Wednesday, July 02, 2008

kotinäkymiä / homewievs

Ilmeilyä.
Making faces.
Hymyilyä ( vai lisää ilmeilyä ?).
Smiling (or making faces again?).
Ah, kirjastosta löytyi jo aikaisemmin hehkuttamani Riina Katajavuoren ja Salla Savolaisen "Mennään jo kotiin". Vaikka omat piirustukset ovatkin aika aneemisen näköisiä näiden kirjan huoneiden rinnalla, olen silti supertyytyväinen, että olen jaksanut piirrellä kotiamme edes vähän. Ikäänkuin päiväkirjamerkintöjä. Kun vielä kykenisi käyttämään värejäkin!
Kirjassa on kivoja lastennimiä myös. Urho, Priska, Mirjami, Vilja-leena ja Iivu vaikka. Aika mainioita!
I found the already mentioned"Mennään jo kotiin" by Riina Katajavuori and Salla Savolainen from library. Oh, love!
Even if my own drawings look really anemic compared to the pictures in the book, i´m although superhappy that i have been drawing our home even just a little. Like keeping a journal.
Ther is also nice children´s names in the book. Names like: Urho(male), Priska (female), Mirjami (female, obviously), Vilja-leena (female) and Iivu ( hmm.. i guess male).

14 comments:

hannna said...

hienoa, siellä sä piirrät, etkä yhtään aneemisesti. haaveilin myös sellaisista kotimuotokuvista, kun ostin tuon kirjan joskus vanhassa kodissa. V tykkää eniten siitä Malin-vauvasta, musta se on kaikkien ärsyttävin, lukea siis.

Liina said...

Ai että, en ole tutustunut tuohon kirjaan, mutta nyt tekee mieli etsiä se käsiin! Nimet ovat yleensäkin todella mielenkiintoinen asia; Priska ja Vilja miellyttävät minua erityisesti.

Kanerva said...

Minusta tuo sinun piirtämä kuva on kivempi. On kiva värittää kuva mielessään.

Tuo kirja pitää kyllä etsiä käsiin :)

maijja said...

Ei tod. ole aneemisia! Vaan ihania.

Liivia said...

Sinun piirroksesi ovat vähintäänkin yhtähyviä!

Siellähän on iloista porukkaa, tarttuvaa!

Anonymous said...

Hehee, ihania kuvia :)

Tuo kirja on niin huippuhieno, ettei sitä liikaa voi hehkuttaa. Ja sinun piirroksesi myös ovat kerrassaan upeita. Tosi taitava piirtäjä olet. Tykkään ylipäänsä valtavasti tuosta ideasta tallentaa piirtämällä sitä kaikkein arkisinta ja ohi kiitävää.

Joola said...

Tuo kirja on meilläkin lemppari. Muistan, että piti siitä talvella postatakin. Eteisessä otin kuvia, ja kirja oli mukana, mutta oli aina niin pimeetä että taisi jäädä postaamatta. Olisin halunnut samalta istumalta käydä maalailemaan meidän kotia. Maalailin siis poikien vaatteita ja tein niistä joulukortteja.
Osaamme kirjasta monta kohtaa ulkoa. Ostin vihdoin omaksikin, kun oltin kirjaston lainaa uusittu taas ja taas ja taas. Pullosouvi on yksi lempisana kirjassa. Meillä on monenlaista souvia sittemmin tullut.
Kirja on hienosti kirjoitettu. Kuin suoraan lasten suusta, muttei kai kuitenkaan, koska sittenhän ei kannessa lukisi kirjoittajan nimeä vaan jotain muuta.
Sinun piirroksesi on ihania, ylivoimaisia omassa sarjassaan!

Joola said...

Piti sanomani vielä, että minäkin suosittelen kirjaa.
Ja vielä että olen miettinyt, että jos kuvat olisi otettu kameralla, ne eivät olisi lainkaan niin ihania. Siksipä juurikin haluaisin piirtää omankin kodin. Sotku ja muu näyttäisi piirrettynä vain viehättävältä...

isoinpapu said...

Ootte kyl aika kivoja. hitsi. Kiitos.

johi said...

Minä pidän sinun piirroksistasi enemmän, kuin tuon kirjan! Olenkin mustavalkoisen ystävä enemmän kuin monivärisyyden...

Teillä asuu hassua jengiä :)

Anne said...

Hieno tuo sinun piirrustus!

Tuo kirja inspiroi minuakin piirtämään, vaikka en osaa piirtää kuin tikku-ukkoja. Jotain pitää käsillään koko ajan tehdä, joten kokeilen sitten sitä piirtämistäkin.

Pamela in Vt said...

Your drawings look great! The inspiration-drawings you are looking at are fun, too. Are you going to go over yours with color or are you focusing on ink-work? I tried for awhile to draw our rooms with ink drawings that I went over in indigo wash, just to give them some 3-dimensionality (and because I like blue). But I agree - whatever happens, it is a memorable journal to look at later!

isoinpapu said...

Pamela: Thanks!

I´d like to use colour, but these little drawings i will leave black and white. It´s just quite challenging to use watercolour when the youngest wanders about around :)
Maybe sometime.

I love indigo! Would be nice to see those drawings .

Ikkunassa said...

Sain ison inspiraation piirtämiseen pitkästä aikaa, kiitos! =) IHANIA ovat sinun piirustuksesi ja koko blogisikin!