Tuesday, December 18, 2007

hitaasti/ slowly

Teini I, kuvassa keskellä, tanssimassa pikkusiskojensa kanssa. Hän täyttää tänään 16. Jukra. Onnea! Onnea!

Teen I, in the middle in the picture, dancing with her little sisters. She is turning 16 today. Wow. Happy! Happy! Joy! Joy! Congratulations!

Mahtava tätini Lohjalta lähetti paketillisen sukkia koko perheelle. Ennenkuin päätän josko säästän koko läjän jouluksi, vietän hetken sukkaonnelassa. Tätini edustaa sitä aikaansaavaa ja omaperäistä naistyyppiä, jota kumarran maahan saakka. Kumarts kumarts.

My awesome aunt send us a package full of handmade woolsocks. She presents the type of original and innovative women i look up to. Oh, see me bow low.

Jouluni ei voi enää muuttua paremmaksi, kun löysin kirppikseltä enkelikellon 20 c! Tämä on yksi niitä jouluhelyjä, joita äitini (pettämättömän hyvän maun omaava äitini) inhosi 70-luvulla. Päätin silloin että minun kotiini tulee enkelikello. Päätin myös vakaasti että minun kodissani saa hyppiä sängyllä ja rämpyttää valoja. Hmm... En ole kertonut kyllä tästä lapsille, ja jostain syystä minun ei enää tee mieli rämpyttää valoja.

Angel chimes, or this round-go-merryly-with candles-thing makes my chrsitmasheart sing. Oh dear, my mom (with very good taste) always hated this thing in 70´ when i was little. So i promised then myself, that i would have one as adult. I also promised that in my home one is allowed to jump on the bed and switch on/ switch of the lights endlessly. For some reason i dont feel like doing that anymore (and i havent told my kids about this promise).

Aikaisin suomalaiseen makuun, tiedän. Tämä on kuitenkin meidän perinteemme: joulukuusi teini I:n synttäreiksi. Kuusessa ei ole vielä juurikaan koristeita, mutta siellä pesii ainakin sammakko. Aika-ajoin myös pieni kisu ja punainen koira.

Meillä muuten sairastetaan. Takuuvarma juttu siis että en millään voi hötkyillä liikaa, jos lainkaan mitään joulukiireitä. Hyvä näin.

A bit early in Finnish terms, but we have a tradition to bring in the christmas tree for teen I`s birthday. At my home we brougt the tree in at the christmas eve. Not much decoration yet, but a nesting frog and sometimes some more animals too.
We are sick, or two of the small ones are. This garantees me not to hurry or worry or much anything much this christmas. Very good.

14 comments:

Matroskin said...

Minäkin haluaisin enkelikellon. Kävipä sinulla säkä. Toivottavasti posteljooni ehtii kiikuttaa Isolle Pavulle pikkiriikkisen paketin täälä meiltä...

isoinpapu said...

Matroskin: ihanaa! tykkään loppiaslahjoistakin!

SCAREDY-CAT said...

Hyvä perinne tuo kuusen sisälle tuominen I:n synttäreille! Meillä taas joulu alkaa 21. päivä, koska on isäni nimipäivä (tosin usein äiti on vielä töissä sen jälkeen, mutta jotain juhlavampaa tehdään jo silloin). Tykkään itse joulukuusesta niin paljon, että voisi olla hauskaa, jos siitä voisi nauttia pidempään.

Toivottavasti paranette kaikki jouluksi.

Anonymous said...

lovely post. pretty photos. it sounds nice at your house right now. very slow. the way things should be. happy birthday to teen-y
girl.

Merruli said...

Onpa upeita sukkia, mahtitäti! Minä myös kaipailen enkelikelloa, meillä lapsuuskodissa se soi aina jouluaattona, joka joulu tuntui joku osa puuttuvan ja lopulta kellossa oli liian vähän paloja soimiseen. Äiti osti jostain uuden, mutta sepä ei soinutkaan kunnolla, eikä kauniisti. Enkelikelloissakin siis vanha on laadukkaampaa.

isoinpapu said...

scaredy-cat:
Teillähän on sitten ollut ihan perinteinen perinne. Tuosta Tuomaanpäivästä, 21.12 on ennen laskettu joulun alkaneen ("hyvä Tuomas joulun tuopi"). Siihen mennessä piti olla kaikki joulutyöt tehtynä, siis ruuat ja siivoukset ja lahtaukset ja mitä sitä nyt on ennenvanhaan jouluksi tehty.

Enkelikelloja kaikkialle. Kauniisti soivia.

Kyllä me jouluksi parannutaan. JOs ei muuten niin sitten vaikka athdonvoimalla. Hyvää suklaata jemmassa.

Thanks ladybug-zen!

Liivia said...

Onnea löydölle. Meillä oli kotona enkelikello, ja on edelleen, sitä vaan ei koskaan polteta, kun säästävät kynttilöitä...

Ihanaa tunnelvaa hönkiviä kuvia, mahtava sukkalähetys, mahtava täti (luulen, että minusta saattaa tulla sukkatäti...)!

Solveig said...

Hehee, bongasin sammakon.

Onnea teinillesi. Joulunläheissynttäreistä on niin paljon rasitetta, että kyllä kannattaakin juhlia.

Ja mitä sukkia! Vau!

sara said...

Minäkin olen tehnyt päätöksen, että meillä saa pomppia sängyllä. Olen myös aivan vakuuttunut, ettei kaksivuotiaani motoriikka olisi läheskään niin kehittynyt, kuin se nyt on ilman jokapäiväistä sängylläpomppimista.

Nyt täytyy hankkia enkelikello! Voi ihana lapsuus...

Onnea teini I:lle! Sweet sixteen jne.

Nasti said...

Voi kun meidänkin kuuseen tulisi sammakko pesimään... :)

Tupu said...

Meillä oli lapsuuden kodissa enkelikello ja minunkin kotonani on sellainen. Sen kilinä tuo aina lapsuuden mieleen:-)
Kauniita sukkia, varsinkin nuo harmaat kuviovartiset!

Mustikka said...

Vau mitä sukkia. Enkelikello kilisee täälläkin. Pikaista paranemista teille!

inkivääri said...

Mäkin toisin kuusen sisään ajoissa, paitsi ettei meille tänä vuonna tule kuusta sisälle lainkaan. Harmillista!
Enkelikellot ovat ihania, semmoisen kun löytäisin jostain niin jopa oisin onnellinen :)

Anu said...

Meillä on myös enkelikello :) Minusta se on niin kertakaikkisen vinksahtanut joulukoriste, että sellainen oli ihan pakko hankkia.