Thursday, November 22, 2007

tulevaisuuden kotirouvat / the future housewifes


Löysin mahtavan hienon vanhan kankaan kirppikseltä. Mainio vetuketjulöytö tuntui sopivan siihen kuin nappi silmään, ja jopas sainkin neiti S:lle kivan tunikan. Mutta heh, sehän on ihan kuin... hetkinen... kotitakki. Perhepäivähoitajallani oli tuollaisia joskus, ja äitiäni huvitti. (Hän oli moderni työväenluokan sankari silloin).
En ole voinut sovittaa tätä tyttöselle, koska se on osa synttäriyllätystä, joka paljastetaan viikonloppuna kun nuorimmat täyttävät yhdessä vuosia. Eli, joko olemme valmiit perustamaan "tulevaisuudet perheenemännät"-kerhon, tai sitten neito on 7-vuotiaana tyylikkäimmillään mahtavassa tunikassaan. Sitten nähdään.
(Selittelyosuus: Ulkona sataa ja on pilkkopimeää. Tuo mahtava kangas valottui näissä olosuhteussa mitä oudoimmin ellei siinä vierellä ollut oman tunikani sineä vierellä. Aika haastava kuvattava.)
Lisäselittely: Minähän siis olen piintynyt kotirouva, joten kotirouvuus on ihan ok ja suorastaan hienoa. Sitä vaan voi tehdä asioita totisena kotitakissaan (mikä siis tuli kotitakista ensiksi mieleen) tai leppeästi kotitakin napit väärässä napissa. ja siis 7-vuotiaana ei vielä tarvitsisi pukea kotitakkia lainkaan ylleen. vaikka tulevaisuudessa pukisikin.


I found this great vintagefabric and it desperately wanted to become a part of the birhtdaysurprise i´m planning for miss S. She and her little sister turn years this weekend, 7 and 2.
Well, the tunic came out fine, but it kind of looks like something my familydaycarenanny(?) was wearing mid 70´s. My modern, workingclasshero mom thought her outfits were hilarious. Since i cant fit the tunic, who would spoil a surprise like that, i just have to waite and then see, if my daughter can found a club for "future houswifes of 70`s", or if she will look the coolest ever.
Till then...
( The explanatory part: It´s raining outside, and it´s amazingly dark. Taking a photo of that fabric was almost impossible. The colors went always heywire (i´m sure you cant say that, but it sounded nicely wrong), and the only way to get the cool colours even close to original was next to my own blue tunic. And as i said it is raining and cold, so i just tried to snap the pic fast when there´s even a hint of any kind of light, not even trying to figure out any smarter solution. Ok, weird pic because of the weather and limited skills of the photographer. blablabalaaa...)
Some more explanations: Im a housewife, stay at home mama and happy that way. Its just that outfit that gives the image to do your housewifery too seriously, even though i find aprons and stuff fun. But at least you wouldnt have wear a 70+s housewiferytunic at the age of 7, even you would gladly wear it older. blablabalaaaaaaa..

15 comments:

Iiriskukka said...

Ihana tunika, siis kertakaikkiaan!Tuohan on mahtava idea!minä olen noita essumekkoja tehnyt ja samalla kaavalla voi tehdä tuollaisen vetoketjullisen version.Pitää tästä rynnätä kirppiselle etsimään tunikakankangasta:)

Vesillä said...

Hih, kotitakki :) Hyvä tuo Kotilieden kuva. Mutta yläkuvan tunika on kyllä rennompi, suorastaan tyttömäinen!

Meillä mies nimittää "kotitakkivaatteita" kuvismaikka-asuiksi, koska muinoinen kuviksen opettajansa liikuskeli (mari)takkimekoissa.

mänttipälli said...

Kas, kas. Meidänkin kuvismaikka käytti takkimekkoja. Joko kyseessä on sama opettaja tai sitten on enemmänkin syytä kutsua niitä kuvismaikka-asuiksi.

