Monday, May 26, 2008

tärkeä / important


Anteeksi, kamalasti kuvia. En vaan kyennyt karsimaan tällä(kään) kertaa. Ja myös, malttamattomuuksissani kuvat on otettu ennekuin kaikki napit ja pikkujutut on ommeltu valmiiksi. Silittämisestä puhumattakaan.
Muistako mitä pidit ylläsi ekaluokan kevätjuhlassa? Minä muistan. Maailman tärkein mekko. Tässä on neiti S:n tärkein. Hän itse suunnitteli jakun superlyhyeksi ja halusi siihen ehdottomasti vyön. Kenkävalinta on myös hänen. Tullessan koulusta kotiin ja nähdessään mitä olin väsännyt koko aamun, hän purskahti vilpittömään ihastukseen. Paistattelen nyt loppupäivän sen ihastuksen lämmössä.

I´m sorry, too many pictures (again). This is the most important dress of the year, maybe her life. For me at least the first end of term fété/celebration/party-dress was the most important dress ever. I remember my dress so well.
This is miss S´. She wanted to have the jacket very short (cute) and she insisted of having a belt (also, cute, but also extremely cute without a belt). And she chose the shoes.
When saw the dress today the first time she immidiately bursted in sincere praises. Oh, i´m keeping myself warm in the light of those praises the rest of the day.

25 comments:

hannna said...

hei! harhauduin nettiin (töitä pitäisi tehdä), kun sain yhden hyvän syyn. tulin tännekin, ja näin ihanat ihanat kuvat, mekon ja takin ja tytön. tosi kauniit ja onnistuneet. paistattele ainakin viikko!

näin muuten jokin aika susta taas unta, sanoit siinä, että "mieheni nimi on Julien (ranskaksi lausuttuna)". ei muuta.

Solveig said...

Minä en muista. Havahduin vaatteisiin vasta kuudennen luokan keväällä. Se saattoi olla ensimmäinen murrosiän merkki.

Mutta ehkäpä S. muistaa. Saa muistaakin. Ihana mekko!

Oliko kangas helmikirjailtu, vai teitkö senkin itse?

Anonymous said...

Nuo kuvat ovat niin kauniita, että enemmänkin olisin katsellut. Mekko ja jakku ovat aivan huimia luomuksia... Ei sanat riitä... Ja neiti on myös niin ihana. Voi että.

Ekaluokan kevätjuhlavaatteitani en muista, mutta aika monet muut kevätjuhla-asut on mieleen jääneet. Totta, kyllä ne tärkeitä on.

isoinpapu said...

Kiitos kiitos!

Hannna: Hitsi, mäkin näin unta teistä! tai paremminkin teidän kodista, jossa jostain syystä olin yksin käymässä. Tunnistin paikan ja ihmettelin missä kaikki ovat.

Mä ryntään nyt heti kutsumaan miestäni ranskalaisittain.

Solveig: Ostin kankaan vuosi sitten jonain harhaosoksena eurokankaasta kirjailuineen päivineen. Oli joku ihme tarjous ja kun se oli niin hienosti pieniä helmiä täynnä, niin hairahduin ostamaan. Mutta onneksi sille löytyi loistava käyttö juuri näin.

Vilma said...

Voi miten kaunis! Aivan täydellinen ensimmäinen kevätjuhlamekko. Ja kuvat on todella upeita, kuin keiju tanssismassa jossain lumotussa metsässä. :)

Joola said...

Oi miten kaunis. Lapsi ja puku ja sinä, kun teit sen hänelle. Vauva huutaa minut muualle!

Matroskin said...

Minulla oli ekaluokan joulujuhlassa mummon tekemä kokonaisuus, jonka muistan kuin eilispäivän. Tyttösi on hurjan viehättävä, samoin mekko ja nuttu. Mistä tuo kangas on? Oliko kaavaa vai teetkö taas omasta päästä?

Matroskin said...

Eikun se olikin jo kerrottu, mistä kangas on. Lukutaito hoi. Eikun luetun ymmärtäminen hoi.

Helinä said...

Näin kauniita kuvia olisi voinut olla enemmänkin.Upea tausta ja valo.
Olet varmaan sen joskus maininnutkin, mutta kysyn vielä että mitä kameraa käytät?

isoinpapu said...

Matroskin: Ei mulla ollut taaskaan kärsivällisyyttä kaavan jäljentämiseen. Kaavat on ihania, mutta en ehdi väsätä niitä.
Mekon vekitystä aloin tehdä Sugar city-blogin ohjeen innostamana. Siellä on muutenkin aivan ihana vaatteita.

isoinpapu said...

Helinä: Mulla on ihan vaan pokkari käytössä. Fuji finepix. Se on kelpo kamera. Vähän haaveilen kyllä digijärkkäristäkin. Mutta riittää tämäkin. Mun paras lelu.

maijja said...

Aivan ihana mekko, tytölläsi on todella silmää! Minä olin tuon ikäisenä kuin röllipeikko.

Maya said...

Kauniita kuvia! Ja todella kaunis mekko sekä takki, mallia unohtamatta ;)

Barbro V. said...

Mahtavia kuvia taas. Ja jakussa on ajatusta, sekä äidissä että tyttäressä on suunnittelijan vikaa!

Tanja said...

Todella kaunis mekko ja ihania kuvia!

inkivääri said...

En muista, hö! Mutta neiti S. varmasti muistaa, mekko on aivan ihastuttava!

heli said...

vau! jakku on uskomaton.

hiisa said...

Oi, ihana.

johi said...

Ihana kokonaisuus! On kyllä tyylitietoinen neiti :) Meillä on vielä mekko mummon ommeltavana ekaluokkalaiselle. Itselleni vasta suunnitteluasteella... Torstaihin asti aikaa!

kataliina said...

Aivan ihastuttava jakku! Insporoiduin tästä niin kovasti että ompelin omalle tyttärelleni samantyppisen kesähäitä varten :)

meg said...

that little coat is amazing!

nicole said...

What a lucky girl!

Wow, her outfit is just so beautiful, and she is a vision in it! And those pictures. Truly, you took my breath away.

Tui said...

Ensimmäisen luokan kevätjuhlamekkoa en muista mutta tarhan päätösjuhlien muistan, se oli valkoinen jonka äiti oli ommellut miulle. Ja siihen kuului ihanat pitsisukat ja keltainen hattu.

Tiina said...

Voi että! On niin ihana mekko ja tyttö ja jakku, että ihan alkoi jännittää kevätjuhlat. Vaikka ite en tietystikkään niitä kovin ees juhli. Ja muistan kyllä omani, valkoinen ihana mekko, jossa oli iso täyskellohelma ja pitsiä, ja jalassa tummansiniset pienet korkokantakengät.
Tuli kova hinku saada ommella mekkoja, vaikka niitähän mää(kin) teen kokoajan. :) Voi että, täällä mää vaan vielä huokailen...

Anonymous said...

love love love the photos, the dress and the coat. so so so cute! you are the best mom ever!