Monday, April 21, 2008

uusi villuri ja kiinalainen lintu / another cardigan and a chinese birdToinen villatakki. Katsoin tuon kierretyillä silmukoilla tehdyn palmikon 80-luvun "suuri käsityö"-lehden mallineulevihkosesta. Joskus vielä esittelen täällä vitsikkäimmin vanhentuneet neulelehtikuvat-sarjan.
Mutta ei tänään. Väsyttää. Liisun flunssa paranee, mutta hän kärsi hillittömistä vatsanväänteistä yöllä. Ja tietysti poika A kärvistelee flunssan kourissa juuri nyt.
Mutta kyllä tämä tästä. Sitäpaitsi, saan miehen isoäidin ompelukoneen lainaksi! Anopin bernina onkin ollut jo lainassa aikaisemmin. Iloitsen.
Ja vielä: mustarastas lauloi aamulla pihapuussa. Kuuntele vaikka!
Minun mielestäni se laulaa kiinaksi.

Another cardigan. Never too many, or? That nice cable ornament is made with turned right loops, i looked it from an eighties pattern booklet. One day i will make a post about knitpictures that have grown out of date the funniest way. And now, if you wonder why is she tormenting english this bad today, i can tell you that my brain wants to go to sleep even my eyes are open. Not much sleep last night. Pooor sick children. Poor parents.
But, it will be all right. My husband´s grandmom wants to loan her sewingmachine to me ( bernina! oh..). And we heard the blackbird singin today. In my opinion it sings in chinese. Listen!

23 comments:

Liivia said...

Takki on jumalainen!!!! Väri ja vaikea kuvio ja lääh. Ihailen.

Toivottavasti koko pesue kohta terve, samoin ompelukone. Kun kamera on vieläkin kamerasairaalassa, jouduin ostamaan uuden kun meinasin tulla hulluksi.

isoinpapu said...

JOstain syystä mua alkoi naurattaa kamalsti tuo :".. jouduin ostamaan uuden kun meinasin tulla hulluksi".

Muuten, tuo neulekuvio ei ole niin vaikea kuin miltä näyttää. Ei tarvitse edes mitään apupuikkoja tms.
Se neulemallivihkonen on aarre. En ole ikinä sitä ennen tai sen jälkeen kyennyt lukemaan/ymmärtämään yhtä ainutta neuleohjetta. Tässä onkin valokuvia!

Yritän teeskennellä olevani ihan rauhallinen ompelukoneeni suhteen, mutta sisälläni velloo paniikki.

Onnea uudelle kameralle! Olet sen kyllä ansainnut!

johi said...

Nätin neuletakin olet taas tehnyt! Minullakin on työn alla pienelle vihreä villatakki, hidas neuloja vaan olen... Toivottavasti flunssaiset paranevat, meillä on podettu samaa tautia.

Anonymous said...

Takki on IHANA IHANA! Nappien ja langan värit upeat yhdessä. Minullakin on tuo sama ohjevihko. Se on täyttä asiaa sisältä, vaikka ulkoasu ei hurmaakaan. Toteuta vain se pöhköimmät neuleet -kuvasarja. Vanhat lehdet tarjoavat tosiaan usein hyvät naurut, mutta niistä löytyy toisinaan myös kiinnostavia juttuja.

Mulla on lähes jatkuva neulonta/virkkauskuume, mutta tällä hetkellä kiihko on taas ihan uusissa lukemissa. Vietin ihanan viikonlopun ihkaensimmäisten Noro-ostosteni parissa. Viime viikolla tilasin Englannista kahta erilaista lankaa ja ohjekirjan. Paketti tulossa, jes! Ja vasta perjantaina sain edellisen paketin: Ostin talvella Novitan lankoja, joista paljastui värivirhe. Pitkän odottelun jälkeen Novita lähetti korvaukseksi 800g(!) lankaa. Ihan kiva.

Joo, ja jo ennestään omistan KAKSI suurta jätesäkillistä lankoja ja keskeneräisiä tekeleitä!! Kaikkien niiden varalle on haaveita ja suunnitelmia. Materianhimolla pitäisi kai joku raja, mutta tekemisenhalulla ja -riemulla ei. Lisää, lisää!!

Kuuntelin hetken mustarastasta. Kuin jostain toisesta maailmasta... kiitos linkistä. Tervehtykää pian.

Lape said...

Kaunis takki, ihanan onnistunut erilaisine nappeineen ja kauniine palmikkoineen :D

Toivottavasti pöpöt poistuvat pian ja poppoo on taas terve. Itel nokka vuotaa ku tääl levittävät pölyä puhistaessaan teitä hiekasta, tulis jo valmista :S

tiuku said...

