Thursday, July 12, 2007

vaahteramäen Iida ja seitsemän asiaa

Jugendsammakot?

" Käsivarteni nyt kiedon kaulaasi sun,
oi suloinen armaani mun.."
Siitä tuli siis Vaahteramäen Iidan mekko. Sammakot vaikuttavat jugendahtavilta, ja essuntaskuihin mahtuu sekä sammakko että possu.

Ja sitten jotain aivan muuta. Liivia haastoi minut kertomaan seitsemän asiaa itsestäni. Gulp! Gasp!
Liivian hienosti raportoimat seitsemän olivat häkellyttävän sopivia minunkin kohdalleni: en kuitenkaan pelkuroi niiden varjoon ja käske lukea kohtiani Liivian blogista, vaan olen urhea ja keksin omat asiat.

1. Olen ollut jo 20 vuotta kasvissyöjä. Nautin kyllä maitotuotteita ja kalaa, joten mikään kovan linjan kasvis en ole. Viimeksi kun pieni murunen lihaa vahingossa ajautui systeemiini, sairastuin niin kovasti että lähes pyörryin huonovointisuuteni takia.

2.Sen sijaan että alkaisin ensisijaisesti pohtia seitsemää seikkaa kerrottavaksi, alankin miettiä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia 7-mielleyhtymiä.
7 kuolemansyntiä, 7 samuraita, maailman 7 ihmettä, lumikki ja 7 kääpiötä, 7 veljestä, 7:n meren kauhu, "sen seitsemää sorttia", tulee antaa anteeksi seitsemän kertaa seitsemän, 17 vuotiaana on neito kauneimillaan (ja pyh, en minä ainakaan),seven-eleven, seven-up,"..sieben , acht, gute nacht!"

3.(Niin, mietin jo tosiaan etten voi mainita perhettäni tässä listalla koska meitä ei mitenkään ole seitsemän.)Perheeni on elämässäni aina ykkösenä. Meitä on siis kahdeksan: puolisot+6 lasta. (Tässä kohdassa on liikaa numeroita.)

4.Nauraminen. Tykkään nauraa.

5.Omistan tällä hetkellä kahdet sukat. Polvisukat ja nilkkasukat, raidallisia molemmat. Ei, on kolmannetkin! Löysin raidalliset ylipolvensukat etsiessäni esikoiseni kutsunta- lääkärintodistusta vaatekaapistani(ei löytynyt). Aion hankkia lisää sukkia.

En ole ihan varma pitäiskö tämä kohta poistaa, ja kirjoittaa jotain muuta tilalle. Pelkään paljastavani jotain kaameaa sukkien ohella. Esikoiseni ei varmaan pääse armeijaan jos kuulevat että hänen kutsuntapapereitaan säilytettiin joskus äidin vaatekaapissa.

6. Näen ja muistan paljon unia. Se on hienoa.
Olen nähnyt unta jossa mieheni kanssa muutumme kauhean sairauden takia jättimäisiksi ihmisruumiin elimiksi. Muistan toivoneeni nenäksi muuttuessani, että puolisoni muuttuisi edes samaksi elimeksi, jolloin kenties voisimme vielä kommunikoida jollain tavalla.

7. Musiikki. Hyvä musiikki vaikuttaa voimakkaasti. Pidän ikivanhasta vokaalimusiikista, renessanssin polyfoniasta, Bachista, Bartokista, Arvo Pärtistä, György Ligetistä, kansanmusiikista ympäri maailmaa, soulista ja funkista. Pidän kirkkojen akustiikasta, jälkikaiusta, veden äänistä, kivien äänistä(Micus!), linnuista, kahinasta. Sattumanvaraiset äänet.

6 comments:

Liivia said...

Miten hurmaava vaahteramäkäläinen!
Hauskat 7 kohtaa sait väsättyä eikä ilmeisesti nokka kauan tuhissut niin pian ilmestyivät eetteriin!

isoinpapu said...

Itseasiassa en ole varmaan koskaan pähkäillyt postausta näin kauan... Onkin ihan eri juttu yhtäkkiä pääasiassa kertoilla jotain itsestään, kuin jutustella itsestään käsitöiden lomassa. Mutta hauskaa.

En ehtinyt varmaan ihailla unkarilaispaitaasi tarpeeksi. Ihana! Ja niitä on siis monta!

Ai että, minulla on yksi ihan mahtava keramiikkalinkki... voi että. Löysin:
http://www.flickr.com/photos/nestingemily/

violet said...

Seitsemän esiintyy todellakin monessa.
Puhutaan että seitsemäs aaltokin olisi suurempi kuin muut, mutta se ei liene totta.
Avioliiton seitsemännen vuoden kriisistäkin puhutaan...

Jugendsammakot ovat ihania.

Kanerva said...

Seitsemän taitaa olla kolmosen kanssa maaginen luku. Hienot seitsemän kohtaa jaoit kanssamme.

Mekko on ihastuttava!

Kate said...

Mekko on aivan ihana ja pidän noista sammakoista tosi paljon.
Kiva lista sinulla :)

Anonymous said...

This obviously implies that relationship speeds are inadequate with this protocol.
The OBD 2007 software program interface is exceptionally nicely organized.My web page obd2 scan tool software