Monday, September 10, 2007

ei koskaan tarpeeksi / never enough

..pikkareita. Liisu tosiaan opetteli kuivaksi kesällä (kumarramme ja ylistämme häntä tämän johdosta!), eli pikkuhousuja tarvitaan runsainmitoin. Ne eivät lopu kesken siksi että ne joutuisivat jatkuvasti kosteusvaurioiden takia pesuun, ei suinkaan, Liisu on erittäin pätevä potallakävijä. Luulen että hän tahallaan sotkee pöksynsä ulkopuolelta, jotta saisi tekosyyn riisua ne. Naku on hänen mielestään paras ja ihanin, ja söpöähän se onkin, mutta käytännön syyt puoltavat alusvaatteiden käyttöä. Aion voittaa tämän väsytystaistelun. Ompelen kaikki vanhat trikoopaidat pöksyiksi.
Kierrätysmateriaalien käyttö muuten saa aikaan yllättäviä väriyhdistelmiä ja - valintoja. Tuo hänen yllään oleva "lohenpunainen- vaaleansininen"-yhdistelmä ei ihan ensimmäisenä olisi kangaskaupassa tullut mieleeni. (kamaluudessaan melko viehättävä, hänen yllään ainakin.)

.. eikä pipoja! Pieneksi kittanoitunut neulepaita taipui kahdeksiruusukepipoksi. Pitkä on Liisulle, ja 20-luvun tyylinen( no, päässä se näyttää oikeasti aika hauskalta ja nostalgiselta) joko teini O:lle tai minulle.


..of little pants and knitted caps. Well, obviously the caps not knitted by me. They´re made of an old and uggly sweater. They have a little 20´s feel in them. Sort of.
We have a little debate going on with Liisu (22 months) about using underpants. She thinks it´s lame, i think its practical and makes living easier. She pottytrained herself during the summer ( oh, we salute her!), and now needs tons of new underwear. Not because of "moisture accidents" but i think she spills all kinds of stuff on them on purpose, to get a reason to take them off. Maybe she even hides them somewhere. Fortunately, we have lots and lots of old t-shirts and other stuff to fill our life with toddlersized underpants. Recycling fabric also creates new and interesting colorcombos. That "salmonpink- light blue" shes wearing is not the thing i`d look for in a fabric store. But it looks kind of cool on her. After all.

10 comments:

Matroskin said...

Voi ihania. Miten teit ruusukkeet? Liisukka on niin suloinen. Haluan hänet rouvaksi meidän kuopukselle.

Elli Velli K. said...

Meilläkin Liisun ikätoveri oppi tykkänään potalle elokuussa! Olen ällistynyt. Yölläkään ei tarvitse vaippaa, joko teemme yhdessä yöllisen pottaretken tai sitten asiaa tulee vasta aamulla. Ihme! Ulkoillessa olemme pissailleet yhteen jos toiseen puskaan. Miten ajattelit selvitä talvella? K. ainakin johdonmukaisesti haluaa aina pissata ulkona. Pitäisikö kehittää joku ulkohaalari, jossa on takaluukku vai mitä ihmettä?

Hienoja pöksyjä. Me olemme turvautuneet kaupan tarjontoihin (leppäkerttuja, pöllöjä, kissoja...). Pipot ovat TODELLA hienot. Ompelitko ihan vain koneella? Meilläkin olisi kutistuneita neuleita.

isoinpapu said...

elli valli k: Mun vanhassa ompelukoneessani on "huolitteleva jousto-ommel", jolla omeplen kaikkea joustavaa, myös nuo pipot. Aikaisemmin, ennen tätä ihmeellistä vanhaa ompelukonettani, käytin joustaviin kolmiaskelsiksakkia, ja kuulemma ihan tavallinenkin siksak toimii kivasti.

Matroskin: Ruusukkeet tein laittamlla neljä pyöreää, keskeltä kahtiataitettua ympyrää keskeltä yhteen. (Voi hyvänen aika kun kuulostaa hankalalta, mutta jos nyt näyttäisin niin tajuaisit heti.)Siis vaan ympyrät taitetaan ja niputetaan yhteen parilla pistolla. Ympyröiden reunat siksakkasin, jotta ne aaltoilee vähän ja ovat ,öh ,söpömpiä?

Ai niin vielä...takaluukullinen ulkohaalari:
Sellainen kiinalainen lastenpöksy takahalkiolla kiinnostaa kyllä muakin. Lissu ei kyllä paljon pissaa matkoilla,mutta olen aina jotenkin huolissani, josko sittenkin. Siis varsinkin kun hän matkustaa lähes aina selässäni. Pissailu ei huolleta niinkään kuin se kiinteämpi aines, jonka pidätyskyky on heikompi.
Olen kyllä aivan ällikällä päähän lyöty kun huomasin ettei yövaippaakaan tarvita enää. Kyllä he ovat niin viksuja nämä nykyäajan lapset! ( ..ja toisilla oppiminen käy helpommin kuin toisilla, samassa sisarusparvessakin).

isoinpapu said...

bruahhaa!!! "..pyöreää ympyrää..."

Huh huh, klukahan ei ole taas oikein nukkunut.

heli said...

hienoja pöksyjä. mielestäni harva asia on niin söpö kuin pikkulapsen peppu, pikkareilla tai ilman.

Kristina said...

She's just to sweet ;o)
Hiding her underwear! Some kids just like to go naked, huh?
Love the color combo!

Kanerva said...

Ihana pieni pylleröinen. Meidän poika oli aika samanikäinen oppiessaan kuivaksi. Yökuiva oli jo kyllä aiemmin. Vieläkin jaksan ihmetellä, miten helppoa on, kun ei tarvitse koko ajan vahtia onko vaippa märkänä. Tosin aamuisin vielä sattuu niitä vahinkoja, että pissa tulee pöntön sijasta vessan lattialle.

Onko sulla joku kaava noihin pikkareihin?

Liivia said...

Vinhoja pipoja, ihan kuin Missoneita!

//fine little day// said...

She sure looks cool :)

fliss said...

My 2year old does'nt like wearing them either, maybe i should show her this photo....Its so sweet!!