Friday, October 05, 2007

nappeja vielä silmiksi
Lokakuu on tänä vuonna erityisen vaikea minulle. Mikäli minusta ei kuulu vähään aikaan, se tarkoittaa sitä, että horrostan jossain pesässä keräten voimia loppuvuoden synttärisumaa ja joulua varten. Vaikuttaa melkein sitä kuin ruumiini oikeasti valmistautuisi talviunta varten. Väsymys nostattaa hillittömän, pohjattoman nälän. Näen itseni muuttuvan pieneksi palloksi ja kierähtävän pesän pahnoille kellimään. Plops.
Onneksi säätonttu antoi auringonpaistaa tänään. Ilman sitä neiti S olisi joutunut keksimään jonkun muun lahjan kuin sukka-apinan(ohje täällä) kaikille viidelle kaverilleen, joiden kanssa hän viettää yökyläilyä viikonloppuna. Ajatus oli niin kaunis ja jalo, etten voinut kieltäytyä. Lahjojen antaminen on kivaa.

October, not my month. I´m ready and willing to hibernate some while. Tiredness makes me extremely hungry, so it really feels like my body is preparing for a wintersleep. I feel like a little ball, ready to roll in the nearest nest. So, if m not here for a little while, you know what im up to.

The sun came out today, wich saved miss S´s plans to give a sockmonkey to all her five friends. A slumberparty this weekend, six 6-7 year olds together.. wow. The sunlight and the beauty of the idea of giving gifts gave me the energy to pull these through. Pattern here.

16 comments:

Matroskin said...

Onko sinun hemoglobiinisi ok?

Millaista täytettä käytät ötököissä? Nuo apinaiset ovat sööttejä.

isoinpapu said...

Mun hemoglobiini on todnnäköisesti ihan jees. Anemia ei ole vierasta lain.. Kerran sinnittelin alle 90 hb:lla puutarhatöissä. Ihmettelin kun sydän läpätti. Menin lääkäriin ihmetellen sydänvaivoja....

Tää on tätä pimeyttä ja nukkumattomuutta vaan. Helpottanee kun siirrytän talviaikaan. Ehkä.

isoinpapu said...

Ai joo, täyteaineena ihan vaan jotain epäekologista, keinotekoista valkoista höhhöä. En millään muista nimeä. Tietenkään.

Kanerva said...

Hienot apinaiset.

Unta palloon niin jaksaa taas.

Maitzu said...

Kivoja kokelmakuvia täällä on ollut muutamissa viimepostauksissa!

Pimeys on juuri nyt ahdistavimmillaan.
Mukavaa viikonloppua siitä huolimatta.

heli said...

hienoja elukoita.

mä aion ommella samanlaisia pehmosydämiä kuin sä joskus. ne oli ihan parhaita. pitää vaan hamstrata vielä sopivia kankaita. ajattelin käyttää vanhat tyynyt täytteeksi.

kieltämättä hiukan ihmettelen, miksei täällä päin maailmaa nukuta talviunia. muutama tunti reippailua päivässä riittäisi mainiosti, lopun aikaa voisi pesiä.

violet said...

Mä olen nukkunut viime aikoina kauheasti. Kroppa ihan selvästi tarvitsee sitä. On tullut varmaan viiveellä väsymys muutosta, reissaamisesta, koulun alusta sun muusta. Olen painunut nukkumaan heti kun siltä on tuntunut, joskus jo yhdeksältä.
Mutta se tuli mieleen että jos saat aikaiseksi noita ihania apinoita silloinkin kun olet väsynyt niin...olet sinä aika pakkaus normaalioloissa, kun et siis ole väsynyt! Silloin apinoita tulee varmaan viis potenssiin sata!

isoinpapu said...

Siis, jostain kummallisesta syystä ompeleminen ei väsytä minua yhtään. Kaikki muu väsyttää. Itseasiassa, taidan ommella enemmän väsyneenä kuin virkkuna. Se saattaa johtua siitä, etten tiedä miten oikeasti pitäisi ommella jne. Senkun rykäisen.Rentouttavaa.
JOka tapauksessa pitäisi olla tekemässä jotain (näin suuressa taloudessa, vaikka olisikin suurpiirteinen). Ompelu saattaa olla pakoa kotitöistä/arjesta/kaikesta hankalasta. Tässä on vielä tämä "taloudellisuus-" tai "tarpeellisuus"-aspektikin mukana.

