Tuesday, November 27, 2007

vaaleanpunaista ja oranssia / pink and orange

Sydämenmuotoiset asiat eivät ole ihan ominta itseäni, mutta lähes aina kun teen jotain sydänjuttuja, on lopputulos hyvin itseni näköinen. Kummallista. Tällainen sydänkranssi on kiva tehdä. Meillä on muutama menneiltä vuosiltakin vielä jemmassa. Kangassydämiä ommellaan yhteen ja kiinnitetään rautalankakehään.

Heartshaped things are not quite something i find "me", but everytime i end up making something hearty it comes out very isoinpapuish. Weird? Funny?

Kiitän kaikista synttäritoivotuksista! Ja kiitän kaikista lahjoista joita sulokkaat lapsoseni saivat. Saimme upeita käsintehtyjä lahjoja( joita lahjansaaja arvostaa vähintään yhtä paljon kuin käsintehtyä palvova äitinsä), huolella valittuja paketteja, hyviä kirjoja, itsetehtyjä kortteja. Olimme molemmat vanhemmatkin suorastaan liikkuttuneita kaikkien vaivannäöstä ja ajattelevaisuudesta. Kuvassa hyvin suositeltavia kirjalahjoja ja raportoin samalla aloitetun kaulurin.
I´m feeling very emotional about all the wonderful gifts and birthdaywishes my kids got. Really, so considerate and ... loving. There were both handmade and storebought, both thoughful and just the right things for these little ones. The bookgifts here. I loove these.
I´m also reporting about an unfinished neckcosythingie( the blue knitthing).


Tämä on kostolahja. Armaalla anopillani (joko olen maininnut että hän on paras?) on tapana lasten synttärinä muistaa myös vanhempia. Me saimme sian. Se muistuttaa huomattavan paljon sitä apposuista keraamista kalakuvatusta, jonka lahjoitimme sulostuttamaan anopin puutarhaa viime kesänä. Alunperin sialla oli tietenkin omenoita suussa, mutta ahnaita suita löytyi muualtakin, joten siis porkkanoita omppujen sijaan.
Lahjavinkki: Mikäli haluat antaa seitsenvuotiaalle jotain unohtumatonta, hanki otsalamppu. Olen jo unohtanut miltä tyttäreni näyttää ilman otsalamppua. Ensimmäisen yön hän taisi nukkuakin se päässään.

This is a revenge gift. My wonderful mother-in-law (have i mentioned that she is the best?) has a habit of remembering the parents also at the child´s birthday. We got this time this pig. It resembles a lot of the openmouthed huge ceramic fish we gave her last summer. You get what you ask for...
A little gift hint: If you want to give something unforgettable for a seven year old, get her a headlamp! I dont remember anymore how my child looks without it. I think she slept the first night wearing it...

22 comments:

hannna said...

kirjat on hyvät, joo! V sanoo ruskea karhu -kirjassa joka aukeamalla: "ooi, miten ihana" ja katsoo mua. (kirjatorilla on ollut "panda mitä näet tiellä" 2e!)

kuukiuru said...

Kranssista tuli hieno!
Ja tuo sika on kyllä mainio...

isoinpapu said...

Ah, heti kirjatorille kärkkymään. Meillä ruskea karhua lukiessa minun täytyy kysyä Liisulta mikä eläin tuleekaan seuraavaksi. Hänen mielestään tämä on hurjan vitsikästä.

Joola said...

Sinä olet kyllä myös yksi parhaista.

Blogisi on inspiroinut elämääni niin monella saralla etten osaa kuvailla. Voin vain nyt latteasti vaikka todeta, että tuo kranssi on ihana. Ja tapasi kirjoittaa. Ja ja ja. Ai että.

isoinpapu said...

Oh, kääk... Punast. Kiits.

Matroskin said...

Sika on paljon kammottavampi kuin se kala. Hirvee.

Iiriskukka said...

Ihana on sydänkranssi!Jäin katsomaan siinä tuota hienoa kangasta,ruskeaa,jossa on linnunkuvia.Mistä olet löytänyt?Joolan kommenttiin yhdyn,inspiroiva on todellakin blogisi.Noista sais vaikka kirjankin aikaiseksi,oletko koskaan miettinyt?

Kanerva said...

Ihana sydänkranssi! Ja tosiaan tämä on hyvänmielen blogi, oikein odotan aina uutta päivitystä.

Amyrlin said...

Minä tykkään myös kovasti blogistasi, sopii varmaan jos lisään sinut blogisuosikkeihini?
Oikein kiva sydänkranssi ja tuosta otsalampusta vielä oli pakko kirjoittaa, että meillä 4v poika sai juuri mummilta sellaisen ja olisi myöskin nukkunut se päässä..nyt siitä loppui jo patterit..