Kangas on ihanan värinen! Mun lemppari suorastaan tuollainen oranssin ja punaisten yhdistelmä.

Mulla on isoäitieni vanhoja kotitakkeja, joista pidän tavattomasti, vaikka joskus näytänkin vähän mummolta niissä...

Anonymous said...

it's sooooo cute. i love the colors and i don't think it looks too 70's housewife-ish at all. i'm sure your daughter will look adorable.

kuukiuru said...

Upea punasävyinen kangas, onkohan se vanhaa marimekkoa? Mulla on hyvin samantapaista kangasta turkoosisävyisinä tilkkupaloina, ja anopin mukaan se on marimekosta, ehkä 60-luvulta.

isoinpapu said...

Hulpiossa lukee: Design Lena Rewell.

Tietääkö joku hänestä enemmän? Kangas on tosi vanha. Muistelen myös hulpiossa olleen vuosiluku 1961, mutta leikkasin sen jo pois.

Voisiko olla hänen marimekolle suunnittelema kangas?

kuukiuru said...

Ostin viitisen vuotta sitten kirpputorilta oranssin pienen kudotun liinan, jossa oli myös teksti desing Lena Rewell. Jossain vaiheessa liina kulkeutui äidilleni tai johonkin, koska oranssi ei sopinutkaan kotiimme (eikä väriä ole sen jälkeen näkynytkään). Nimi vaan jäi mieleen. Pitää varmaan tarkistaa Mr. Googlelta, hän yleensä tietää eniten. ;)

Elli Velli K. said...

Ihana tunika ja mielettömän hieno kangas! En ole Lenaan aiemmin törmännyt. Ei taida olla Marimekkoa? Veikkaan Tampellaa.

Oma mekkosi on kanssa aivan hieno. Onko itse tehty?

inkivääri said...

Ihanat kotitakit! Hurraa tulevaisuuden kotirouvat!

isoinpapu said...

Thank you ladybug-zen! The color sure is wonderful.

Ellivellik: mainio sininen "kotitakkini" on kirppikseltä. Ostin sen raskausvaatteeksi ja yritin kierrättää sukulaissa, mutta nyt se kiertyi takaisin tänne. On siinä määrin ikitahrainen ja reikäinen että päätynee joksikin muuksi ompleukseksi. Jos tuosta ehjää kohtaa enää löytyykään. Tykkään kyllä kovasti. ja pidin sitä päällä neiti S:n open tapaamisessa. Minua ei estä mikään.

Matroskin said...

Hieno. Minusta ovat ihania sellaiset 60-luvun tarhantädin essumekot, joissa on isot taskut.

Äitini on köyhästä perheestä ja heillä kotitakit olivat pakollisia, jotteivat kunnon vaatteet kuluneet kotikäytössä. He tekivät aina kotitakit itse.

Solveig said...

Eräs ihailemani henkilö käyttää Marimekon Iloinen-taskumekkoa vakavissaan ja usein.

Kotirouvuus saisi kyllä nousta kunniaan. Tunnen itseni henkiseksi dinosaurukseksi, kun tilitän mummulle (80+), että teidän ei silloin tarvinnut mennä töihin...

Ajattelin sinua tänään kirpputorilla.

E. Pinson said...

Suloisen reipas tuo tunika! Voi, kunpa minäkin saisin lauantaina synttärilahjaksi jotain noin ihanaa!

Minullakin on varmasti jotain Lena Rewellin kangasta, se on niin tuttu nimi. Herra Google sanoo, että Helsingissä olisi vieläkin yritys nimeltä Rewell Lena Textile Studio Ky.

isoinpapu said...

Siis eläköön kotitakit! Juhuu.


Solveig: Minusta on ihastuttavaa että joku ajatteli minua kirpputorilla! Hymyilen täällä ihastuksissani.

e.pinson: heh, ehkä meidän pitäisi adoptoida sinut ainakin ensi synttärin ajaksi...

sara said...

Jes, kotirouvius on niin cool!