Friday, April 04, 2008

toinen vanha pöytäliina / another old tablecloth


Toisen pöytäliina on toisen housut. Ja penaali. Poika A pyysi eilen uutta penaalia. Hän valitsi itse kankaan, pöytäliinan, ja oi kuinka tulikin hieno!

Ihmettelemme oranssia perhosta, jonka bongasimme toissapäivänä. Se ei voi olla loistokultasiipi vaikka näytti aivan siltä. Nuo loistokultasiivet talvehtivat munana ja lepattelevat vasta myöhemmin. Onko täällä ketään perhosihmistä ( tykkään näistä kissaihminen, koiraihminen-tyylisistä ilmauksista. ), joka tietäisi olisiko millään mahdollista että Lounais-Suomen lauha talvi olisi jättänyt yhden loistokultasiiven talvehtimaan perhosena ja me näimme sen?

Sininen pöytäliinakangas on muuten ihmeellisen ihanaa, raskaahkoa ja sileää, viileäntuntuista kudosta. Kangas on toiselta puolelta itsensä negatiivi. Värit toisinpäin. Liinaa on vielä jäljellä, malttamattomana vilkuilen sitä.


Old tablecloth became a new pencilcase and summerpants. There´s still some left of this wonderful material. It´s like its own negative on the other side. Kind of heavy, but still very soft.
We have been trying to figure out wich little orange butterfly we saw yesterday. These ones are not supposed to be alive after winter, only eggs survive, but we did see one just like this one. Maybe this unwintery winter kept one of the adult butterflys alive and we saw it.

I still have a little bit of that blue tablecloth. Oh, can´t keep my hands of it!

14 comments:

Sari said...

Minäkin tykkään noista kankaista, joissa kuvio on kudottu. Hieno sininen.

Elisa said...

Tulipas ihanat :)

Liivia said...

Kangas on ihana, ja nyt se elää ihan erilailla housuina ja penaalina. Elää niinkun täydemmin.

violet said...

Onko kangas pellavaa, mitä luulet?
Ainakin kaikki tunnusmerkit täyttää.
Näin jossakin blogissa (olisko olut japanilainen/) että oli tehty pellavaisista keittiöpyyhkeistä lapselle housut. Olivat kans hienot.

Anonymous said...

Osuin vahingossa blogiisi enkä voinut nousta koneelta ylös ennen kuin kaikki oli luettu! Todella ihania töitä ja oikein inspiroivaa! Itsekin olen tehnyt jonkin verran "kierrätystöitä", nyt sain roppakaupalla ideoita lisää, kiitos!

Iiriskukka said...

Upeat housut kertakaikkiaan!Housujakin olisi varmasti mukava ommella lapsille kesäksi,ei kai se vaikeaa ole,eihän?:)

heli said...

onpa hieno kangas. olemme tainneet tehdä virheen, kun meillä ei pöytäliinoja olekaan.

Vixen Mama said...

I absolutely love the pants! The fabric from the tablecloth is so gorgeous!
I wish I had tablecloths like that to make pants out of....
Maybe I will go and buy a tablecloth for the fabric hahaha

Johanna said...

Hei Puhti,

olen blogisi vakikävijä; itse asiassa sinun blogisi on toinen niistä kahdesta joita käyn päivittäin kurkkaamassa. Nyt vihdoin perhoskysymyksen innoittamana uskaltaudun kommentoimaan.

Mieheni on ötökkäihminen ja konsultoin juuri häntä asiasta: jos näkemäsi perhonen todella oli yksivärisen oranssi, se ei voi olla muu kuin kultasiipi. Mutta jos perhosessa oli myös mustaa kuviointia, se saattaa olla myös herukkaperhonen. Ne voivat talvehtia aikuisena.

Blogistasi: se on ihana. Tulen hyvälle mielelle kuvistasi ja puuhaavista lapsista ja etenkin kauniista ja kekseliäistä käsitöistäsi, joissa on hyödynnetty jos jotakin ja mitäkin vanhaa riepua, noin niin kuin nätisti tarkoitettuna :-).

Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

Ps. Omaa blogiani ei näy profiilissa, joten lisään tähän sen osoitteen (kutojalintu.blogspot.com). Blogi on kyllä ollut pitkään tauolla, kun muutimme ulkomaille (ja koska olen ollut laiska), mutta ehkä nyt kevään tultua inspiroidun...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
isoinpapu said...

Violet: joo, taitaa olla pellavaa. Kerrassaan ihanaa.

Heli: Ostan säännöllisin väliajoin pöytäliinoja, koska aina päädyn ompelemaan ne joksikin muuksi. Ei oo yhtään pöytäliinaa juuri nyt. Minkäs mahtaa, ne on usein erinomaisessa kunnossa ikäänsä nähden ja usein jotai ihanaa kudista/pellavaa.


Iiriskukka: Ei oo vaikeaa! Leikkaa jotkut vanaht kulahtaneet pöksyt kaavoiksi ja vähän pidennä lahjetta tms. En ole housuompeluekspertti, mutta onnistuu silti. Siitä vaan!

Anonyymi: Kiitos! Ilahdun että ilahduit!

Johanna: Kiitos ! Täällä riemuitaan tiedosta. Neiti S on luonnontutkimukseen innostunut tyttö ja perhonen aiheutti päänvaivaa. Nyt riemuitsemme,se oli
se kultasiipi kaikessa oranssiudessaan! Suurkiitos!
Kävin kurkkaamassa blogiisi ja ihastuin näin äkkiseltään oranssiin neulehuppariin. Oi oi!

kataliina said...

Housuista tuli todella suloiset, pitsiset.

Matroskin said...

Minusta vaippakansalaisen housujen tekeminen on vähän vaikeaa. En tiedä miten niistä saisi sellaiset, ettei vaippa valahda toiseen lahkeeseen. Teillähän ei moista ongelmaa ole. (Kateellinen kirjoittelee.)

Vilijonkka said...

Mulla taitaa olla samnlaista kangasta, vain eri kuosilla, hallussani. Kirpparilta joskus hankittu pöytäliina, josta sittemmin tulikin hame. Juuri pehmeys ja puolien negatiivisuus viehättävät. Olen toisinaan ihmetellyt, että miltäkhän vuosikymmeneltä mahtaa olla. Mitäs tumaat, 60-luvun alusta?