Tuesday, March 25, 2008

itselleni / for myself

Minun on vaikea ommella itselleni mitään. Jostain syystä hermostun kamalasti ja nytkin huomasin yhtäkkiä jalkojeni tärisevän ommellessa. Huvittavan kummallista. Kaavana toimi vanha tunika, jonka joskus ompelin intiantuliaistunikaa suurpiirteisesti seuraillen. Harmaa kangas kaupan loppuunmyynnistä, 1 euro/metri.


Jos itselle ompelu on hankalaa, niin valokuvaus vasta hankalaa onkin. Nämä ovat parhaat otokset 65:stä. Ihan kuin tarkoituksella olisin yrittänyt kuvata kaksoisleukaani joka kuvassa. Enkä pelkästään kuvata vaan suorastaan alleviivata sitä. Valitsin tähän nyt normaaleimmat otokset. Kuolen nauruun katsoessani tuota alakuvaa. Sosialistista realismia! Sopisin johonkin patsaspuistoon.

I find it very hard to sew for myself. I get very nervous and that leads into many different awful sewing decisions, and the result of all that is usually a piece of clothing thats extremely unwearable. Even this time i noticed my legs shaking while sewing. I find it somehow weirdly hilarious.
No actual pattern. I followed an old tunic that was made loosely after of a tunic someone brought from india. The fabric: 1euro/meter!

Photographing the tunic wasnt any easier. These are the best shots of 65. A marathon of doubleching close ups. That pic on the bottom looks so funny i can not look at it without giggling. Socialist realism! I´d fit fine to a statue park.

19 comments:

Solveig said...

Kaunis tunika.

Minäkään en osaa ommella itselleni. Yritelmät epäonnistuvat, tulen kiukkuiseksi, vaate repsottaa tai venkoilee tai pönköttää, huomaan, että minulle on kasvanut vatsamakkara ja ärryn.

Kyllä lapsille on kivempaa ommella.

Liivia said...

Siis mikä kaksoisleuka??!

Tunika on seesteisen kaunis, oikein onnistunut!

Minä en itselleni osaa tehdä kuin sukkia ja huiveja, iskee heti joku hahmotushäiriö kun pitäisi itselle ajatella.

minja said...

Mielettömän kaunis tunika! Tykkään mallista.

Kuvatkin ovat oikein hienoja, enkä minäkään kyllä näe mitään kaksoisleukaa!?

Sari said...

Minä taas ompelen vaan aikuisten kokoja, lapsille en ole koittanutkaan. Itselle osaan oikein mainiosti. Minä olen niin kurviton ihminen, että yleensä ompelukset asettuvat ihan hyvin.
Tosiaankin, mikä kaksoisleuka.
Ja hieno vaate, harmaasta tykkään minäkin.

isoinpapu said...

Aivan, nämä olivatkin ne kaksoisleuattomat(2 kpl) kuvat:)

Oikeasti on hassua että sitä vahingossa ottaa kuvia alhaalta ylöspäin kokoajan, vaikka tietää että se on aika haastava kuvakulma. Kaula ei ole kovin esteettinen siitä kuvakulmasta. Hassuja kurttuja ja kääntymisryppyjä jne.

violet said...

Kaula pruukaa olemaan aika epäkuvauksellinen yhdellä sun toisella;-)

Itselleni ommellut ovat mieluisia aika harvoin. Yli- tai aliarvioin oman kokoni yleensä. Pojille en ole ommellut koskaan mitään.

Anonymous said...

hilarious you are! great tunic. lovely photos. happy (almost) spring!

echo said...

Ihana tunika, hyvä malli ja sopii hyvin tuohon kankaaseen!

hannna said...

oh la la, sulla onkin lyhyt tukka! niska näyttää tosi kivalta. ja paidasta varsinkin hihat!

Matroskin said...

Ihana tunika. Minkätyyppistä kangas on? Puuvillaa vai mitä?

Matroskin said...

PS: Onko takana vetoketju, vai meneekö vaate pään yli?

isoinpapu said...

Matroskin: Materiaali on jotain sekoitepuuvillaa, laskeutuu kauniisti ja on kevyttä. Tunika menee pään yli, ei vetoketjua.

Lotta said...

Oo, todella hieno! Just jotain tollasta haluisin itelleniki.

Mä oon päässy yli siitä vaiheesta, että kädet tai jalat tärisis ommellessa, mutta vieläki koko ajan on sellanen olo, että määennytiäräyhtäänmitätästätulee, voemikämutperii... Neuloessa voi aina purkaa, mutta jos leikkaat liian pienet kappaleet kankaasta, niin se oli sitte siinä. Pelottavaa.

nicole said...

I'm so nervous about sewing for myself that I never end up doing it. But you're giving me the desire to try. Your top is so pretty on you!

SCAREDY-CAT said...

Voin kertoa, että omasta päästä kuvan ottaminen on myös aika vaikeaa (jos kuvaa esim hattua). :)
Tunika näyttää hyvältä, ja aina vaan ihastelen sohvaanne kun se vilahtaa kuvissa.

isoinpapu said...

Sohva on vanha aseman odotuspenkki. Aika karseassa kunnossa kylä. kaipaisi ihan oikeaa kunnostusta. Olen yrittänyt selkänojaa kankaalla ja istuinosaa peittää matto ihan käytännön syistä, ei suinkaan pelkästään esteettisistä:)

Melissa said...

that's so beautiful! you are funny. if you were a scuplture in a park, you would be the best-dressed one!

Kenguroosa said...

Oikein nätti tunika!

Minä myös ompelen mieluusti lapsille sen vähän mitä ylipäätään ompelen. Nyt kuitenkin tällä viikolla yllätin itseni ja sain aikaseksi trikoopaidan. En edes muista koska olisin itselleni jotain ommellut. Ehkä hääpuku melkein seitsemän vuotta sitten on viimeisin.

Olen turhan kurvikas ja liian isokin, eikä vaatteet näytä lopulta niin kivoilta kun mielessäni kuvittelen. Koitan nyt kuitenkin takoa päähäni, että ihan hyvin voin ommella itselleni jotain kun ei ne kaupan vaatteet ainakaan paremmin istu ;)

Mutta tuo tunikasi on kyllä todella kaunis! Ja kangasvalinta on osunut ihan nappiin!

meg said...

I just found your blog and have fallen in love with all the clothes you make. I'm just starting to make garments and the fabrics and shapes you use are so inspiring.