On joitain asioita, joita todella kovasti haluasin tehdä (maalata, musisoida jne), joita en kertakaikkiaan jaksa millään nykyään. Ompelu hoitaa luovuuden kaipuun, vaatimatta ponnistusta ja suurempaa keskittymistä. TUo hyvän mielen. Ihan hyvä kausi.

En ole yhtään super. Teidän pitäisi tavata minut livenä. Tämä on valikoitu siivu isointa papua.

Liivia said...

Linssejä ja papuja ja tummaa suklaata naamariin! Hakeudu keltaisen värin lähelle! Muuta en nyt keksi, toivon vain että elämä taas voittaa! Välillä on pakko käpertyä ja voivotella, niin se vain on.

Elli Velli K. said...

Rautakuuri on ehdoton! Mullakin epäiltiin kerran mystistä verisairautta, suorastaan leukemiaa,mutta olikin vain alhainen hb. Jouduin luuydinpunktioonkin ja lopputulos: ota rautaa. No se oli Pohjois-Norjassa, Euroopan Afrikassa.

Muita neuvoja: Koukutu tyhmiin, mutta viihdyttäviin tv-sarjoihin. Meillä oli pari vuotta tv pois ja hyvin meni, mutta nyt kun se on taas täällä, huomaan odottavani salaista intoa hihkuen jotain maajussillemorsianta. Minua ainakin sellainenkin hölmöys ilahduttaa ja piristää kummasti! Hanki itsellesi jotain kaunista. Mene ystävän kanssa kahvipullalle.Syö hedelmiä. Mene saunaan. Tai vielä parempi, Caribian höyrysaunaan ja kylmäaltaaseen.Aja perhe pois kotoa ja nuku koko viikonloppu!

isoinpapu said...

Liivia nimesi juuri kolme suurta mielitekoherkkuani! Lisäisin siihen vielä maustekurkut ja happamet omenat.

Meillä on "Gilmoren tyttöjen" eka tuotantokausi dvd:nä.Taitaa olla aika katsoa uudestaan koko pläjäys. Tai ostaa toinen tuotantokausi ihan lääkinnällisiin tarkoituksiin.

Kiitos hyvistä neuvoista. Taidan hankkia myös Kreuterblutsaftia ensi hätään. Imeytyy nopeammin kuin tabletit.

zzzzzz...

sara said...

En oo tavannut sua livenä, mut luulen että oot silti aika super... Mä tunnen sun sukulaisia, niin et voi olla kovin paha.

Matroskin said...

No mä nyt mikään ekopoliisi ole! Minulla vaan täytteen tuppaavat litistymään. En tiedä onko syy huonon täytteen vai täyttäjän.

isoinpapu said...

heh, ekopoliisi.. Mä mielelläni täyttäisin villalla, mutta en uskalla, kun ollaan niin allergisia.

Muistan nimen nyt: Käytän dacronvanua. Sitä saa ainakin eurokankaasta. Puuvillamaisempi/pumpulimaisempi vanu, jota ostin jättirätista, oaoittautui "kovaksi". Varsinkin pesun jälkeen. Tämä kestää pesun ja on muutenkin ikipehmeä.

Matroskin said...

Jättirätin vanu on just sellaista litistyvää. Minulla on lisäksi kuopuksen vauvafutonin täytteet, ne ovat varmaan allaergiaystävällisiä, ja lisäksi varmaan tuota samaa, ostin Uudestakaupungista yhdestä kangaskaupasta. Se on sellaista että kun pussin avaa, se kasvaa.

mänttipälli said...

Minäkin vähän ihmettelen, miksei täällä vietetä talvisiestaa tai jotain. On ihan ymmärrettävää, että ihmiset lomailee kesäisin, toisaalta kaikenlainen työskentely on hankalaa talvella. Koulut yms. pitäis hoitaa alkusyksystä ja keväisin! Talvi vois olla sitten sitä pirtin nurkassa tapahtuvaa pikku puuhastelun aikaa.

Mä olen ollut viime aikoina tarmokkaampi päivisin, kun olen herännyt usein jo kuuden maissa ja mennyt nukkumaan kymmeneltä tai jopa aikaisemmin. Siinä on tietenkin se varjopuoli, että iltaisin lasten nukkumaanmenon aikaa nolen entistä kiukkuisempi...