Monday, June 09, 2008

rok rok / pox pox

Maailman kivoimman päivän jälkeen Liisu sairastui uudestaan. Kipeä kurkku, kuumettakin ja mikä erikoisinta, kokonaan uudet näpyt! Ei vesirokkoa kuitenkaan enää, vaan jotain mystistä näppylöintiä, jonka todelista karvaa ei sitten lääkärikään saanut selville. Mistään vaarallisesta ei kuitenkaan ollut kysymys, ja kun allergialääke tepsi niin olemme tyytyväisiä.
Onnekkaasti olin juuri ostanut kotiin lääkärinlaukun välineineen (kirpparilta, 50 centtiä!), jonka avulla perheen sairaita on hoidettu antaumuksella. Huomatkaa että nukellakin on mystinen rokko.
Sairastamisen lomassa ehdimme kuitenkin leikkiä pihassa ja nähdä sammakon. Palan halusta puuhailla yhtä ja toista, mutta toinen uimakouluviikko alkaa tänään, joten saanyt nähdä. Edellisen postauksen superpäivät ovat harvinaisia.

After the nicest day of the year my baby Liisu got sick again. Sore throat, fever and most mysteriously: new spots all over! The doctor couldn´t really tell what those spots were, except that it was nothing serious. The patient is fine and happy now after taking some allergy medicin.
Luckily i also had just bought this doctor´s bag to the house (fleamarket, 50 cents) and all the sick in the family have been treated well by Liisu.
We did manage to see a frog inspite of the illness. And played outside.
Oh i really would like to start so many new things right now, but it is the second( and last) week of the swimschool this week, and those superdays like in the previous post are rare. I guess later then.

7 comments:

Liivia said...

Meilläkin halutaan tehdä kans tollainen molla. Todella kivoja yksinkertaisuudessaan, ja ne näpytkin...

Lääkärinvehkeet oli tyttöni hartain toive n. 2v, ja ne saikin, ja kyllä niitä käytettiinkin.

Toivottavasti Liisun sairastelut on nyt sairastettu piiiitkäksi aikaa.

Tanja said...

Paranemista Liisulle! Meillä kuopus sairasti vesirokon aikoinaan kahteen kertaan; välissä oli oireettomana viikon ajan. Ei ole kuulemma lainkaan poikkeuksellista vaikkei tuollainen kovin yleistä olekaan.

johi said...

Näppymolla on hauska! :)

Silmukatti said...

Oma tyttäreni sairasti kaksivuotiaana heti vesirokon jälkeen vauvarokon. Ei lääkäri sitäkään tunnistanut, vaikka oireet olivat täsmälleen kuten lääkärikirjassa (luettiin jälkikäteen): kolmen päivän sahaava korkea kuume ja sitten nokkosihottuman näköiset näppylät.

Toivottavasti Liisu voi jo paremmim. Nukella hienot näpyt!

Pamela Buckley said...

as usual...your text and photographs make me so happy!
:)

minja said...

Ihana näppylä-molla!

Meillä on samanlaiset lääkärin välineet ja niitä käytetään ahkerasti joka paivä. Nuket ja nasu istuvat jonossa ja odottavat pääsyä pienten tohtoreiden hoivaan.

Mikä parasta; lääkärileikin aikana äitikin voi potilaana hetken hengähtää kun lapset laittavat kääreitä ja syöttävät pilleri-pastilleja.
...Tai sitten käy niinkuin kerran kun sain vasarasta otsaan ja joku väline tunkeutui sieraimesta sisään aina melkein silmään saakka :D

Voi pientä Liisua :( Pikaista paranemista!

lagirafeverte said...

hello, i see the doll and i want to buy one for my daugther. How can i do ? thanks lagirafeverte