Takki on upea! Ja istuu niin kauniisti omistajalleen. Kuvio näyttää ihan tason pro neulonnalle. Haikailen itse joskus oppivani edes jonkun yksin kertaisen palmikko kuvion. Tosin toistaiseksi tekemistä pelkän oikeian ja nurjan kanssa on riittämiin. Pidän neuleissa juuri siitä kuinka lukemattoman monia pinnan muodostus mahdollisuuksia onkaan olemassa.

Anonymous said...

Tarkoitin: Materianhimolla pitäisi olla joku raja jne...

Äitini kysyi yhtenä päivänä haluaisinko antaa hänelle joitakin lankojani, kun niitä on niin paljon. Mietin ja mietin, mistä voisin luopua. En keksinyt. Lankani ovat niin hyviä ajatusleikkien kohteita. Mitä niistä voisikaan saada aikaan... Joskus kestää kauan ennen kuin lopullinen idea seuloutuu, ja suunnitelma alkaa toteutua.

Onneksi en osaa ommella. Hautautuisin lankojen ja kankaiden vuoreen.

heli said...

hillittömän kaunis vihreä!

meillä on ollut kahdessa kodissa ikkunan lähellä puu, jossa käy mustarastas laulamassa. se on ollut onnea.

taidettiin muuten saada se teidän sairaus. ärhäkkä, mutta periaatteessa nopeasti ohimenevä. ei haittaa.

Haavetar said...

Neuletakissa suloinen väri, malli ja kantaja!

Olen ihaillut kekseliäitä ja kauniita luomuksiasi, se laatikkokin koskettavan upea.

Pikaisia paranemisia!

violet said...

minustakin toi takki on hienohienohieno. Ei mun lapset vaan pidä muuta kuin tekemiäni sukkia - eikä aina niitäkään.

Anonymous said...

that is such a sweet cardigan. gorgeous color, design and i love the buttons.
so pretty

Merja said...

Upea villatakki.

Tuo lintulinkki oli tosi hyvä. Meillä sirkuttelee täällä pihapiirissä niin monenlaiset linnut etten koskaan oikein niistä tiedä mitä ne on. No nyt selvisi että peippohan se lirkutteli niin pitkään ja ihanasti toissa-aamuna puussa.

Iiriskukka said...

Aivan ihana villatakki,kertakaikkiaan!Kävin myös tutustumassa tuohon lintulinkkiin,mutta vielä en bongannut sitä lintua,joka on minulle varma kevään merkki.Istuskelin toissa lauantaina terassilla ja surin samana päivänä kuollutta koiraani ja juuri silloin alkoi tämä ihana linnunlaulu.Kiitos linkistä!:)

Susanna said...

Tosi ihana villatakki! Kierretyillä silmukoilla tehdyt palmikot on jotenkin niin siron kauniita..

Paranemista teidän poppoolle, meilläkin on näköjään kaikki tulossa kipeeksi, mä oon jo kohta viikon ollut :(.

Matroskin said...

Ihana nuttu!

minja said...

oih, miten ihana! Ja housut kanssa!

paperisydän said...

Olet taitava! Itse olisi kiva opetella neulomaan muutakin kuin kaulaliinoja tai villasukkia...

marie said...

oh i love your little cardigans..nice colour too!

Solveig said...

Piti eilen jo kommentoida, mutta päivä meni ohitse. Että ihana neule. Julkaise ihmeessä hurjimmat kuvat. Minäkin olen ajatellut, mutten saa aikaan.

Sormustin said...

Oi, miten suloinen takki! Värikin niin upea! Olet kyllä aikamoinen aikaansaava idoli :)

Mistähän löytäisin tämän palmikon ohjeen? Olisiko mitenkään mahdollista saada sitä jotenkin... Tuollaista olen mielessäni suunnitellut villatakkiin itselleni (ihan aidosta suomenlampaan villasta).

Melissa said...

that is one beautiful cardigan! i envy your kniting skill. the cables + buttons are a perfect friendship.

nicole said...

I am completely charmed by your beautiful cardigan. The colour, the knit-in-the-back fine cables, the whimsically mismatched buttons are truly lovely! She looks so adorable, like a child out of a magical children's movie like Nanny McPhee or Narnia.

Anonymous said...

牙醫,植牙,矯正,矯正牙齒,皮膚科,痘痘,中醫,飛梭雷射,毛孔粗大,醫學美容,痘痘,seo,關鍵字行銷,自然排序,網路行銷,自然排序,關鍵字行銷seo,部落格行銷,網路行銷,seo,關鍵字行銷,自然排序,部落格行銷,網路行銷,牛舌餅婚紗台中婚紗,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,街舞,小產,雞精,性感,辣妹,雷射溶脂,雙下巴,抽脂,瘦小腹,微晶瓷,電波拉皮,淨膚雷射,清潔公司,居家清潔,牙周病,牙齒矯正,植牙,牙周病,矯正,植牙,微晶瓷,醫學美容,淨膚雷射,玻尿酸,肉毒桿菌,脈衝光