Monday, January 21, 2008

syö silliä! / poisson d´avril

Tiesittekö että ranskaksi aprillipila onkin aprillikala? Minä en, mutta Sari Pariisista, putiikinpitäjä, huomasi terapiakalat oiviksi aprillikaloiksi. Nämä sillit lähtevät siis keikkumaan näyteikkunaan. Vanha silkkiliivi on huvennut kaloihin kokonaan, ja lainehtii ihanasti kalojen lepattaessa ilmavirrassa.

Did you know that april´s fool is april fish in french? I didnt. But Sari, the Parisian shopkeeper found my therapyfish very aprilish. So off they go to Paris, to swing in the window. The old silkvest is gone now, it´s all fish. I love how the silk reflects light so beautifully!

Lentokalaparvi Lounais-Suomalaisessa talvimaisemassa.
A shoal of flyfish in a very snowless south-west -Finland winter.

Sillä aikaa kun ompelin kaloja, Liisu teki taikataikinasta siilikakkuja ja maalasi "sateenkaaren, sil on käsi". En millään jaksa olla ihatelematta vasenkätisyyttään, vaikka hän onkin jo kolmas vasurilapsi perheessä. Ihailen, näyttää niin häkellyttävältä. Ja katsokaa kuinka maalaus on vasemmassa alanurkassa.

While i sew the fish, my babe Liisu made cakes, hedgehogcakes, and painted "a rainbow, it has a hand". Her lefthandedness just doesnt stop to amaze me (even there are three lefty kids in the family). Look how the picture is painted on the left corner of the paper.

14 comments:

magi said...

Mielenkiintoista! Tapaamme varmasti uudelleen! Puhtia arkeen!
- kotiopettajatar-

Matroskin said...

Ihana lyyli. Onko sinulla hyvä taikataikinaresepti? Aina kun teen, se halkeilee. Kaloista tulee nälkä.

isoinpapu said...

Eh, mun taikataikina resepti on hyvin hetkeen sidottu. Ei mitään varsinaista reseptiä. Whip up- saitilla oli joskus useampikin ohje, löytynee arkistosta sieltä.

Solveig said...

Nuo kalat, miten kauniita. Ihailen, ihailen.

matroskinille haluan lähettää sellaisen terveisen, että taikataikinasukulainen sanoi, että jos taikinan tekee keittämällä, kannattaa keittää aika lyhyen aikaa, eli lopettaa hetkeä ennen kuin lopettaisi. Onpa kummallinen neuvo. Pitänee kokeilla itse ensin.

Vasuri. Siinä on jotain taikaa. Seuraan vasuriystävien lapsia. Tuleeko niistäkin vasureita, jos sekä äiti että isä ovat.

hannna said...

siinähän sinulla on työ, eikä tarvi lähteä kotoa! siis valmistaa putiikkituotteita. ne on kyllä kauniita, edelleen.

Liivia said...

Suloista, kaikki!
Meilläkin on vasureita ympäristössä, ovat varsin näppäriä!

Anonymous said...

oh i love that painting. such pretty colors.

my husband is a lefty,. but my two sons are righties. however, when they draw or paint most of the picture is to the left side of the paper.

hmm...i wonder what that means? probably nothing:)

Kanerva said...

Voi tuota ihastuttavaa kalaparvea!

Vasureissa on kyllä taikaa, minä niin toivoin, että joku lapsista olisi ollut, mutta sitä toivetta ei kuultu. Ei nyt ehkä kovin iso puute.

Vasenkätisistähän on kaikenlaisia uskomuksia, miten he ovat taiteellisempia ja pidempi ikäisiä, jotain muutakin kai... En vaan muista , että mitä.

Vilkutuksia kalaparvelle!

E. Pinson said...
This comment has been removed by the author.
E. Pinson said...

Ihanasti satuvedenvärisiä nuo kalasi! Ja hienoa, että olet saanut töitäsi myyntiin!

Inspiroiduin muuten maatuskoistasi ja tein pari pientä maatuskakukkaroa joululahjoiksi. Tuli vain myöhemmin mieleeni, että toivottavasti et pahastu, kun ideoitasi näin käytetään ja sovelletaan ilman lupaa.

Iiriskukka said...

Hieno kalaparvi!Samaa mietin kuin Hannna,idearikkaat käsityösi menisivät varmasti hyvin kaupaksi pikkuputiikeissa.

isoinpapu said...

e.pinson: ei, mä en pahastu yhtään, vaan ilahdun. Sitäpaitsi jotkut jutut on kovasti ilmassa ja useat tekevät niitä. En tosiaankaan ole ensimmäinen joka väsää pehmeän maatuskanuken...

I guess we are very used to see righthanded paintings. I´m sure it makes a difference, even if just a practical one, when you use left instead of right hand. Very interesting.

Niin, mä olisin mielelläni leluntekijä, nallemaakari tai kalaparvien ompelija. Täytynee ensin ottaa selvää miten homma oikeasti toimii. Olen vähän arka tämäntyylisissä asioissa. Ja sen kyllä tiedän ettei käsityöllä monikaan leipäänsä saa amsaittua. Hyvin harmillista.
Toki voin olla sitä aina kotitarpeisiin.

Line said...

Beautiful fishes - look like candy!

SCAREDY-CAT said...

Kalaset ovat todella kauniita!