Kay said...

Ihania lahjoja. Eric Carlen kirjat ovat aivan loistavia - onneksi hamstrasin muutaman Eugene-vuotemme aikana. Samoin yhdyn otsalampun oivallisuuteen. Meillä se tuli 8-v lahjaksi ja sitä käyttää koko perhe. Erityisesti itse sankari, joka rakastaa lukea sängyssä.
Ja lopuksi ihailut kranssista. Voih, kunpa minäkin...

violet said...

Meillä oli myös pitkään otsalampullinen lapsi. Nyttemmin luopunut siitä.

Liivia said...

Kranssi on upea! Mielettömän hienoja kankaita! Olet kyllä niin kekseliäs tapaus, että johan on kumma ellei sinua kohta napata johonkin!

Sika on...hirveä (hyväntahtoista naurua)!

Otsalamppu täytyy laittaa muistiin, eräskin täyttää joskus seitsemän, toivottavasti ei vielä pitkään aikaan...

Anonymous said...

i'm not really a heart person either, but the ones you've made are so pretty. i sompletely identify with your daughter about the headlamp. i received one for christmas several years ago and for the first month i wore it around the house from morning til night. i think i was 31 years old at the time. i still have the headlamp, but i did finally grow out of the "wearing it constantly" phase :(

Helinä said...

No niin, tässä juuri mietin mitä ihmettä hankkia lahjaksi kahdeksanvuotiaalle pojalle.
Se voisi olla vaikka otsalamppu.
:D

Solveig said...

Meillä luetaan Pikku toukka paksulaista suurella innolla. Mun mielestä se on huippu, tarpeeksi vähän tekstiä. Oonko vähän laiska?

Tuo kranssi on ihana. Muutkin ovat sen todenneet ja minä apinamaisesti perässä.

Otsalamput ja fikkarit on parasta!

Annetaanko teillä päin muuten opettajille ynnä muille pikkulahjoja jouluisin? Murehdin tuosta aiheesta, kun täällä on sellainen meininki. Ideat loppu.

Niin, ja yritin eräästä syystä saada esille sun sähköpostiosoitteen, mutta tietokoneeni ei suostunut. Mistä saisin sen?

isoinpapu said...

Suosittelen otsalamppuja kaikille! Sen avulla voi neuloa pimeässä autossa. Juhuu.

Headlamps for everyone!


Kankaat sydämiin ovat kirpparilta. Vanhoja verhoja tälläkertaa. Lempikankaita, viimeiset tilkut.

Kiitos taas kommenteista. Olette aika parhaita kyllä.

Liivia said...

Solveig, opettajakolleegoideni mielestä leipä on paras lahja saada oppilailta. He eivät halua mitään tavaraa tai koristetta, jokaisen open kaapit pullistelavat niitä.

heli said...

sianpääsylttyä...

Tupu said...

Sydänkranssisi on hyvä idea ja hyvän näköinen, saaneekohan idean kopioida?
Ja tuo sika...tiedäpä tuota mitä pitäisi siitä sanoa:-)? liittyy varmaan teidän sisäpiiri juttuihin ja palvelee siellä 100 varmasti tarkoitustaan!
Otsalamppu idea on pistämätön,täytyy laittaa muistiin. Pari vuotta sitten ostettiin kummilapselle toivottuna lahjana pyörään irrotettava tehokas halogeenilamppu, äitinsä sanoi, ettei se pyörään koskaan jouda, sillä on niin paljon muuta tärkeämpää käyttöä:-)

isoinpapu said...

Solveig! Sähköpostiosoitteeni pitäisi löytyä tuolta jostain palkista.. öö.. jostain. Sltä varalta että kurkkaat vielä tänne:

puhtipapu@gmail.com

Kanerva said...

Tykkäisiköhän 8-vuotias kummipoika otsalampusta? Mistä niitä saa? Rautakaupasta?

T: Kyselyikäinen

Anonymous said...

牙醫,植牙,矯正,矯正牙齒,紋身,刺青,創業,批發,皮膚科,痘痘,中醫,飛梭雷射,毛孔粗大,醫學美容,痘痘,肉毒桿菌,seo,關鍵字行銷,自然排序,網路行銷,自然排序,關鍵字行銷seo,部落格行銷,網路行銷,seo,關鍵字行銷,自然排序,部落格行銷,網路行銷,牛舌餅婚紗台中婚紗,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,高雄婚紗,街舞,小產,雞精,紋身,刺青,性感,辣妹,雷射溶脂,雙下巴,抽脂,瘦小腹,微晶瓷,電波拉皮,淨膚雷射,清潔公司,居家清潔