Monday, April 09, 2007

sattumia


Lisää pääsiäisen juhlintaa.
Pääsiäisvihta, eli hiirenkorvista sidottu vihta. Tuoksui ihanalta, tuntui vitsalta. Pienet lehdet eivät olleet ihan yhtä tiukassa kiinni oksissaan vielä kuin kesän lehtevät oksat.

Pääsiäismusiikkia!
Pergolesin Stabat mater. Puoliso kuuli livenäkin, minä estyneenä jäin kotiin(siis mieleltäni estyneenä, olen ihan kummallisen ujo joskus, kummallista ja hassua, kun näin jälkikäteen ajattelee). Ihanaa musiikkia. Ainoa miinus on meidän levytyksen amerikkalainen kontratenori, joka onneton lausuu yhden latinankielisen r:n amerikkalaisittain, oh, ja kuinka särkyykään lumous!

The Hilliard ensemble on vyöryttänyt keskiaikaista musiikka yhdestä toimivasta kaiuttimestamme. Nautin. Paras ja nokkelin kevätlaulu; Summer is icummen in.
Arvo Pärtin "Beautitudes". Yksi niitä harvoja musiikkeja, joka on kirvoittanut kauneudellaan kyyneleen silmäkulmaan.

Soitin pitkästä aikaa myös(tenori)nokkahuilua. Odottaessani Liisua soitin paljon, nyt jäänyt vähemmälle. Soitin niitä raskausajan kipaleita, Bachia ja Haydnia, ja voi että! Sormiin oli jäänyt nuottikulku siinämäärin, että kun Liisun nakertamasta nuotista puuttui pari tahtia, niin tulivat noin vain vanhasta tottumuksesta ihan oikein. (En ole muusikko, joten minun kohdallani tämä on erikoista). Kun soitin uudestaan ja aloin muistella oikein järjelläni, soitinkin tietysti väärin. Ei kannata käyttää järkeään. (aina).

Kivoja asioita: Poika A lukee kirjoja. Ulkona satoi rakeita(pääsiäisrakeita). Meillä on hyvää tummaa suklaata. Ja lisää hyvää tummaa suklaata. Ja vieläkin. Nam nam.
Ja jottei raportointi unohtuisi niin tuossa tuolilla näkyy vihreä hiippalakki, jonka virkkasin hahtuvalangasta neiti S:lle.

2 comments:

Matroskin said...

Mitä suklaata?

isoinpapu said...

Ghanalaista(makeaa ja vaniljaista)62%, ecuadorilaista kelpo tummaa 72% ja new guinealaista 72 % ärhäkkää savunmakuista tummaa. Me ollaan tumman suklaan ystäviä.