl inkivääriä
2dl omenasosetta

Voi ja sokeri vaahdoksi. Munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten. Sitten vaan perinteisesti kuivat keskenään sekaisin ja nuo yhteen + omenasose. 175¤C 50-60 min.

Mä laitan myös 2 tl vaniljasokeria, omenasoseen sijaan raastan 3-4 omenaa, enkä anna olla noin kauaa uunissa. Parempaa kosteampana.
Ohjeen mukaan omenasoseen voi korvata kahden banaanin sosella, mutta henk.koht. rakastan omenia ja inkivääriä, joten en ole edes kokeillut banskuversiota.

Kaikki eivät tästä pidä perheessä, mutta minulle tämä on paras ja ihanin. Olenkin omenarkomaani ja invääristi.

Matroskin said...

Hä. Miten kotirouva voi olla kiireinen kokkaaja? Ai niin, sinun pitää rientää ompelusten pariin.

isoinpapu said...

heh heh.
Ommella voi yöllä, kokkaaminen tulee suorittaa silloin kun ruoka-aika lähestyy. Ihan yhtä lemmon hiittä. Aina. Ruuanlaitto on ihan kamalinta mitä on. Eikä ikinä ole tarpeeksi aikaa.En koskaan tule selviämään tästä ruuanlaittotraumasta. Leipominen on sitten asia erikseen.