Monday, June 02, 2008

vettä korvassa / water in earUimakoulu keskellä päivää sekoittaa näköjään rutiinini kokonaan. En edes tiennyt minulla olevan mitään päiväjärjestystä. Uimakoulu on kyllä hieno juttu sinänsä. Saa nähdä tuleeko tähän nyt uimakoulun mittainen pieni blogitauko.
Uimakoulun ajan vanhemmat nököttävät katsomossa, ja voisi kuvitella että siinä sitten vaikka neuloisi sukan jos toisenkin, mutta hitsi, tuollaisissa tilanteissa minulle iskee joku uusi varhaisteini-ikä päälle kaikkine epämukavuuksineen. Istun siellä ylenpalttisen tietoisena itsestäni, enkä saa edes luettua kirjaa. Rohkaisin itseni ja otin kuvia ympäri hallia. Vaati ponnistusta, mutta onnistui. En taida kyllä rohkaistua tekemään samaa joka kerta.
Uimakoulu kestää kaksi viikkoa. Leikittelen ajatuksella että ottaisin nokkahuilun mukaan. Heh. Voisin oikeasti kyllä soittaa sitä ympäröivässä puistossa. Ehkä. No enkä voisi! Nuotitkin lepattelisivat tuulessa.
Kyllä tuohonkin varmaan tottuu. Kohta nautin päivän hengähdystauosta. Ehkä.

Swimschool. It´s good, but it´s in the middle of the day and complitely messing my schedule. I didnt know i have a schedule for my days. There may be a swimschool lenght blogbreak here.

The parents sit in the auditorium/stand there while the kids swim. One could think that it would be perfect little free time to knit or read, but oh dear, i seem to get a teenage attack with all it´s akwardness and selfconcieusnesses, and cant really consentrate on anything. I was brave and tried to take pictures, but i wont be able to do that everytime during this 2 week school. I´m toying with an idea to bring my recorder with me, heh, but i guess that wouldnt be allowed in an echoing hall. I could go outside to play. Maybe. (No!).
I´ll get thru this. It will be fun.

13 comments:

aino said...

tuo halli näyttää tutulta. syvässä altaassa jänistin joskus lapsena partion jollankaatoharjoituksissa..
taitaa tosiaan merivesi olla liian kylmää uimakoululle, meneehän se hallissakin!

hannna said...

kuulostatpa hassulta ja kivalta. kaksi uimakoululaistako?
mun piti pienenä uimakouluun mennessä kääntyä kirkkaanpunaisen autotallinoven kohdalla.

violet said...

..ja minä en uimakoulussa oppinut mitään, en mitään.
Ja kauhea juttu: kerran kun tulin sieltä kotiin ja olin juuri päässyt sisään (olin 8 vee ja silloin kuljin yksin) soi puhelin. VAstasin, ja joku mies alkoi puhua:
"oliko vesi kylmää? Koskas taas meet sinne uimaan?"
Kaikkea ihan kauheeta. En edelleenkään tajua kuka se oli ja miten oli tiennyt soittaa mulle. Ymmärrän sen verran kuitenkin että joku oli seurannut minua.

isoinpapu said...

aino: matkalla uimarit keksivät paikalle uusia hassuja nimiä: "neitivaara", "eikun neiti Vaara!", "varo naista!" ja mitähän vielä. (UImahalli on oikealta nimeltään "Impivaaran uimahalli".)

hannna: juu, olenkin hassu. ja uimakoululaisia on kaksi (yhdellä iskulla), pienin jäi surkeana kiukuttelemaan kotiin(hoitosiskon hoteisiin siis tietty) kun kerroin etteivät kaksivuotiaat pääse vielä mukaan.

violet:hyrr hui, kamala juttu! kylmätväreet, hrr hrr.

Liivia said...

Uimahallikuvia, sellaisia ei kovin usein näe. Neiti ässästä on niin nätti kuva, että jäin tuijottamaan sitä pitkään.

Uimakouluista puheenollen, huoh, yritän välttää asian ajattelemista, vaikka pitäisi. Lapsena opin uimaan 3-vuotiaana kuten kaikki sisarenikin. Uiminen oli jotenkin maailman luonnollisin taito. Oma tyttäreni ei halua yrittääkään oppia. (sama ongelma pyöräilyn ja luistimien kanssa)

Anonymous said...

Minä opin uimaan koulun liikuntatunnilla. Ja kylläpä sitä innokkaasti uimassa käytiin yhdessä vaiheessa. Tulee mieleen, miten hirmuinen nälkä oli aina uimareissujen jälkeen. Erityishurja nälkä.

Tuntuu viehkeältä ajatukselta, että soittelisit puistossa sillä välin kun lapset polskuttelevat :)

hannna said...

niin, kuulostitkin nyt erityisen hassulta. ja kivalta. ja sitä piti minunkin sanoa, että neiti S :n kuva oli erityisen viehättävä.
meidän ystäväperhe täällä aikoo pitää uimakoulua järven rannalla. sinne saa ehkä mennä 3v:kin.

Anonymous said...

oh you must take the recorder. that opportunity is just too good to pass up :)

Matroskin said...

Uimahallikuvia ei näe, koska uimahalleissa on kuvaaminen ehdottomasti kielletty. Nyt teit tuhman tempun.

Pirkko said...

Voi kun tuli nostalginen olo tuosta Impparista. Se on mun lapsuuden uimahalli. Jostain syvältä nousi muisto niistä sinisistä reunusritilöistä, jotka kuvissakin näkyy.

Kerran lukiossa kiersin kävellen Impparia ympäri kaverin kanssa kun muut oli uimassa ja kerroin ihka ensimmäiselle ihmiselle, että tykkään yhdestä pojasta. Nyt se sama poika tuolla kulkee kottikärryjen kanssa pihalla ja härnää meidän toiseksi nuorinta lasta... Enpä ollut tuotakaan ajatellut pitkään aikaan.

johi said...

Kesä on kyllä hassua aikaa, kun on jos jonkinlaista koulua, vaikka lomallahan sitä pitäisi olla ;) Uimakoulu, pesiskoulu ja sirkuskoulu ovat meillä ollet harkinnassa.

Muistan itse olleeni uimakoulussa järven rannalla alle kouluikäisenä ja vesi oli niin kylmää, että siellä vietettiin aika vähän aikaa. Rannalla harjoiteltiin uimaliikkeet ja nopeasti käväistiin vedessä, jos uskallettiin.

isoinpapu said...

matroskin: enpäs tehnytkään, vaan saimme oikeasti kaikki luvan ottaa kuvia. Kysyin vielä vanhemmiltakin erikseen.

Anonymous said...

whoah this weblog is excellent i like reading your posts.
Keep up the great work! You realize, many people
are searching round for this information, you can aid them greatly.
My webpage: remedies for acne