Monday, April 07, 2008

tajine

En ole varsinainen keittiönihme, ruuanlaitontaituri, mutta nyt onnistui kyllä niin hyvä kalaruoka , että täytyy kaikille mainita. Eli jos minä onnistun saamaan tästä hyvää, niin kaikki muut saavat siitä aikaan jotain uskomattoman makoisaa.
Käytin pohjana tätä reseptiä.
Resepti muuttui vähän matkalla, mutta aineksina oli ainakin: kalaa, sipulia, valkosipulia, tomaattia, oliiveja, sitruunaa ja paljon mausteita: korianteria (tuoreena ja jauhettuna), inkiväriä(ah, lempimauste!), chiliä, kuminaa ja jotain vielä. Söimme riisin kera, vaikka couscous olisi ollut tuhannesti parempi vaihtoehto. Kaikkea ei voi saada. Hyvä leipä varmaan toimisi myös.
Nam!

I´m not a kitchen miracle or cooking wizard, but i managed to make something very tasty using this recipe as my starting point. I mean, if i can manage to make something good out of the ingredients then anyone else can make it a meal extra ordinaire. Fish, onions, garlic, tomatoes, lemon, olives and lots of spices. Ginger, chili, coriander and such. Oh check out the recipe! So good!

6 comments:

Liivia said...

Tuon täytyy olla hyvää! Lurpsis.

Anonymous said...

Oi nami! Tuota voisinkin kokeilla.

Varastin aikaa "oikeilta" hommiltani, ja käytin ison osan lauantaista blogisi lukemiseen. Kävin täällä kerran aiemminkin kehumassa, mutta nyt kun olen kelannut kaiken takaperin alkuun asti, on aivan pakko laulaa ylistyslaulu:

Kun luin ja katselin, menin melkein mykäksi tämän aarrearkun äärellä. No en ihan, nauraa hyrisin välillä.

Ihailen - ideoita, niiden toteutuksia, lempeää elämää, hauskuuden löytämisen taitoa, kaiken alla luuraavaa viisautta.

Kaikkien ihanuuksien joukosta seuloin suosikkini: sydänkranssit! Totaalisen ihania molemmat. En yleensä oikein piittaa sydänkoristeista (paitsi jouluna), mutta nuo ovat ihan ennennäkemättömiä. SULOISIA, eikä niissä silti näy liiallisen hempeilyn häivääkään.

Teitä tervehtien
Killisilmä = Paula E

isoinpapu said...

Hei killisilmä! Suuret kiitokset. Ilahdun kovasti että tämä pieni puhtinurkka tuottaa iloa muillekin kuin minulle. Tulee mukava olo.

Ihan punastelen täällä.

Lämmintä kevättä,

isoinpapu

Solveig said...

Tagine (vai tajine, vai mikälie)-padat ovat niin ihanan näköisiä, että kai meillä syödään joku päivä tätä ruokaa haaveillen aidosta marokkolaisesta padasta. Marokkolainen maustaminen on ihanaa. Lämpöisen mausteista, yrttistä, mutta ei tulista. -Hui, tuli nälkä.

Merja said...

Mmmm.. hyvältä kuulostaa. Otamme ja kokeilemme joku viikonloppu!

Anonymous said...

yummmmm! it sounds delicious