Monday, February 11, 2008

uusi ihminen / new person

Ihmisten tapaaminen on hyvä asia. Matkustaminen on hyvä asia. Olen aivan uusi ihminen.

Helsinki on ihana kaupunki. Sumuinen, harmaa Helsinki. Asuin siellä kauan sitten kaksi hyvin ponnekasta vuotta ja nyt kun aika on vielä kullannut muistot, kuljin pitkin aamuisen Helsingin katuja sellaisen nostalgiapuhurin harjalla ettei moista nähty. Mutta mikä parasta, tapasin siellä paljon vanhoja ja uusia tuttuja.
Ihailin kälyni uutta asuntoa. Siniset kaapinovet sieltä. oh...
Hyvästelin, toivottelin, onnittelin kaukomaille muuttavaa morsiota, ystävääni.
Tapasin Elli velliK:n, Liivian ja Matroskinin (ja hänen mainiot pienet poikansa). Tähän tapaamiseen liittyi sopivasti jännitystä, rentoutumista hyvässä seurassa, keskustelua, jonka olisi toivonut vielä jatkuvan ja kaikenkattavaa eheytymistä.
Olen voimissani taas. Hyvältä tuntuu.

I love Helsinki. I lived there two very energetic years in my youth, and now when time has erased all the difficult things out of my memory, i walked thru the misty city in such a nostalgia, wow, never seen before. I love that town.
And best of all, i met there lots of old and new friends. I said goodbye to a friend whos getting married and moving far away. I saw my sister in law´s new apartement (those blue doors there, oh!). I met blogfriends. Matroskin is a dear friend from those early helsinkidays, but Elli velli k and Liivia also felt right away like old friends even i had just met them (in real life).

It was wonderful. I feel so good.

11 comments:

Vilijonkka said...

Hienoa! Uusiutumista kaivataan aika ajoin ja me äidit emme ehkä riittävän usein repäise itsellemme omaa aikaa ja muista omia sosiaalisia tarpeitamme.

Aika alkaa myös kummasti kullata minunkin Helsinki-vuoteni (5kpl). Huoletonta opiskelijaelämää, huisin hauskoja elämyksiä, ihmeen helposti uuden oppimista. Vanhako sitä on, kun kaikki uusi tarttuu päähän kovin hitaasti. Helsinki tosiaan on hieno paikka.

Liivia said...

Ensimmäisessä kuvassa unelmieni keittiökaapit, oih.
Kaikki kuvat kauniita!

Uusi ihminen täälläkin, suurkiitos siitä sinulle ja muille mainituille henkilöille! Elämä oikein pulppuaa suonissa!

Matroskin said...

Ihanat kuvat. Onko tämä kurakylä tosiaan noin nätti? Oli hirmu hauskaa tavata. Mainiot pojat tosin taas esittivät machoenergiaa täysin palkein.

isoinpapu said...

POjat olivat söpöjä ja mahtavan machoja. Sain heiltä vaikutteita: nyt lähes koko perhe hokee toisilleen ohikulkiessa :" Te kuolevaiset!!! MUUURRR!", ja heristävät näkymätöntä sapelia.

Olit paras emäntä. Mahtavan ihana ilta.

Kanerva said...

Tuntuu niin ihanalta teidän kaikkien puolesta!

tiuku said...

Ihanaa että teillä matka ja tapaamiset menivät kivasti. Olisiko voinutkaan mennä muuten?
Helsingillä on kauniitkin kasvot, en tiedä kuitenkaan osaisinko itse siellä asustella. Se tosin saattaa muuttua tässä vielä syksyyn mennessä kun selviävät opiskelupaikat yms. Helsingissä on kuitenkin kiva aina käydä,vaikka jotenkin aika aina vain loppuu kesken?!
Keittiö kaapit tosiaan ihastuttavat minuakin!

Matroskin said...

Tiuku: tämä kyläpahanen nimeltä Helsinki on kyllä aivan järkyttävän kallis. Kaikki on kallista. Kaikki. Hyvä kun ei hengittäminenkin maksa. Asuisin mieluusti muualla, mutta kun äiti ja isi ja kaverit ovat täällä!

violet said...

Minä kävin viime talvena pitkästä aikaa Hesassa. Siis ed. kerrasta oli varmaankin liki 15 vuotta.
Yllätyin positiivisesti näkemästäni. Mutta minä pyörinkin vain "hyvillä alueilla".
Kesällä kävin uudelleen kun käytin penskoja Korkeasaaressa. Oli se kesäinen Helsinkikin kaunis, ilman muuta.
Mitään suurempaa hinkua sinne muuttamisen suhteen ei ole kuitenkaan koskaan ollut. Voi johtua siitäkin, etten tunne kaupunkia juurikaan.

inkivääri said...

Voi kuinka kivaa teillä onkaan ollut! Tulee itsekin hyvälle mielelle moisesta :)

Liivia said...

Mutta Hesassa on halpa kulkea julkisilla, muualla se maksaa rutosti enemmän, ainakin täällä missä minä asun. Kuukausilippu kolmelta yhteensä 210e. Lapsesta ei mitään lapsialetta, ja matkaa tulee vain 10 km.
Kamala vääryys tämä.

sara said...

Alin kuva on ihan meidän naapurista, ooh!