Wednesday, December 05, 2007

salmiakkitähti / starÄitini sairastaa ja joutuu viettämään kuukauden antibioottitiputuksessa. Onneksi sentään kotona, mutta aika tylsää kuitenkin. Lähetin hänelle luettavaksi/katseltavaksi "marie claire ideé"-lehden, jonka hankin sopivasti viikonloppuna, niin että ehdin ensin itse tutkia kaikki kuvat tarkkaan. Lukemisesta ei voi mainita, koska ranskankielentaitoni on trés pathetique.
Tämä tähti on sieltä kotoisin. En tietenkään älynnyt kopioda varsinaista kaavaa, mutta tein silmämääräisesti salmiakkiruudun, ja ihan hyvin toimi. Lehden tähteen oli saumaan piilotettu mainio ripustusnyöri. Hämmästyttävän helppoa ja hauskaa. Ujutan nämä kalenterisukkaan. Mietin hetken jaksaisinko väsätä näistä ovikranssin, mutta kun kankaatkin alkavat loppua niin jätin sikseen. Viimeiset rippeet lempparikankaista ja ikitahraisista vaatteista menossa. Täytynee päästä kirppikselle. Hyvä hyvä.

This fun star is from december "marie claire ideé". I send the magazine to my mom, and forgot to trace the actual pattern for this, but eyeballing a diamond shape was enough. A star garland/wreath would be nice. Maybe next christmas.

10 comments:

heli said...

hienoja tähtiä. olet kyllä häkellyttävän tuottelias.

Solveig said...

Ihanat tähdet. Arvasin, että kehittelet vielä sydänideaa. Miten se ripustuslenkki oli siinä lehdessä? Ostin tässä joku aika sitten samaisen lehden jonkun irtonumeron, mutta siitä ei jäänyt käteen kuin yksi idea.

Paranemisia äidillesi. Antibiootin ruiskutus suoneen sattuu yllättävän paljon. Tunnen myötätuntoa.

isoinpapu said...

Solveig! Juuri tuli postia! Kiitos! TYkkään siitä vihreästä erityisen paljon. Ihanaa:)

Se ripustuslenkki oli siis ommeltu samalla kuin tähden taka- ja etuosa ommellaan yhteen. Lenkki sinne tähden "sisälle", ja hups, kun käännetään oikeinpäin on lenkkikin siellä nätisti. Kuulostaa hankalalta. Taisi olla sakaran kärjessä se lenksu. Ei oikeasti hankalaa.

joo heli: kun joskus muistaisi tuottaa niitäkni asioita jotka vaan on pakko tehdä. Niinkuin pyykkiä ja sen semmoista elintärkeää. Vaikka kyllä Liisun mielestä nuo tähdet ovat elintärkeitä. Hän omi ne kaikki itselleen, ja yrittää seikkailla kaikkialla kolme tähteä sylissään.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

that was me who deleted the previous comment. i didn't check for errors until after i posted. anyway....i was just remarking that everything you make is so pretty. and by the way, i lvoe the photos from the previous post. the colors and textures are so beautiful.
and p.s. i made a puhti-inspired mobile. thanks for the idea. is it tradition in the scandanavian countries?

Iiriskukka said...

Suloisia tähtiä,saisi varmasti ihastuttavan ovikranssin!

inkivääri said...

Ihania tähtiä, ja niin 'simppeleitä'. Wau! :)

Kanerva said...

Ihanat!

tiuku said...

Olet kyllä ihailtavan toimelias ja ahkera ompelija. Kauniita tähtiä!
Minäkin haaveilen tyhjistä kangaskaapeista.

joska said...

Tosi kivoja tähtiä. Milloinhan minua vaivaa kankaiden puute? Niitä jotenkin salavihkaa kulkeutuu kotiin. Onneksi kangaskaupasta ei tule ostettua kuin pakolliset, hinnat hirvittää kirppareihin tottunutta. ;)