Wednesday, October 24, 2007

hyvät neuvot tarpeen / good advice needed

Törmäsin tällaiseen vanhaan verhoon kirpparilla ja jotenkin ihan kummasti ihastuin silmittömästi; Niin silmittömästi että ostaa pläjäytin samantien kaksi verhollista turkoosia(!) kukkakangasta. Halpaa onneksi, mutta kuitenkin. Ei lainkaan omainainen ostos minulle.
Lempikankaat ovat usein mysteeri. Minun kohdallani ainakaan ne eivät seuraa mitään järjen, logiikan, sydämen tai muun tykkäämisen linjaa.
Ongelma: Kangas muuntui silmissäni unelmieni talvitakiksi. Niin... hyvänen aika, sehän on kevätkangas! ...vai onko? Olen ihan ulalla. Miten olen vimmassa ostanut valkovuokkokankaan talvitakiksi itselleni, lainkaan huomaamatta että kyseessä on valkovuokkokangas! Haittaako se minua? En tiedä! Vai ovatko nuo kevätkukkaset metsätähtiä? Ne kukkivat koko kesän, sehän ei ole niin leimallisesti äitienpäiväkasvi, olisiko se sopiva kukka talvitakkiin?
Kyseessä on selvästi silmitön hullantuminen. Puhukaa minulle järkeä. Vai pitäisikö kuulla sydämen ääntä? Voiko tästä kankaasta tehdä talvitakin?

I madly, blindly fell in love with these vintage curtains. I saw the fabric as my new wintercoat, but hey.. it´s anemones! A springflower! A mothersday flower! I didn´t pay any attention to this fact when i bought the fabric. Just madly loved it. It´s nothing i usually would choose for myself. Wrong color. (The flower could also be a trientalis europaea, not so springly flower). I don´t even know if these flower/spring thing bothers me or not, i´m just confused.. weird.
But now, tell me , is this a proper coat fabric? Should i listen to my heart or my brain? Ahh, too many choices...

15 comments:

Liivia said...

Hmm, ensin ajattelin että tietenkin voi! Sitten ajattelin, että josko kuitenkin sellaisen kevyttikkitakin, jota vois käyttää vielä pitkälle kevääseen ja kylminä kesäpäivinäkin. Mutta varmasti saat siitä väännettyä hienon talvitakinkin, ehkä vähän kreisin, mutta mitäs siitä!

Kanerva said...

Kyllä siitä varmaan talvitakinkin saa. Väri on aika kevyt, kevätmäinen. Ehkä juuri tuollainen kangas olisikin oikein oiva talvitakiksi, muistuttaisi jokaisena pimeänä päivänä, että kevät on päivää lähempänä taas!

isoinpapu said...

En käsitä mikä muhun oikein nmeni tuon kankaan kanssa. Yleensä mietin tosi tarkkaan.
Kokoajan alan nähdä enmmän ja enemmän äitienpäiväkortin katsoessani sitä. Voi että. Ja sellaisenaan, printtinä, se ihastutti. Mielleyhtymät, painoarvot, alitaju, voi että.

Sormustin said...

Tummien talvitakkiarmeijoiden seasta värikäs takki erottuisi taatusti. Kaunis kangas.

Tulee tästä sitten minkä vuodenajan takki tahansa, varmasti kaunis!

Minulla kanssa tapana raahata kirpputoreilta kankaita. On niin ihanaa löytää joku kiva vakosametti tai kukkakangas. Useimmat päätyvät vain pinoon muiden seuraksi, ompeluinnostus on tipotiessään, tilalla kutominen. Odotan sitä, että saan ommella kankaista (sitten joskus) lapsukaiselle.

Kay said...

Minusta turkoosi kuuluu kyllä myös talvisiin väreihin, johtuu ehkä siitä, että näen työssäni sporttivaatteita, joissa turkoosia käytetään paljon. Mutta en kyllä usko että teet kankaastasi mitään "laskettelutakkia" tms.
Anna asian hautua, ratkaisu löytyy kyllä (entäs jos tuo kangas olisikin somisteväri?).
Kuvioista: ehkä voit ajatella että metsätähdet ovatkin kaamosajan tähtiä taivaalla...

Solveig said...

Tuttu kangas, anopilla oli siitä pöytäliina. En koskaan ajatellut, että se olisi kesäkangas. Sävyhän on talveen sopiva. Minäkin suosittelisin kevyttoppaa, tai ehkä ajattelitkin sellaista. Teilläpäin talvet ovat ehkä aavistuksen leudompiakin...

Matroskin said...

Ihan hyvin saa talvitakin, älä kangistu kaavoihin. Tarviitko 2 verhoa vai vaihdatko toisen vaaleanpuna-vihreään retroverhoon, joka on kai Metsovaaraa. Erinomainen laatu.

mänttipälli said...

Mun mielestä se näytti ihan talvikankaalta heti, kun luin, että suunnittelet talvitakkia. Nehän voi olla vaikka lumikukkia. Kylmä turkoosi on mun mielestä enemmän talvi- kuin kevätväri. Katsoin kuvaa isonakin, enkä itse nähnyt siinä valkovuokkoja. Eikä mun mielestä haittais, vaikka olisin nähnytkin.

Äänestän talvitakkia!

Joola said...

Ehdottomasti voi tehdä talvitakin. Lumitähtiähän ne voivat myös olla. Tai kuurankukkia.

Vesa said...

Miksei. Ainakin tuollaiseen etäisesti kaukoidän tyyliseen talvitakkiin toi sopii hyvin:

http://picasaweb.google.com/vesa.metsatahti/Talvivaate/photo?authkey=EklmezsiFls#s5124989039911880658

Elli Velli K. said...

Se on metsätähti (kirjoita se vaikka selkään;) ). Ihanan raikas ja suorastaan jäinen väri talveen! Tuli mieleen Taikatalvi. Tee sellainen leudomman sään talvitakki, vaikka tikattu. Ja ehdottomasti huppu kuuluisi tuohon takkiin! Tai sittenhän voi tosiaan tehdä vaikka vakosamettisen takin, mutta tästä koristeen hihansuihin ja helmaan, siis sellaiset päällikeompeleet. Entäs kääntötakki? Silloin voisi metsätähdet kääntää piiloon, jos ne alkaisivat kukkia liikaa.

isoinpapu said...

Kiitos! Talvitakki siis muhikoon. Alan jo päästä yli "kävelevä äitienpäiväkortti"-tunnelmista. Ja sitäpaitsi; minähän OLEN suurperheen äiti. JOs kelle, niin munulle tuo printti sopii. Loisteliast!

isoinpapu said...

Ai,joo, Matroskin; saa nähdä mikä menekki tulee olemaan, jos kangasta jää yhden verhon verran, niin tehdään vaihtokaupat. Kivaa!

Vilijonkka said...

Talvitakki joo, tuo värihän on aivan kuulaan talvipäivän taivaan sävy, ainakin lähellä. Löytyykö varastoista jotain pehmeää pörröistä valkoista somisteiksi? Ja isot valkoiset napit?

Onnea projektille.

heli said...

höh, vesan linkki ei toimi. mutta aasialaiset pumpulitakit on kyllä hienoja.

olen samaa mieltä mänttipällin kanssa: lumikukkia ne kukat on.