Tuesday, May 13, 2008

ennen vesirokkoa / before chickenpoxLiisu ei sairasta vielä, mutta vesirokko on tilattu (rokkoiset ystävät kylässä), tervetulleeksi toivotettu ja viimeistään lauantaina pitäisi oireiden alkaa ilmaantua. Olin aikeissa ommella yhtä ja toista koko päivän, vähän teki mieli maalatakin, mutta sitten tajusin että kohta näppyläinen Liisu ei pääse ulos /ihmisten ilmoille pitkään aikaan, joten veinkin hänet Ruissaloon, jossa vietimme viisi tuntia samoillen ja leikkien. Ulkoilua varastoon.
Vesirokko on jossain vaiheessa sairastettava ja olen iloinen että tiedän milloin, ja että Liisu on aika pieni. Kokemukset osoittavat siihen suuntaan, että nuorempana sairastettuna tauti olisi miedompi kuin vanhempana. Toivottavasti näin on nytkin. Ainakaan potilaita ei ole nyt kuin yksi: kaikki muut ovat rokkonsa sairastaneet jo.

Liisu is not sick yet, but we have ordered chickenpox ( little friends visiting us with pox), welcomed it, and we are expecting the first symptons by saturday. I was planning to sew some things today, maybe even paint, but then i realised Liisu wont be able to go out for a while when the pox hits. So, i took her to Ruissalo forest, where we played and hiked for five hours. Outdooring in storage.
Chickenpox comes sooner or later, i´m happy i know now when it hits and also that Liisu is rather young. It seems that the older you get the harder chikcenpox hits you. At least there will be only one patient this time: the rest of the family have had it´s pox already.

8 comments:

Matroskin said...

Hah, ei ollut meillä nuorena sairastettuna helpompi, vaan todella hirveä! Näppyjä silmäluomien sisäpuolellakin. Lapset tuskassa. Muutama päivä ennen varattua rokotusaikaa. En olisi tartuttanut tahallani, vaan rokotuttanut, mutta rokko ehti ensin.

heli said...

aina yhtä hieno mei tai!

Merja said...

Meillä sairastivat kaksoset kahden vuoden iässä. Pojalla hädin tuskin näppyjä, tytöllä reilusti enemmän. Kumpikaan ei niistä kyllä kauheasti valittanut.

Esikoinen on rokotettu meillä, atooppisella rokko voisi olla todella ikävä..

Iiriskukka said...

Meillä kaikki sairastivat viime kesänä,esikoisella oli vähiten näppyjä. Ei ollut mukavaa helteillä sairastaa.Minäkin olisin ottanut vesirokkorokotteen,jos eivät olisi sairastaneet sitä ennen kouluikää.Toivottavasti tytteli selviää lievillä oireilla!

Soile said...

Rokon voimallisuus varmaan vaihtelee eri ihmisillä. Poika sairasti sen 4-vuotiaana, eipä paljoa menoa haitannut. Vaikka rokot kitalaessa aikas kamalilta näyttivätkin. Itse muistan sairastaneeni rokon 7-vuotiaana ja se kutina oli jotain aivan kamalaa.

Ostakaa apteekista vesirokkosalvaa. Se pikkasen helpottaa kutinaa ja mahdollisisa raapimisesta tulevia arpia kun paiseet rikkoituvat.

Helinä said...

Ooh, voi ei! Olin unohtanut koko vesirokon ja sen väistämättömyyden.
Raapiakaan ei saisi!!!
Vähän sääliksi käy tulevaa potilastanne, mutta sittenpä sekin on ohi.

Lape said...

Hmm... me käytiin porukalla kattomas serkkupoikaa, joka oli vesirokossa. Kaikki varmisti etukäteen et oli sairastanu, mut kui ollakkaan porukan raskaana ollut oli sit seuraaval viikolla kipeenä... no sai mahavaavikin vasteen... kovin oli ainakin tarttuvaista...

mitään muuta en ite muista (ala-asteikäsenä ollu) ku järettömän kuumeen ja kutiavat näpyt... atoopikollahan iho kutiaa jo muutenkin...

peukut pystyyn että selviätte vähällä...

Mai said...

Minä pelkään vesirokkoa kuin ruttoa. Itse olen sen kyllä lapsena sairastanut, mutta omalle lapselleni otin rokotuksen heti kun sen vaan pystyi laittamaan. Äitini veli on sokeutunut mummini sairastaman vesirokon seurauksena (siis odotusaikana sairastetun) ja tuttu lastenlääkäri pelotteli kaikilla vesirokon jälkiseuraamuksilla, joten ehdottomasti en halua tätä tautia meille. Eikä sitä tietysti nyt rokotuksen myötä tulekaan:)