Tuesday, May 08, 2007

suojeluspeitto
Rikoin nopeusennätykseni huolen siivittämänä, ja ompelin tunnissa tämän pienen retkipeiton yhdelle pienelle koululaiselle kevätretkeä varten.

Toisista kantaa enemmän huolta kuin toisista. Ihmiset ovat lapsinakin aika erilaisia. Eli kun en itse pääse, ompelen itseni peittona mukaan.

Vakavissaan tilkkutöitä harrastavat ovat jo pyörtyneet (kops muks), mutta tämä on siis suojeluspeitto, ei tilkkupeitto, joten tekninen suoritus on epäolennainen tässä tapauksessa. Ihailen kyllä oikeita tilkkutöitä ja häkellyttäviä käsintikkauksia. Joskus minäkin. Mutten nyt.

3 comments:

Matroskin said...

Onpa söpö täkki. Minulle tuo ainakin antaisi turvaa. Miten se on tehty, onko sisällä vanua?

isoinpapu said...

Tämä on kyhätty kaikenlaisesta äkkiä löytyneestä, vanhaa lakanaa jne. Välissä joku kummallinen tekolammaspala, valkoista pörhöistä. Ei ollut vanua käsillä.

Takaosa on ihan vaan yksi iso kappale sinistä lakanaa. Etuosaan on pyörylät ommeltu siksakilla, siis ennen palasten yhteen ompelua. Etuosa koostuu muutamasta erilevyisestä kangaspalasta.

"Tikkasin" spiraalit kankaaseen ennen kuin reunustin reunat. Nopeasti ommellessa varsinkin työ melkolailla elää tuon tikkauksen aikana. Jos omistaa paljon hakaneuloja, niin niillä kannattaa lukita kaikki kappaleet vastakkain, jolloin tikkaus käy helpommin ja nätimmin.(mulla on vain yksi hakaneula...)
Reunus on myös jotakuinkin samoja kankaita kuin itse peitto. Pitkä suikula yhteenommeltuja suikuloita.

Pitkä ja hankala selostus. Imetän paraikaa, joten aivoni ei toimi.

heli said...

kiekurat on tosi hienoja.