Friday, December 07, 2007

vihreä / green

Minulla on vihreän kaipuu. Sitä helpottaakseni ompelin Liisulle vihreän essun Solveigilta (ei vielä blogia, harmi) saamastani kankaastatyynyliinasta. Väri on juuri oikea: kirkas, tummavihreä, tehostettuna keväänkellanvihreällä. Ei valo- vaan värihoitoa. Toimii.

Poika A:lla on sylissään hieno itsetehty rumpu, jonka hän isoisänsä kanssa väsäsi. Neiti S teki samanlaisen , koristeluin varustetun. Lapset ovat hyvin innoissaan. Minäkin. Rummuti rum.

I need green. To ease my green need, i made this little green apron for Liisu. It works. Feels good.
Boy A has a cool drum in his lap, made by himself with a little help from grandfather. Ta ram ta ram! Very cool.

5 comments:

violet said...

Kun olin pieni isä teki minulle rummun vanhasta O’boy -kaakaopurkista. Mutta isä teki myös palikat, oikein luksusmallia. Hän leikkasi vanhoista nahkahanskoistaan sormenpäät irti, täytti ne ja kiinnitti keppien päähän tukevasti. Sain siis hienot pehmustetut rumpupalikat. Minkähän takia pehmustetut..?
(sen olen ymmärtänyt vasta hiljan)

tiuku said...

mainoita rumpuja!Meidän tyttöjen isi ei ole vielä soitinten teosta innostunut, mutta tämähän olisi mitä loistavin ja hienoin joululahja idea!! Täytyy hänelle vinkata ;)
Kyllä, minäkin kaipaan vihreää. Olen neulomassa itselleni villapaitaa luonnon ruskeista, vaaleista ja vihreistä. Tämä keli on niin kurja, ei edes lunta!?

Liivia said...

Violetin isän rumpupalikat, voi että!

Mä olen ollut rummuntekokurssilla opepakkopullapäivillä, olivat parhaat sellaiset!

Meillä on rumpuja moneen lähtöön, muttei innokkaita rumpaleita. Laitoksella, kun tyttö syntyi, mieheni ensisanat muuten olivat:"tulisipa tuosta rumpalityttö". Paljon muuta hyvää tuli kyllä, mutta tuskin rumpalityttöä tulee.

Vihreä essu on ihana, ja mikä valo tähän aikaan vuodesta, ehkä se sittenkin on valoterapiaessu.

heli said...

vihreä on paras. vihreällä ja vaaleanpunaisella kuulemma lääkitään "sydänchakran tukkoisuutta"...

isoinpapu said...

Heli: Nenä on kieltämättä vähän tukossa...

Violet: Näihinkin rumpuihin kuuluu pehmustetut palikat. Tosin ei aivan yhtä nokkelat kuin nuo hanskansormikapulat. Mahtavat, voi että.

Tiuku: Voi kuinka sormeni syhyävätkään vihreiden lankojen kimppuun. Vaan nyt on joulubudjetti meneillään, siihen ei kuuluu lankarahaa. Täytyy olla kamalan ovela ja toivoa vihreää lankaa joululahjaksi.

Liivia: Parasta mitä ikinä olen onnistunut hankkimaan miehelleni on kuvassakin etualalla näkyvä lasten djembe-rumpu. Mustan kuinka hän avasi pakettia yöllä, eikä malttanut olla rummuttelematta kerrostalossa pikku tunneilla. Muutoin siis ylenpalttisen naapuritkin huomioonottava tyyppi. Rummun tenho oli suurempi kuin luonteen ominaispiirteet.