Thursday, September 20, 2007

ukot / old men

Liisu rakastaa "ukkoja". Myös nuket ovat "ukkoja", korkeintaan joskus vauvoja. Kaikkein rakkain ukko tällä hetkellä on tuo oikealla keskellä oleva kelta-ruskea laskuvarjohyppääjä (Huh?). Se löydettiin puutarhatalkoissa miehen lapsuudenkodin kukkapenkistä. Se piha on täynnä haudattuja leluaarteita.
(Kuva on vähän köpelö. Inspiroiduin "fine little day"n lusikka-kokoelmasta ja halusin kerätä kokoelman myös. Meidän lusikat vaan eivät ole kovin mielenkiintoisia, joten leluja tilalle. Hauskaa.)


Our youngest (girl) loves all kinds of "man"figures. I don´t know how to call these in english. Direct translation according to my dictionary would be "old man". Anyways, she loves her old men, and calls dolls also that way. Her favorite one is the very uggly yellowish-braunish parachuteman(without the parachute) on the right.
(Fine little day´s great spooncollection pic was my inspiration to this picture. My picture itself is not very good, but this was fun).

6 comments:

Matroskin said...

Iiks. Oma nappulani tykkää vain autoista. Tytön ja pojan ero? Ihmiset ja koneet?

isoinpapu said...

No, itseasiassa Liisun toinen intohimo on autot. Ja mopot. Ja traktorit. Hän kuljeksii kotona joko ukot tai autot käsissään. Tämä tyttö on tosiaan hyvin laaja-alainen tykkäämisissään.

Ja aina, ihan aina, häntä luullaan kaupungilla pojaksi. Ihan aina. JOpa hänen veljeään luultiin tytöksi samanikäisenä usean kerran, mutta Liisua ei vahingossakaan.

Luulin että se johtuu siitä ettei ole tukkaa, mutta nyt hattukaudellakin sama jatkuu. Ilmeisesti tosiaan jos lapsella on muitakin värejä kuin vaaleanpunaista niin se on sitten poika.(pidättelee itseään alkamasta vatvoa taas tätä aihetta).

heli said...

hieno kuva mielestäni. virkattu tahi neulottu sammakko on erityisesti mieleemme.

Liivia said...

Elisabethin lusikat inspiroivat minuakin, kuumeisesti mietin mistä värkkään omaan kokoelmani, tuo lelujuttu on hauska!

//fine little day// said...

Oh, I like the green one :))

//fine little day// said...

The green, knitted one with the slanting mouth that is...