Thursday, January 31, 2008Löysin tämän kauniin takin melkein kymmenen vuotta sitten kirpparilta. Se on maailman paras raskausajan takki. Peittää tyylikkäästi suurimmankin pallomahan, mutta raskauden jälkeen tästä takista ei sitten olekaan ollut mitään iloa. Ihan väärin mitoitettu. Kuukausi sitten kaivoin takin esiin ja purin vuorin ja lämmikekankaan irti. Huh. Katselin ja aivastelin (kamalan pölyistä puuhaa) aikani, ja totesin ettei tästä kyllä mitään tule. Säästin palaset materiaaliksi johonkin muuhun projektiin.
Jotain eriskummallista tapahtui tänä aamuna koska yhtäkkiä olin varma että kyllä siitä vielä takki tulisi. Ja tulihan siitä!
Kyllä oli kuulkaa kauniisti ommeltu aikoinaan. Saumat olivat niin siistit ja nokkelat että korjaaminen kävikin häkellyttävän helposti. Kyllä on aikoinaan osattu.
Joskus asioiden tulee muhia. Sitten onnistuu.


This coat was the ultimate preganancy coat. It hid even the biggest ballshape you can imagine, but after pregnancys the coat was useless. Very strangely measured. (As you can imagine.)
I ripped the coat in parts allready a month ago, and got very sure that i would never be able to resize the coat.
This morning i woke out with a new mood, took the parts from the stash and ah, now i have a resized coat! It was very well sewed, all the seams were tidy and clever. They knew once how to make coats. And that made it very easy to fix also.
Things may take time sometimes, this was worth waiting.

14 comments:

Liivia said...

No voihan kökkäre miten upea takki! Tuollainen vain haaveissani mun.

tiuku said...

Hieno!
Tosiaan makee takki. Olen ehdottomasti muuten samaa mieltä siitä muhimisesta!

Iiriskukka said...

on kieno takki,hyvänmallinen!

Iiriskukka said...

hieno siis....:)

Matroskin said...

Ihana! Laitoitko sitten uudet fyllit ja vuorit vai miten toimit?

Ekub said...

Tosi hieno takki! Tuollaiset projektit on aina niitä jotka jää multa tekemättä vaikka otan niitä toiveikkaana vastaan. Pudonneen napin ompelussakin saattaa mennä monta kuukautta...

Vilijonkka said...

Siivousvimmassani ajattelin heittää neljä vuotta sitten aloitetun sadetakintekeleen pois,mutta annoin sille vielä yhden muuton verran armonaikaa. Ja täältä sain vahvistusta päätökselleni. Muhiuttaminen siis tuottaa tulosta. Sinun tapauksessasi erinomaista tulosta, istuukin tosi kauniisti! Onnea!

minja said...

Oi vau, mielettömän hieno! Ja kyllä olet taitava kun osasit pienentää sen. Ei onnistuisi tältä tädiltä mitenkään. Yhden takin pienensin, mutta se olikin vain hitusen suuri. Ompelin selkään pari saumaa lisää ja sen taitaa huomata kilometrin päähän :D

violet said...

Hyvä, hyvä!
Kannatti marinoida!

Merja said...

Hmm... minultakin saattaisi löytyä semmoinen takki jossa on muhinut kaksosmaha.. kukahan pienentäisi ;-)

Anonymous said...

great coat! cute photo at the end.
have a lovely weekend.

isoinpapu said...

Kiitos kiitos, olen pukeutunut takkiin jo useampaan otteeseen ja on muuten lämminkin vielä!

Matroskin: Siinä on vanhat alkuperäiset vuorit ja täytteet.Olivat oikein kelpo kunnossa, ja sain kuin sainkin ne asennettua takaisin. Hihojen pidennnys otti voimille mutta onnistui.
Onhan siellä ruttua vähän jossain kun vuori olikin vähän liian iso yhdestä kohtaa, mutta ei se haittaa yhtään.

Amyrlin said...

Hieno takki, itsekkin kaipailen uutta talvitakkia. Hyvää viikonloppua :)

Anonymous said...

牙醫,植牙,矯正,矯正牙齒,皮膚科,痘痘,中醫,飛梭雷射,毛孔粗大,醫學美容,痘痘,seo,關鍵字行銷,自然排序,網路行銷,自然排序,關鍵字行銷seo,部落格行銷,網路行銷,seo,關鍵字行銷,自然排序,部落格行銷,網路行銷,牛舌餅婚紗台中婚紗,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,街舞,小產,雞精,性感,辣妹,雷射溶脂,雙下巴,抽脂,瘦小腹,微晶瓷,電波拉皮,淨膚雷射,清潔公司,居家清潔,牙周病,牙齒矯正,植牙,牙周病,矯正,植牙