Wednesday, January 09, 2008

lempikangas, lempimateriaali / favorite fabric, favorite material
Olin jotenkin hämmentävän täynnä intoa tänään. Hauska vastapaino eiliselle, jolloin mikään ei huvittanut. Niitäkin päiviä tulee aika-ajoin. Menen blogiani lukiessa melkein itsekin lankaan, kun näyttää siltä että vaan puuhailen ja ompelen ja kokoajan saan aikaan. En saa. Eilen ja toissapäivänä särki päätä ja varsinkin eilen olin aivan uupunut. Räyhäsin perheenjäsenille ja tein kiukkuisena kotiöitä, joista loppujen lopuksi laistin kokonaan. Hyvä päätös.

Tänään sain kuitenkin inspiraation ommella Liisulle tarpeellisia vaatteita. Paidat vanhoista aikuisten trikoopaidoista, housut vanhaa pöytäliinaa. Pidän tosi paljon tuosta housukankaasta. Lempikangas. Kohta se on käytetty kokonaan. Raitapaita oli vanha virttynyt toppi, joustofroteeta(!), lempimateriaaliani. Ehkä täytyy lisätä vielä joku oikein makea joustofrotee lähiotos. Kah, lisäsin.

I´m quite energetic today, unlike yesterday when i had headache and everything (including myself) was dull and stupid and just plain blahh. Just to let you know that this blog is just a tiny slice of my life, and i´m not quite that super as it seems like when i read my blog. "wow, she is so full of energy and get´s things done.. oh.. but.. it´s me...".
But today i got inspired to make some clothes for baby Liisu. Both shirts are made of my old ones and the wonderful pant fabric is an old tablecloth.I love that print, blueberries. (Oh, last´s post mysterious "pantsewing building"= home, livingroom where the sewingmachine is. Good to leave the place when things get too intense with zippers). That stripey, blue t-shirt is my favorite material, the kind of furry jersey, does it have a proper name in english?

7 comments:

Solveig said...

Kivoja vaatteita. Kadehdin sulta ompelutilaisuutta. Meidän kuopus ei anna nyt sijaa. En jaksa olla tehokas ja ommella päiväuniaikaan.

Mistä hommaat joustofroteeta? Ja miten saat sen tottelemaan tahtoasi? Onko sulla jotain niksejä? En vieläkään tahdo saada siistiä jälkeä joustavasta kankaasta ommeltuna.

Matroskin said...

Minäkin rakastan joustofroteeta. Minulta saisit ison palan, jos kelpaa tumma fuksianpunainen - aika raju väri. Ko kangasta oli eräässä hassussa kangaskaupassa, joten ostin, mutta väri ei ole minun eikä poikieni luonteinen.

isoinpapu said...

TUo raidallinen pala oli siis alunperin hassu aikuisten toppi. Löysin, kas kummaa, kirppikseltä. Juuri sopivasti lapsen t-paitaan.

Ompelen hyvin nopein pyrähdyksin. Siis sillä aikaa kun tuo beibi vaikka "tekee läksyjä", eli värittää isosiskon vanhaan matikankirjaan tussilla. Ompelu on niitä harvoja asioita, joita hän antaa mun tehdä edes vähän aikaa.

Ei mulla ole oikein mitään niksejä. Paitsi tietenkin: ompele sieltä missä aita on matalin :)
Mä luulen että mun vanha 70-husqvarna on aika hyvä kone, kun se suostuu mukisematta työstämään noita lipeviä kankaitakin.

Joo, Matroskin, mielellään katsastan kankaan jos se sulla pyörii vaan tiellä.

Iiriskukka said...

Kivoja vaatteita ja tosiaan, joustofroteeta ei tahdo löytyä kangaskaupoista eli on harvinaista herkkua-paitsi tietysti meille kierrätyskankaita suosiville:)Myllymuksuillaon kivoja joustofroteita,mutta aikas hintavia.

Liivia said...

Tuo housukangas onkin aivan ihana!
Lohduttavaa, että et saakkaan koko ajan hurjasti aikaiseksi. Joka tapauksessa täältä saa aina paljon puhtia kun täällä käy.

sari said...

Taitaapa tuolla olla pala joustofroteetakin varastossa, pannaanpa sivuun. Vaaleansinivalkoista meritähtiaihetta...

tiuku said...

Iiih, somat housut ja muut ompelukset!
Joustofrotee on kivan tuntuista, mutta tosiaan vähän vaikeasti löydettävissä, minulla on itsellä sellaiset vanhat housut kys. materiaalista. Olisi ihana ommella uudet.
Voih, housuja vaan on kelju ommella en tykkää,aina menee mönkään, joku karma juttuko?? tai joku vaan ei tajua ottaa opikseen edellisistä mokista :)