Monday, May 28, 2007

lippislätsä osa 1


No nii. Yritin tehdä jonkinlaisen kuvakertomuksen lippislätsän synnystä. Kuvat ovat pieniä, yksityiskohdat ja mitat eivät näy (peeveli!), mutta ei hätää, klikkaa kuvaa niin se suurenee. Mitään sanallista ohjetta en tämän enempää osaa tehdä. Tarina jatkuu alaspäin loogisessa (huh) järjestyksessä.
Kankaat ovat vanhoista paidoista, vuorikangas ohuempaa kuin päälikangas. Ilman vuoriakin voi tehdä. Silloin lippa vain kiinnitetään päälikankaaseen. Ei väliin niinkuin vuorin kanssa. No joo, te kyllä ymmärrätte.
Taustamusiikiksi sopii hyvin 70-luvun soul. Stevie Wonderin vanhat kipaleet myös.
Ai niin, mitat ovat epämääräisiä. Suosittelen päänympäryksen mittaamista. Jaa päänympärys viidellä(tosiaan, kolmioitakin tulee siis viisi yhteen hattuun), muutama sentti ylimääräistä tekee lätsäkokemuksesta kivemman. Tällä "kolmiolla" tulee pieni yksivuotiaan lätsä tai 8-vuotiaan lätsä ihan riippuen saumanvaroista.
Whipup-saitilla on joskus ollut hyvin samanlainen ohje, siitä olen tämän oppinut. En löydä sitä enää tutorials-kohdasta tuolta whipupista, mutta siellä on vastaava. Tämä ei siis ole minun oma innovaationi, vaan muistelo ja sovellutus jostain näkemästäni.6 comments:

Matroskin said...

Kiitos! Eikö lipassa ole mitään pahvia tai muuta vahviketta? Noinko se pysyy tanassa vaan?

Kanerva said...

Täällä sitä ommellaan nyt, ohjeidesi mukaan!

isoinpapu said...

Lipassa on vain kangasta vahvikkeena. Siis siinä on välissä vuorikangasta ja hyvin toimii. Mitä pienempi ihminen, sitä pienempi lippa.

Kanerva: Mahtavaa!
(Jos ei onnistu niin se johtuu mun ohjeista, ei sun ompelutaidoista.)

Kanerva said...

Onnistui se!

isoinpapu said...

Jihuu!!!

Nti Nokkonen said...

Olen tehnyt tästä ohjeesta kaksi hattua, vuoden välein. Ihanaa, kun se säilyy, kun siihen voi aina palata tarpeen vaatiessa! Kiitos!!