Monday, August 20, 2007

...ja sen sellaista

Koulua alettu käydä. Neiti S sai saksanluokkalaisena tukiyhdistyksen järkkäämän koulutötterön ja poika A tokaluokkalisena enkkuluokkaliasena ei saanut. Karkit jaettiin lopulta ja kaikki ovat taas ihan onnellisia.
Ompeluksia: lippislätsiä ja pikkareita. Pikkarikangas on kirpparilta ostettu löperö joustotrikoopusero.
Bongattu: Valtavan suuri hämähäkki. Emme tiedä mikä laji on kyseessä. Joku kurkkuhämähäkkikö? Oi kerro jos tiedät.
Leikitty: nukkekodilla. Matroskin, häkellyttävän antelias ja huomaavainen ystäväni, lähetti meille nukentavaroita. Lapset (ja aikuiset) ovat haltioissaan. Nukkekoti ei riittänyt enää näille leikkijöille, vaan naapurin linnoitus piti kalustaa myös. Kovaa menoa.
Ja sitten. Kohta on esikoiseni 18-v synttärit. Haluan keksiä kaikkea kivaa ja mahtavaa synttärikseen. Hiilihappojäätä, ilotulitusta, kynttilälyhtyjä... Nyt ovat hyvät vinkit arvossaan. Juhlintaideoita?

5 comments:

Matroskin said...

Äh, miten osaat tehdä noita kalsareita? Minulla niistä tulee vain myttyjä.

Eikö saksalaisesta tötteröstä riitä koko teidän perheelle nameja?

Liivia said...

Ihanaa kerrontaa! Pikkarit sekä kuva aivan mahtava! Enpä ole ennen nähnyt moista hämähäkkiä. Näyttää olevan samanlainen nukketalon astiasto kun meilläkin, 70-luvulta, tosin ei enää noin montaa astiaa ehjänä.

isoinpapu said...

Mä lähetän sulle Matroskin "kaavan" noihin pikkareihin.Taisinkin jo luvata joskus tehdä niin. Hyvin simppelit. KOpiotu vanhoista äitiyspakkauslaatikon froteepikkareista.

Astiasto kirpparilta, vanhassa lootassaan, kaikki osat tallella. Japanilaiselta vaikutti laatikko ja tosiaan aika vanhalta. Maksoi kuitenkin vain euron. Aika hyvä diili!

Joo, ei se tötterö suinkaan ollut täynnä herkkuja, karkkeja oli lopulta vain muutama. Oli siellä toki muuta sälää lisäksi. Siis koulutarvikkeita tms. Tosi kiva yllätys pienille ekaluokkalaisille

heli said...

juhlista: mun mieleen on painunut unohtumattomasti meidän sisaruskatraan esikoisen 18-vuotispäivä; heti vuorokauden vaihduttua ikkunan alle tultiin laulamaan ja vielä sisällekin, ja tais olla jotain kakkua ja tähtisadetikkuja tai vastaavaa. sun pitänee kysyä, mitä mieltä juhlakalu itse oli asiasta, mutta mä ainakin 8-vuotiaana olin tosi vaikuttunut...

mänttipälli said...

Minäkin muistan nuo juhlat. Riippuu tietty päivänsankarista, miten tuollaiseen serenadiin suhtautuu...
Apustan itseni keskiöiseen lauluporukkaan, jos sellaista tarvitaan.

Meillä on hyvin samanlainen astiasto, joka ostettiin piknikkorissa uutena jostain halpiskaupasta.

Upeita kalusteita ja kodikasta tunnelmaa!