Wednesday, April 02, 2008

talonpoikais / peasant


Ommellessani tätä pöytäliinaa puseroksi, tiuskin mielessäni äkäisesti, että jos tästä muka ikinä tulee mikään ihmiselle sopiva paita niin kyllä vihaan sitä kuitenkin.
Enpäs vihaakaan! Ompelu oli kyllä yhtä upottavaa suota, pöytäliina rispaantui ja kaikki näytti leikkaantuvan väärinpäin. Hihoista tuli erikuvioiset, koska leikkelin niin auttamattoman hölmösti, ja materiaali alkoi pahan kerran loppua.
Mutta sitten sovitin. Oh, ihme! Paita on ihana yllä. En osaa valokuvata tätä talonpoikaispaitaani tarpeeksi hyvin, mutta oikeasti: se on juuri minunlaiseni.

Sitäpaitsi, nyt on oikeasti kevät. Varpuset kälättivät puissa niin kovaäänisesti että puolikuurot mummelitkin kääntyivät ihmettelemään. Ihanaa.

(Toivottavasti en viime postissa aiheuttanut mitään stressiä laatikon tekijöille. Avajaiset olisi pitänyt kirjoittaa "avajaiset". Ja siis minullekaan ei ole annettu mitään deadlinea tms. Ei hätää. Ei kiirettä.)

I got very angry and upset while sewing this blouse of an old tablecloth. Oh, everything went so wrong: i cut the fabric stupidly, there was not enough fabric because of that, the fabric was very badly behaving type, i sized wrong, eyeballed things too bohemiastic etc. I told myself, if this shirt will ever be the right size for a humen to wear, i will hate it anyway.
I tried it on, and loved it. A miracle!
And besides, it really is spring here now! Yes yes yes! Light, birds, even flowers!

16 comments:

Liivia said...

Nuo sun ihanat verhot kummitteli koko kartsamatkan mun päässä, kun menin kirppikselle hakemaan sulle mekkoa. Mutta plääh oli mennyt. Ihailin sitä viime viikolla, mutta mulle liian pieni. Aamulla äkkäsin, että sullehan se olis sopinut. Mutta nyt onkin vaan eioota.
Mutta kauniin paidan olet tehnyt, varmasti sopii sulle hyvin.

Juu oikeasti kevät, ja kaupungissa oli vielä enempi kevät. Tuntui että tulin takaisin talveen, kun tänne maalle tulin. Mutta kyllä täälläkin paistaa ja linnut konsertoi.

Tiukunen said...

Todella kauniin paidan olet ommellut! :)

nicole said...

Very sweet. I love your boho style.

Anonymous said...

pretty shirt.
happy spring!

Sari said...

Laatikkotouhussa on vielä Piipa,(onkohan blogia ?) ja Joola ( palatallessa.blogspot.com), ja voi olla, että vielä Iris (www.iriskiss.fi). Joillakin muillakin on jotakin valmista odotan innolla...

Iiriskukka said...

Ihana paita!

isoinpapu said...

Liivia: Ihana ajatus! Kiitos! Iloitsen.

Thank you! Yes spring ! Finally!

Sari: Onpa meitä monta laatikoita pykäämässä. Jännittävää.

Melissa said...

beautiful peasant top. oh. i know that angry-upset-sewing feeling. i don't like it. i'm pleased that you were happy once wearing the shirt!
and, hooray spring!

SCAREDY-CAT said...

Aivan ihana paita! Miten mielettömän hyvä idea ja todella onnistuneen näköinen toteutus! Ihailen.

Anonymous said...

Ihana paita! Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja se kuuluu ehdottomiin suosikkeihini, on kai aika kommentoida :-) Olet niin aikaansaava ja kekseliäs. Ihailen kaltaisiasi ihmisiä, jotka loihtivat ihanuuksia lähes mistä tahansa! Hyvää kevättä! :-)

Annu/annujaliinu.com said...

Voi hitsi, ompa kerrassaan mahtava paita!

Helinä said...

Kauniin paidan sait vanhasta pöytäliinasta aikaan!

Mitähän sieltä laatikoista tulee. Jännää!

inkivääri said...

Hieno! Wau! :)

aino said...

tuo sinun paitasti on valtavan mahtava. eli ihana.

Elisa said...

Ihana paita kerrassaan!! Mistäköhän saisi samanlaisen? =)

Ensi krt täällä! Kiva blogi!

frost said...

Upea luomus!