Saturday, December 15, 2007

lahjapaja / gift making


Ei täällä mitään hillitöntä lahjapajaa varsinaisesti ole pystytetty, mutta noita laulavia maatuskoja sikiää. Nämä kaksi päätyivät pienen serkkutytön synttärilahjapakettiin. Hän toivoi itse käsintehtyjä juttuja. 9-vuotias. Vau.
Liisu ja poika A tuunaavat (onko tälle joku suomenkielinen verbi?) kirppisnukkekotia ehompaan kuntoon. Poika A oli hiukan pahoillaan kun luonnollisesti luuli että talo tulee neito S:lle; hän kun olisi halunnut juuri samanlaisen. Eipä poikanen tiennyt remontoivansa omaa kotiaan. Aika on kortilla, joten ovelat keinot on otettava käyttöön. Tämäntyylinen lahjapetkutus on saanut aikaan hyvin riemullisia jouluyllätyksiä menneisyydessä.
Huomatkaa Liisun maalauksellinen vasarointiasento. Hän on kuin Michelangelon maalauksesta. Kuvitelkaa hänet Sikstiiniläiskappelin kattoon vasaroimaan. Hyvin sopisi!

I´m enjoying of making more singing maidens. These two were a part of little cousins birthday present. She is 9 and asked for handmade items. Wow.

My baby Liisu and boy A are fixing a thirfted dollhouse. Boy A was a bit disappointed for he thinks the house is for her sister, miss S. Oh, little did he know that he was fixing his own house. I have to be sly and clever, since time and places to hide gifts are limited.

Do notice the very artistic posture of baby Liisu. She could easely be hammering in Michelangelos fresco in the Sistine chapel.

10 comments:

Matroskin said...

Liisukka on paras. Anna se meille. Meillä ei ole yhtään tyttöä, sulla on kamalasti.

Liivia said...

Mainio Liisukka! Jälleen ihania pehmomaatuskoita!
Meidän lahjapaja on siirtynyt sänkyyn, olen pipinä nääs. Sen seurauksena lempilakanat menivät tummansiniseen tussiin, kyllä harmitti!

Iiriskukka said...

Ihanan touhukkaita lapsosia!vasara pysyy jo noin pienellä kädessä:)

Ekub said...

Voi vitsi miten hauska lahjahuijaus, voin kuvitella miten hyvin se tepsii lapsiin ja miten onnellinen sitä sitten lahjansaaja onkaan!

Anonymous said...

i just can't get enough of those singing maidens. they are really cute.

Elli Velli K. said...

...tai amorin jousi ja nuoli kädessään! Totta! Meidän K. näki jonkun joululevyn kannessa enkeleitä ja ilmoitti: Luuma (Rooma). Ihanan sivistynyt lapsi, heh.

Täältä lähtee suunnattomat ihailut kaikille itse lahjoja tekeville. Minä kun en 'ehdi' tehdä itse mitään. Eilen H&M:ssä seistessä alkoi kyllä ottaa aivoon, että tälläisillä joulumarkkinoilla täällä kuljetaan. Tosin emme olleet lahjaostoksilla, vaan hankkimassa tyttärille uusia housuja. Alkoi kyllä keittää ja ketuttaa nykyajan joulutouhu sitä kiilu silmissä kulkevaa ihmislaumaa katsellessa. Vaikka se sama (joskin aika väsähtänyt) kiilu se munkin silmissä varmaan siellä kaupungilla kulkiessa on.

Hieno tuo nukkekotiyllätys! Olet ihanan viitseliäs, voi että. Anna siitä pala minulle!:)

Matroskin said...

Elli, meidän taapero näki telkassa hienon enkelipatsaan ja sanoi: "Kvaak kvaak." Apua.

heli said...

"tuunata" -> ehostaa? "kustomoida" ei taida sekään olla ihan suomea...

sairaan hienot maatuskat!

tiuku said...

Liisukka tosiaan on maalauksellinen! Lahja petkutuksesi on mainio, hih!
Mieheni kanssa sovimme, antavamme toisillemme vain yhdet lahjat ja sitten listan kaikesta jota antaisi jos voisi. Muistaakseni idea on blogistasi bongattu, ihastuin siihen niin että päätin pistää sen toteutukseen, ethän pahastu kopiointia?
Meillä on tyttöset olleet kipeänä eikä lahjojen teosta ole tullut mitään, viikon ajan lahjapaja on ollut hiljainen ja tyhjä. Vielä viikko aikaa, kiirus tulee!!

isoinpapu said...

Tiuku: no ei tietenkään harmita, jos tykkäät jostain ideastani ja käytätkin sitä. Höh, mähän olen ihan otettu!


Kaikkea saa käyttää mitä täällä näkee. Ihan vapaita ideoita. Jostain minäkin innoitusta saan näihin. Alitajuisesti vähintään.