Thursday, November 29, 2007

mobile

Tämä on käsittääkseni alunperin ruotsalainen perinnejoulukoriste, tai himmeli. Koska en osaa tehdä suomalaista himmeliä, päädyin ruotsalaiseen. Vuosia sitten näin tällaisen ruotsinkielisessä himmelikirjassa ja ihastuin oitis. Silloinen joulukoriste kaunisti keittiötämme yli vuoden päivät. Se olikin hurjan hieno; vaaleaa, tummanpunaista ja sinistä. Nyt löytyi kaunista vanhaa paperia joka sointuikin täsmälleen tumman turkoosin narun kanssa. Ehkä tätäkin ihaillaan vielä juhannuksena.

If i remember right, this is originally a swedish christmas decoration. Since i cant make the traditional finnish "himmeli", i go for the traditional swedish one. Some years ago i discovered a book about swedish handwork. I right away fell in love with this mobile kind of thing and made one for christmas that actually stayed in the kitchen over a year. We´ll probably have this one yet in the midsummer eve. I dont mind.

19 comments:

inkivääri said...

Wau! En muuta sano!

Anonymous said...

beautiful!

Elli Velli K. said...

Waude, sanon minäkin! Loistava idea. Olen jollain tapaa aina haaveillut himmelinteosta, mutta vaikuttaa kimurantilta. Tuon tekeminen vaikuttaa helpommalta. Ja variaatiomahdollisuudet ovat mahtavat!

Iiriskukka said...

No johan on hieno!

SCAREDY-CAT said...

Hieno!! Voisin katsella tuota ihan ympäri vuoden. Tuo paperi on ihanaa!

violet said...

hiano on!
Olen tehnyt kerran yksinkertaisen olkihimmelin. Siinä hankalinta oli se, että oljet halkeilivat (kastelusta huolimatta) helposti. Ja sitten kun se oli valmis, sen säilyttäminen joulun jälkeen...meni lopulta lyttyyn.

Tiina said...

Aivan ihana!

Solveig said...

Olet uskomaton! Himmeli on hieno!

heli said...

nerokasta!

Pikkujutut said...

Kuten kaikki edellä - hieno on!

Merruli said...

Nyt on pakko avata suunsa täälläkin ja liittyä ihastelijoiden kuoroon, upea himmelimobile! Muutenkin kaiken kaikkiaan hieno blogi ja ilmeisen ehtoisa emäntä.

Kanerva said...

Ihana!

Liivia said...

Sanattomaksi vetää täällä ihan!

tiuku said...

Mahtava idea! Ja loistavaa paperin kierrätystä.
Olen haaveillut sellaisesta hieman vastaavasta isosta pyöreistä helmiäislevyistä kootusta roikkuvasta,(eräillä tuttavilla on)
Luulempa kuitenkin että kierrätys idean puolesta tämä sinun roikkuvasi vie voiton. Todella kaunis!

Zenmomma said...

Wow that's amazing!

isoinpapu said...

Joo, se on ihana, ja kaikenlisäksi melko yksinkertainen tehdä. Sakset paperia, neula, lankaa, rautalankaa. Näitä joka kotiin. Juhuu.

Matroskin said...

Taidetta! Ylihieno!

Merja said...

Huikea!

Täällä alkoi päässä surraamaan ajatukset siitä mitä eri papereita tuollaiseen voisi laittaa...

Mahtava idea.

Melissa said...

oh, i love this. it's beautiful!