Monday, December 10, 2007

laulavat neidot / the singing maidens

Olen nyt lopettanut kokonaan imettämisen ja kehoni tempoilee hormonitulvan kourissa. Mitä lie sakkaa kertynyt systeemiin, mutta kärsin aivan järkyttävistä pms-oireista. Lohduttaakseni itseäni väsäsin nämä laulavat neitoset kaulaliinanjämästä, joka sorminukeista jäi yli. He laulavat tätä ihanaa keskiaikaista laulua.Tai tätä yhtä ihanaa. Molemmat lemppareitani tänä jouluna. En kestä markettien joululaulutarjontaa, mutta "Do way robin" meillä raikaa.(Vaikkei olekaan ihan joululaulu varsinaisesti). Käy nappaamassa itsellesi ja laulajakaverillesi nuotti täältä.

I´ve finally stopped brestfeeding and my body is suffering from massive hormone attacs of some sort. Oh my, i´m having the most horrible pms symptoms. Huh. To comfort myself, i made these two singin maidens, who are singing this and this medieval songs, my favorites this year. You can find the notes for the songs in here.

13 comments:

mänttipälli said...

Vau! Tuollaisia mä haluan joulukuuseen.

Miten ihmeessä saat väsättyä tuollaisia PMS:n kourissa? Minulla on samaa vaivaa, ja viime viikko on mennyt angstissa ja äyskinnässä, en saa aikaan yhtikäs mitään; hermot ei kestä.

Oletko ihan vain koneella hurauttanut nuo kirjailut?

isoinpapu said...

KOneella hurahutin. Ja tosiaan, nämähän voi panna kuuseen! Hyvänen aika, en edes huomannut!

Niin siis, pms alkaa helpottaa, siksi sain nämä tehtyä.Lahja itselleni kun pääsin eroon hirvöstä.(ehkä perheenjäsenet tarvitsisivat sitä lahjaa kyllä enemmän). Olen siis jo voiton puolella. Vaan eipä ollut kovin ruusuista kun piti pahimmassa syöverissä yrittää hankkiutua juhlimaan ihmisten ilmoile ja hermo piinasi et synkkyys vaivasi. Onneksi juhlinta osoittautui kuitenkin hauskaksi. En ollutkaan pahanilman rääkkyvä lintu.

Kamalaa ikäänkuin ulkopuolelta seurata itsensä muuttumista hirviöksi. En uskalla ajatella vaihdevuosijuttuja joita edessä varmaan siintää.

Annicca said...

Minulla kroppa kanssa takkuillu ja oireillu erityisesti nyt viimeisen lapsosen ja imetyksen jälkeen. Olen yrittänyt ( yritykseksi enemmänkin jäänyt suurperheen kiireiltä) hoitaa ja hemmotella itseäni vyöhyketerapian, hieronnan, liikunnan ym. keinoin.
Tuo ulkopuolelta seuraamisen tuntu on tuttu minullekin, joskus oikein hätkähtää ( mätkähtää) järkytyksestä.

Solveig said...

Ei saisi tällaista piilomainontaa harrastaa, mutta harrastan silti. Sain hiukan apua oireisiin, kun otin kuuriluonteisesti helokkiöljyä. Lievitti samalla kuivan ihon hilseilyä. Todellinen (mutta vain väliaikainen) pms:n poistaja on perinteisesti uusi raskaus. Eh eh.

Mutta että tehdä hienoja nukkeja sellaisessa tilassa. Minä kun raivopäänä työnsin kaksostenrattaita ja itkin kuin vesiputous.

Anonymous said...

oh i love medieval carols, chants and motets. lately i've been listening to a very old cd by the anonymous 4 called on yoolis night. the second song on your post is playing at this very moment in the next room. what a coincidence.
good luck with weaning process. i'm still nursing the baby, but am looking forward to some day soon having my body back. it's been a great journey, but i've been nursing for almost 5 years straight. i'm ready to stop even if the baby isn't. it is a dilema though.
and finally, the maidens are lovely.

Tiina said...

voi mitä ihaneita! :)

isoinpapu said...

ladybug-zen:

I know that cd! The local music library has it and it´s still in ok condition. I really do like old music. To hear and sing. Amazing intervals and chords. Gives me shivers. So beautiful.

Elli Velli K. said...

Aivan ihanat lauluneidot! Nuo kirjailut ovat tosi hienot. Sun pitäisi ehdottomasti mennä myymään näitä kaikkia joulutorille. Menisi kaupaksi kuin siimaa vain, veikkaan. Ja käärisit makoisan tilin:). -En nimittäin ymmärrä, miksi kaikilla markkinoilla on niin kökköä kamaa. Puhti myymään, sanon minä!

tiuku said...

Ihanat neidot! Kirjailut,wau! Ehkä se pieni kurjuus tosiaan synnyttää suurta taidetta?!
Hmm, minulla ei imetyksen lopetus aiheuttanut mitään oireita.Viime aikoina sen sijaan olen raivoillut ja ollut aivan kamala. Miksi? Miksi?
Naiseus on niiin ihanaa ;)

Liivia said...

Minä ainakin ostaisin justiinsa tuollaiset! IHANAT!
Ja mitä pms:ään tulee niin, sitäkö se kaikki olikin, kun vuosia sitten keitti koko ajan yli...

Iiriskukka said...

on hienoja neitoja!minä vielä imetän,tyttö on kohta puolitoista vuotias.Pikkuhiljaa pitäisi vieroittaa,alkaa yöunet kärsiä meikäläiseltä,kun tiuhaan yöllä "tissuttelee":)

Matroskin said...

Ihanat. Minäkin suosittelen helokkiöljyä. Melkeinpä ainoa luontaistuote jonka voimaan uskon.

fine little day said...

So much lovely things here since I last checked!