Monday, June 23, 2008

sataa / it rains

Sataa, ompelen. Olen aina tykännyt sateesta, koska se tavallaan antaa luvan sekoittaa jonkun muka kamalan tärkeän listan tai hääräämisasian. Kesäisin ainakin.
Tänään, sateen ropinassa, ompelin kauniista, käsintehdystä paidasta Liisulle mekon. Tuo paita täytti mielen alakulolla; käyttämätön, taiten usealla eri tekniikalla tehty paita, kirppikseltä löydetty. Yleensä en nyyhki löytöjeni äärellä, mutta tämä paita muuttui silkaksi melankoliaksi lähes samantien kun nappasin sen matkaani. Oli pakko muuttaa paita mekoksi, jotta tunnelma muuttuisi. Ja muuttuihan se.
Jos valkoiselle ( kaunista mutta epäkäytännöllistä) mekolle ei ehkä kovin usein löydykään käyttöä, niin näille pöksyille löytyy! Pyjamapöksyt flanellilakanan reunasta. Lakanaa riittää ihan oikeaan käyttötarkoitukseenkin.
It rains, i sew. I like summer rain. It makes things slower and less stressfull. Not that i stress about my householdthings that much, but you know.
The dress is made of a fleemarketfound that made me melancholic. A very beautifully , skillfully handmade shirt/blouse, never used. I don´t usually get all teary eyed with my fleemarketfinds, but this one surprised me with it´s blueness. I had to change the sad shirt into a happier dress.
The makeover was rather succesful.
And if we can´t find so many occations for wearing this white (delicate, not good with kids colour) dress, these pants will be used a lot! The pyjamapants are made of the too wide kid´s flannelsheet, a fleamarket find that didn´t make me cry, au contraire! Now she has a matching bedsheet and pyjamas.

13 comments:

maijja said...

Kaunis mekko!

Liivia said...

Ainahan valkoisen voi pestä. Tuli upea mekko.
Sateen ropina on ihanaa. Vaikka enää en ole niin varma, kun juuri kohta muita ääniä ei muista.
Me askarreltiin leikkaa-liimaa-juttuja tänään. Sadepäivän ansioita kyllä.

minja said...

Kääk, miten kaunis mekko!!

Sateella saa kyllä paljon aikasiksi. Kun ei omista omaa pihaa, niin voi hyvällä omallatunnolla nautiskella sadepäivistä sisällä.
Sitten kun on oma piha, kyykin todennäköisesti sateellakin ulkona :D

Anonymous said...

Jep, ropisee, lopisee, litisee, lätisee. Koko ajan.

Hieno mekko!

Sari said...

Minäkin joskus mietin käsintehtyjen löytöjen äärellä, sitä aikaa, mikä tekemiseen on mennyt, miten huolella tehty ... ja sitten päätynyt makaamaan kaiken sekalaisen joukkoon. Kuten tuo eilisen postaukseni pitsiliinakin.
Hienon mekon olet tehnyt.

perhe said...

Täällä on ollut jotakuinkin jokatoinen päivä aurinkoa, ja se toinen sitten sadetta tai harmautta.
Mun allergia rauhoittuu sateella, joten tykkään siksikin. Mutta tosiaan, jos joka päivä sataisi, niin ei se enää kivaa olisi.

Sari: Katselin sitä sun pitsiliinaa aivan häkellyksen vallassa: aivan uskomaton!

isoinpapu said...

perhe onkin siis isoinpapu.

Soile said...

Kesällä pitää olla sadepäiviä siksi että silloin ei tartte tehdä mitään niin erityisen tähdellistä. silloin kun aurinko paistaa pitää olla pihalla ja pittää tehdä kaikkea, olla touhukas.

hannna said...

olen monta kertaa kirjoittanut sulle jtain, mutta sitten blogger ei olekaan toiminut tms... Hieno mekko. tuollaisia paitoja kirppiksillä toisaan on. tuo oli onnekas kappale.

näytti aika lupaavalta, kun herättiin, mutta nyt taas pilvisemmältä. huomaan vähän toivovani sadetta, sisällä ois paljon tehtävää. ompelukone tosin on rikki. lopullisesti.

Anonymous said...

the dress is stunning. you are a sewing goddess.

Kengu said...

Voi kuinka ihanan mekon olet tytölle tehnyt. Kaunis kangas! Mulla iskee aina hirvitys kun pitäisi kaunis kangas leikata jollen ole satavarma että työstä tulee hyvä. En olisi varmaan ikinä uskaltanut leikata tuota löytämääsi puseroa ;) Onneksi olet uskaltanut ;) Se on tosi hieno! Jännäätkö koskaan tuleeko mallista mieluinen vai käytätkö ihaniin löytöihin vain "varmoja" kaavoja? Sulla on ihania töitä ja oivalluksia, ihana käydä välillä imemässä inspiraatiota ;)

Elisa said...

voi ihanuus noita vaatteita. mekkoa varsinkin, ihanaihanaihana...

Anonymous said...

牙醫,植牙,矯正,矯正牙齒,皮膚科,痘痘,中醫,飛梭雷射,毛孔粗大,醫學美容,痘痘,seo,關鍵字行銷,自然排序,網路行銷,自然排序,關鍵字行銷seo,部落格行銷,網路行銷,seo,關鍵字行銷,自然排序,部落格行銷,網路行銷,牛舌餅婚紗台中婚紗,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,街舞,小產,雞精,性感,辣妹,雷射溶脂,雙下巴,抽脂,瘦小腹,微晶瓷,電波拉皮,淨膚雷射,清潔公司,居家清潔,牙周病,牙齒矯正,植牙,牙周病,矯正,植牙