Thursday, December 20, 2007

onnekas / lucky
Olen ollut ilmeisen kiltti kun kirppiskeiju osoitti suosiotaan maanantaina. Mainio anoppini tarvisti leikkikaveria, ja tukka putkella pyyhälsimme kirpputorille viimeistelemään jouluostoksia. Ja mitä löysinkään! Liisulle ison tytön sängyn. 20 euroa! Liisu oli reissulla mukana ja itse bongasi sängyn "Kaarinan ekokirppikseltä". Hän kömpi nopsasti sänkyyn ja totesi että se on hänen.
Äitinsä tytär. Sänky on nyt meillä, eteisessä, keskellä kulkureittiä. Liisu tekee sängyllään "superkeikkoja" ilmeisen toipuneena vatsataudistaan.
Vihreä mekko neiti S:lle joulua juhlistamaan. Napit ja pitsiliina ovat kesän kirppislöytöjä (juu, en tosiaan virkkaa noin hienoja liinoja itse). Olen niin monessa paikassa nähnyt noita pitsiliinakoristeita, että ihan pakko oli kokeilla. Neiti S rakastaa mekkoaan. Hän on ihana, kun niin ylitsevuotavasti rakastaa kaikkia ompeluksiani. Yhden kauhean mekon tekeleeni olen joutunut piilottamaan, koska hän käyttäisi sitäkin. Ompelen kyllä muillekin lapsille. Neiti S.lle kyllä kaikkein eniten. Sitäpaitsi, pari juttua muille on joulupaketissa eikä niitä voi täällä esitellä.

Dear englishspeaking readers, just a short note this time.
A thrifted bed for baby Liisu. Love love love! She was with me in the thriftstore/fleamarket/opshop/recyclingcenter and chose the bed herself. Like mother, like daughter.
Green dress for miss S. Thrifted buttons, doily. Pretty pretty. I do sew for my other kids too, but cant spoil the christmas secrets here. But i also have to admit, that miss S loves my sewings the most. She wears even those garments i´d like to hide. (Have done that at least once...)

12 comments:

Matroskin said...

Ihana mekko! Mistä sametti, kirppikseltäkö? Kaarinan kirppis on hyvä. Unelmoin retkestä Kaarinan jättirättiin. Kunnon samettia vaan on vaikea löytää, suurin osa on juhlavaa ja kallistakin kalliimpaa silkkisamettia tai vastaavaa. Sänkykin on hieno. Meillekin olisi ollut siellä sänky, mutta joku oli sen varannut. Pöh.

Iiriskukka said...

Oi kuinka kaunis sänky ja kauniinvärinen.Näyttää olevan lujempaa tekoa kuin tavissängyt.Ja hieno on mekkokin.Minä olen myös haalinut kirppareilta vanhoja pitsiliinoja juuri samanlaiseen hyötykäyttöön.
Äidin mieltä varmasti lämmittää,kun lapsi rakastaa ompeluksia:)Meillä esikoinen ihastui ompelemiini omituisiin otuksiin ja ne pitää olla nukkumaan mennessä vieressä.

minja said...

Onnea!

Sänky on ihana ja mekko valtavan kaunis!

Kay said...

Ihana sänky, kyllä Liisun kelpaa. Mutta kylläpä teilläkin näyttää keväiseltä - ruoho vain vihertää. Voihan ilmastonmuutos!!

Liivia said...

Tuo Matroskin lause "unelmoin retkestä Kaarinan jättirättiin" sai minut hirnumaan. Siis tätä tasoa ovat naisten unelmat, ja hyvä niin, pitää jalat maassa!

Mutta tuo sänky, mikä mieletön löytö! Liisu on onnentyttö. Ja niin on tuo isompikin, huikea mekko, ihana väri, kertakaikkiaan!
Hyvä, että siellä oksutauti hellittää.

Solveig said...

Ihanan värinen mekko!

Ja mikä sänky! Liisu ymmärtää hyvän päälle.

Minäkin olen käynyt siellä ekokirppiksella muuan vuosi sitten. Ystävä harrastaa kirppiksiä siellä päin. Hän kerran löysi sieltä eurolla aivan ihanan design-lampun. Ja Jättirätissäkin olen käynyt. Onhan siinä jo Lounais-Suomen nähtävyyttä kerrakseen. Eh eh.

heli said...

tajuttoman hieno sänky.

minä neuloin lapsukaiselle myssyn, josta ei osaa oikein edes sanoa, miten päin se kannattaisi laittaa päähän. epäonnistunut tekele suoraan sanoen. mutta lapsipa pitäisi sitä oikein mielellään.

Kanerva said...

Ihana mekko kertakaikkiaan! Ja sänky. Kumpa meillekin mahtuisi vielä yksi sänky, vaan ei taida mahtua. Vauva saa kohta siirtyä vuodevaatelaatikkoon, joka vedetään illalla oman sänkyni alta esiin.

SCAREDY-CAT said...

Ihana sänky, olisipa minullakin tuollainen!
Mekon vihreän sävy on kaunein.

tiuku said...

Ihanat vihreät!
Kaunis mekko ja sänky, tosiaan onnekas tyttönen.

Anonymous said...

it's all so pretty. the bed looks amazing. and the dress is heavenly.

UnnAn Unelmia said...

Ihanat löydöt taas!
Voi kun pääsis tollaseen kirppariin penkomaan- ja voi kun meidän Pikkuneitieskarilainen olisi yhtä kiitollinen "asiakas" kun teidän neitokainen:)