Thursday, May 29, 2008

vihreä iltapäivä / green afternoon

Käyskentelimme metsässä.
We wandered in the forest.
Lapset puuhailivat, keräilivät, leikkivät.
The kids crafted, collected, played.
Poika A:n uusi kassi, jonne mahtuu kaikki tärkeät tavarat.
New bag for boy A. Everything important fits in.
Neiti S teki hajustetta kukista ja tammenterhoista.
Miss S made a scent of flowers and acorns.
Hän löysi myös häkellyttävän kauniin pitsilehden.
She also found the most amazing lace leaf.

13 comments:

nicole said...

Sounds like a heavenly afternoon, and thank you for the lovely pictures. I wish I had spent mine the same way, instead of being stuck in an office cubicle.

Oh, to be a kid again...

Kristina said...

What a lovely day!
And very inspirring ;o)

violet said...

Huomasin kauniin keräilyrasian. Tuon tulitikkulaatikosta tehdyn.
Ja lehti on niin hieno. Ei tuollaista ihminen osaisi tehdäkään, luonto vain!
Huomaan olevani vähän kade, sillä minun lapseni, varsinkaan esikoinen, ei oikein innostu tällaisesta puuhailusta - ainakaan minun kanssani.
Hmm..jos se vikaonkin siinä. Ei kun minussa;-) Siis että vaikka leirikouluissa on puuhannut juuri kaikkea tällaista kivaa ja kertonut miten hauskaa oli, mutta jos minä ehdotan metsäreissua ja lehtien keräilyä tai aarteiden hakemista niin...TYLSÄÄ!

Helinä said...

Juu vähän samaa voisin valitella kuin Violetkin. Kovin helpolla ei lapsia (nuorimmaisesta en vielä tiedä) saa metsään houkuteltua, mutta ovat ne joskus onnistuneet innostumaankin jopa. Urheasti aion kyllä yrittää (kuviesi inspiroimana) tänäkin kesänä heti kun mökille=metsään päästään.

Anonymous said...

Tykkään NIIN kovasti tästä jutusta ja näistä kuvista. Etenkin tuosta ekasta kuvasta :) Tulee halu sännätä luonnonhelmaan aarteiden etsintään. Neiti S:n touhuista muistui mieleen, että tein itsekin joskus tuon ikäisenä "parfyymiä" kukkasista.

Juddie said...

So beautiful!
I'd love to live near a deciduous forest...... the light and foliage in Australia is very different.

hannna said...

sun kesälista on sitten jo alkanut toteutua! ihanalta näyttää. oliks teillä pöytä mukana?

isoinpapu said...

thank you for nice comments!


violet ja helinä: Voisin tehdä pitkän listan asioista, joita lapseni eivät suostu tekemään kanssani vaikka kuinka maanittelisin tai lahjoisin. Ja tässä on siis vain puolet katraastani: isompia ei ihan helposti tuonne mökille saa. Pienenä vielä tulivat, vaan ei enää.


hannna: Heh, ei raahattu pöytää, se kuuluu isoisovanhempien torpan pihalle. Metsä rehottaa siinä ympärillä ja torppa on sopiva taukopaikka, lekottelualue. Harvoin menemme sisälle mökkiin, pelmuamme pihalla tai lähimetsässä. Olen toivottoman köpelö suunnistamaan. Oikeammin: minulla ei ole suuntavaistoa. Tarvitsen siis helpon metsän (Ruissalo: pienehkö, kauan asuttu saari, mahdotonta eksyä) jotta uskallan samoilla.

Haaveilen mäyränbogngausretkestä kesäöiseen metsään, tuonne juuri. Mäyrät ovat pienten suosiossa, ja niitä on juuri tuolla kulmilla hengaillut.

Annele said...

annele sanoo: ihananihanan vihreä päivä teillä oli. Aion yrittää samaa tällä viikolla vaikka minullakaan ei ole suuntavaistoa : )

Matroskin said...

Aikuisillekin tekisi hyvää moinen luontoretki. Kävisi varmaan meditoinnista.

Liivia said...

Voi mitä kaikkea ihanaa täällä taas on! Mulla on valtavan paljon lukemista ja katselemista, ihan kuin olisin ollut vuoden poissa.

Anonymous said...

your photos are like a dream. pure fantasy, sweetness. oh to be surrounded by so much natural beauty.

Anonymous said...

ModeschmuckEngel die Online-Schatztruhe, voller schmuck thomas sabo detailverliebter „LiebenSachen“ Neben unseren stärksten Marken PILGRIM, thomas sabo shop KONPLOTT, Desigual und NOA NOA gibt`s bei uns noch viel thomas sabo schmuck zu entdecken!Alles was das Frauenherz begehrt. thomas sabo schmuck günstig Hipp,romantisch und verspielt, edel oder glamourös, sabo charm Mode,Schmuck,Taschen,Gürtel und tolle Geschenkideen thomas sabo engelsflügel für Frauen. Immer auf der Suche nach neuen Trends, verwöhnen wir unsere Kunden mit liebevoll ausgesuchten Kleinigkeiten mit thomas sabo schmuck günstig dem gewissen haben Faktor der jedes Frauherz ein klein angebote thomas sabo wenig höher schlagen lässt. Ein Besuch bei angebote thomas sabo armbänder www.liebesache-modeschmuck.de lohnt sich jederzeit. Ganz neu eingetroffen sind die neuen Schmuck Kollektionen Herbst 2010 anhänger kette von Konplott. Miranda Konstandinidou hat sich mal wieder selbst übertroffen. Schauen Sie vorbei und gönnen Sie sich mal wieder was.