Tuesday, June 10, 2008

pöytäliinahame / tablecloth skirt


Jonkun aikaa sitten ajauduimme vahingossa iltakävelemään kaupunginosakirppiksen halki. Isoheikkilän omakotitaloalue, jättiläisten siirtolapuutarha niinkuin mieheni sitä nimitti, oli muuttunut suureksi kirppikseksi. Talojen edustalla ja pihoilla oli pieniä myyntipöytiä. Loistava idea, ihana paikka, kauniita koteja ja pihoja. Ah ja tietty muutama löytökin. Saimme ilmaiseksi tämän sinivalkoisen, pyöreän pöytäliinan. Siitä tuli neiti S:n toivoma " tosi liehuvainen hame". Maailman helpoin ompelus. Leikataan reikä pöytäliinan keskelle ja tehdään kuminauhakuja. Rypelöt eivät haittaa, koska hameensuu rypyttyy kuitenkin. Vinonauhallahan sen olisi saanut siistiksikin, mutta kun ei juuri nyt ole vinonauhaa.

Kuosi sopii S:lle mainiosti. Kukaan tässä perheessä ei tunne kasveja ja ötököitä kohtaan yhtä suurta mielenkiintoa kuin neiti S. Jos hän ei saa illalla unta ja on huolestunut, se saattaakin mörköjen häiriön sijaan olla huoli sammakoiden hyvinvoinnista kuivuuden aikaan. Mahtavaa kun lapsi löytää "oman juttunsa", innostuksen kohteen.
Hän toivoi sadetta. Täällä sataa.


The easiest skirt ever. Made of a round tablecloth. Elastic waist. No seams, just the little cave for the elasticband. ( My sewing vocabulary needs improving).

The print fits her personality so well. She loves nature. It´s so wonderful to see a child find her/his passion in life. If she feels worried and upset in the evening and doesnt fall asleep, instead of beeing afraid of some grokes or ghost, it´s probably because she is worried about how the frogs survive the dryeness. It has been very dry and hot here lately. She wished for rain and today it is raining.

12 comments:

violet said...

Loistoloistoloistoidea!
Menen heti tutkimaan olisko mulla vanha pyöreä pöytäliina...kun pyöreää pöytää ei sille ainakaan ole!

Liivia said...

Tuollaiet kirppikset on ihan parhaita! Ja hame hieno ja sopii henkevällä neiti ässälle.

Pöytäliinahame olisi kyllä hieno itelläkin, ellei olisi tätä rumaa kamalaa lantiota.

Olen ajatellut että pitäiskö toimia promoottorina meidän alueen pihakirppikselle. En kyllä tiedä innostuisiko täällä kukaan...

Sari said...

Ihana kangas, siinä on kasvillisuutta kerrakseen. Ja mitkä hienot kultapuukkarit.

Pihakirppikset on parhaita.

Anonymous said...

Hienon hameen on neiti saanut. Näyttää minun silmissä ihan joltain kalliilta muotiluomukselta. Kyllä on symppis tyttö kun kantaa huolta sammakoista. Tuossa hamekankaassa/pöytäliinassa näyttäisi olevan yksi munun suosikkikasveista - hiirenvirna.

johi said...

Meillä on aina välillä järjestetty pihakirppiksiä. Juuri viikonloppuna oma tyttäreni ja hänen naapurissa asuva kaverinsa pitivät hyvin pienimuotoisen kirpputorin pihalla pihatalkoiden yhteydessä. Neidit myivät toisilleen vanhoja lelujaan ja ostivat kaverilta jotain tilalle... Ihmettelivät sitten, että mikseivät ansainneetkaan rahaa. Varsinaisia bisnesnaisia!:D

Tuollainen koko asuinalueen kirppari olisi kyllä mahtava!

Solveig said...

Anopilta saadussa tekstiilikasassa on ihana pyöreä pöytäliina, josta olen kaavaillut samanlaista hametta. Sinäpä ehdit ensin, niin kuin aina.

Toisaalta olen säälinyt hirveästi sitä pöytäliinaa. Niin kaunis.

hannna said...

neiti S on kyllä yksi mun (harvoista) suosikkilapsista! kaunis hame tuli.

epinson said...

Oi, onpa kerrassaan ihastuttava hame! Kasvattaa sinisyyshuumaani. :)

Julie and Joe said...

Ihana hame! Ilma onpa kylma taalla ja meidan ruusat just aukko. (Voin katso jos voin kirjoitta Suomen keilla bloggerilla). Minun vanhin tytto, Hannah, teke esiliina isalle isapaivallensa sunnuntaina.
Toivon te olette kaikki hyvva (pieni tyttar myos).
Rakkaudella,
Julie

Melissa said...

i would like to meet your beautiful daughter. and that skirt is divine!

nicole said...

Stunning skirt! I love your description of your daughter. She sounds like a lovely person.

Kirahvijalkainen said...

Ihan mahtava hame! Muutenkin olen ompelustesi suuri ihailija, ainoastaan hankala kommentoiminen on hidastanut kehujen antamista.