Friday, October 26, 2007

tykkäänkö? / do i like it?
Kyllä! Kyllä! Tykkään, tykkään! Takista tuli ihana. Joo joo! Onko siinä virheitä? On. Pitikö purkaa? Joo, vähän. Tuliko juuri sellainen kuin ajattelit? Ei ihan. Mutta ei haittaa. Ei haittaa! Juuri sopivan karnevalistinen talvitakki minulle. Lämmin, käytännöllinen (katsokaa vaikka miten notkeasti taipuu hän tekemään hiekkakakkua kuvassa), tekee iloiseksi, juu jaa, vaikka mitä. Joo joo!
Ja mitä opin? Varmaan taaskin jotain itsetunnosta, omaan intuitioon luottamisesta, ehkä jostain muustakin. Ja eikös ole mahtavaa että voi oppia moista omasta itsestään kotioloissa, omassa ompelulaboratoriossaan, konreettisin esimerkein? On, on se mahtavaa.

Do i? Like it? I love it! Yes! Yes! My love for this coat is so intense, my brain is going to explode any second. See how it makes me smile! Isnt that something? See how well i play with my babe wearing it! Awesome!
And what did i learn? Some things about sewing , especially things i shouldnt do ( but mistakes dont matter! ). A lot of things about myself; selfesteem, intuition, etc. And isnt it great to learn things about yourself at home, safely in your own sewinglaboratorium, with easybeasy concrete examples? Yes it is.

22 comments:

Solveig said...

Joo, on se! Tosi hyvä!

Ja intuitio, se se on hyvä värkki!

Ootko ommellu tuon Liisun hupparin villasta vai teddystä?

isoinpapu said...

Liisun huppari on vanha neule, löytynyt mökiltä. En tiedä ihan mistä kotoisin, mutta nerokas neule, jossa vetoketju on keskellä takana! Todella helppo pukea ja miellyttävä yllä. Joskus vielä itsekin neulon tuollaisen takavetoketjullisen. Erittäin käytetty vaate. Luulen langan olevan villasekoitetta.

SCAREDY-CAT said...

Minustakin se on ihana!!! Ja tosi hieno ja vaikka mitä.
Ja kun en kommentoinut takkikankaasta aiemmin mitään, niin minusta ihmisiä pitäisi rohkaista käyttämään talvella takkeja, jotka on oikeasti jonkun VÄRISIÄ. Piristää paitsi käyttäjää myös muita.

Matroskin said...

MIELETÖN TAKKI! Ihanan pirteä! Miten osasit? Oliko kaava? Lääh.

Annicca said...

Aivan ihana takki. Ihmettelinkin, kun kyselit kankaan sopivuutta talvitakiksi. Omaan intuitioon luottaminen on antoisaa ja tuotteliasta. Olen postiivisesti kade sun taidoista ja tuosta takista. Värikästä viikonloppua sinulle ja perheellesi!

Liivia said...

Täydellinen! Ja nopea olit!

villapeikko said...

Ihanan pirteä takki!

Mustikka said...

Oivoi takki on ihana!

violet said...

Alimmassa kuvassa etenkin on jotakin "itämaista"...kiinalaista meininkiä?? VAi oonko ihan pimiä???
(meidän pitäis olla jo tien päällä ja ukko vaan nutaa edelleen..pakkaa ja ties mitä..)

Lotta said...

Kyllä. Se on HIENO. Erittäin hieno. Mäki meinasin kommentoida siihen pohdiskelu-postaukseen, että seuraa sydäntäs vaan, mutta eipä sitä ois näemmä tarvittukaan :). Hitsin pimpulat, oispa mullaki tollanen hieno kukkatakki :D.

heli said...

hieno, gieno! lumikukkia.

ja liisun huppari - olenkin miettinyt, missä se on. se ei siis ole meidän vaan silkka perintökalu, mutta mää prakastan sitä! yritän tehdä lapselleni samantapaisen.

Melissa said...

it's beautiful. i love it.

Sormustin said...

Kaunis takki! :)

Kanerva said...

Siitä tuli tosi hieno! Olet kyllä mahdottoman taitava! Idearikkautta! Wau!

Olisi kiva nähdä siitä takavetoketjullisesta puserosta lähiskuvia :)

tiina said...

Ihana ihana!

Jatta said...

Upea takki, aivan älyttömän upea! Juuri jotain tuollaista olisin itsekkin halunnut tälle talvelle, eipä tahdo valmiina löytyä.. Onnittelut, se on ihan täydellinen :)

Elli Velli K. said...

Tulipa HIENO!!! Nuo tikkaukset ovat mainio yksityiskohta, tuovat ryhtiä takkiin. Ja siis, ihan erinomainen talvitakki, talvitakit ovat ylipäätään liian tummia. Mulla on aito tehdasvalmisteinen retrotalvitakki, vähän samantyyppinen, väriltään violetti ja kuvioiltaan kiekurainen. On tosi hauskaa, kun talvitakki ei ole niin asiallinen!

Juuri törmäsin jossain, olisiko ollut v-74 Kaksplussassa tuon takavetoketjutakin ohjeeseen. Vaikutti pätevältä.

Joola said...

Kyllä. Takista tuli kerrassaan mainio. Pirteä. Ihanaa, että nyt se on sinulla jo valmiina, vastahan pähkäilit/pähkäiltiin:)kangasta. Tulkoon hyvä talvi uuden takin kanssa.

Maitzu said...

Hieno takki. Että joku osaakin!
Kadehdittava taito ja
kangaskin on aivan ihanan värinen.

minja said...

WAU! Hieno, todellakin. Hyvä että teit vaikka ensin epäilyttikin.

Vesillä said...

Voi että miten ihana takki!

Vilijonkka said...

Mahtavasti onnistunut, tuossa kulkemisessa pysyy taatusti hyvällä mielellä.