Monday, July 21, 2008

Onneli, Anneli

Alkuperäinen innoituksen lähde ja kirppikseltä hihkuen kotiin tuotu kaava. ( Varoitus, kuvat otettu sadekuuron tauolla. Oikeasti paaaaljon viehkosti terhakampi klensu).
The original inspiring example and a pattern found from fleamarket.
Ja tämä näistä syntyi! Oi kuinka me tykkäämmekään! Olemme "Anneli ja Onneli"-faneja, ja tyylille uskollinen mekko on ollut tilauksessa jo viime syksystä. Iloni oli mittaamaton kun tuo kaava sattui silmiin pari viikko sitten.
Ja voi että kuinka tykkäänkään noista kirjoista! Niiden kuvitus ja kirjoitustyyli ovat ihan uskomattomat ja hyvänen aika, aiheet! Pikkutytöt omassa talossa, vaaksanheimolaiset nukkekodissa, ilmapalloja kasvava puutarha, seikkailut joissa pelastetaan luontoa ja orpokoti!
Haluan ommella jokaisen vaatekappaleen, joka on piirretty kirjan sivuille. Oi oi...
And this is the result. Oh, how we like it! That "Anneli ja Onneli" book is one of our ultimate favorites. Two little girls, their own house(!), tiny people living in a dollhouse, rescuing nature, rescuing orphanage, a magical garden etc tec. What can you ask more! And the illustrations! I´m so eager to sew every piece of clothing in that book! Besides, the book is written in the most fascinating style. Very 50´ somehow, the kind of serious cuteness or something that makes my heart beat faster.
"Pöyheämpi alushame! Tää ei pönkötä tarpeeks!"
"Puffier underskirt! It´s not puffy enough!"

20 comments:

Lotta said...

Ihana mekko! Tuo oli munki lempikirja pienenä, se ja Uppo-Nallet :).

SCAREDY-CAT said...

Ooh! Teetkö mullekin Onneli ja Anneli -mekon? Se on aivan ihana!

(Ja täytyy korjata aukko lastenkirjasivistyksessä pikimmiten, en ymmärrä, miten en koskaan ole tullut lukeneeksi tätä.)

Kesiah said...

Onneli ja Anneli ovat ihastuttavia. Minun suosikkejani ovat Vaaksanheimot Onneli ja Anneli kirjassa ja lisäksi Kurenniemen kirjat, jotka kertovat vain heistä. Tykkään muistakin mini-ihmisistä kuten Mary Nortonin kätkijöistä. Eniten näissä kiehtoo isojen ihmisten tavaroiden käyttö uusissa tarkoituksissaan ja mini-ihmisten suhde isojen maailmaan. Onnelissa ja Annelissa on vähän samaa viehätystä, koska kaksi pikkutyttöä asustelee itsekseen ilman vanhempia ja tekevät aikuisten juttuja.

Kaunis mekko!

Vilijonkka said...

Täältä löytyy kokonainen perhe Kurenniemi-faneja! Onnelin ja Annelin lisäksi suosikkejamme ovat Kuinka-Kum-Maa on kaikkialla sekä Puuhiset. Hurjia tarinoita jotka voisivat sijoittua kenenkä tahansa kotiin.

Mahtava Onneli-mekko! Täytyy muistaa näyttää tämä postaus omillekin lapsille. Me olemme toistaiseksi tyytyneet vain maalaamaan Kum-Maan prinsessan (nimi katosi hetkellisesti päästäni) kuvia.

Solveig said...

Meillä on kuunneltu kesäreissuilla nyt myös Onneli ja Anneli-äänikirjoja. Koko perhe tykkää. Minua säälittää kyllä se Vaaksanheimojen isän kirjaprojekti.

Ja meilläkin rakastetaan viiskytlukulaisia tyttöjen mekkoja! Tuota sinun ompelemaasi myös!

Ihmettelen kamalasti, miksei äiti lukenut meille Onnelia ja Annelia. Ne ovat olleet hänen lapsuutensa kirjoja. Nyt vasta olen löytänyt tieni tyttöjen omaan taloon. Kurenniemi todella on pystynyt avaamaan lapsuuden oven.

Vaahteramäen Lina said...

Onneli ja Anneli oli myös yksi lempikirjoistani. Edelleenkin koko kahden pienen tytön koti -konsepti saa sydämiä silmiin. Ja rouva Ruusupuu!

Ihana mekko, jotenkin mukana myös Liisa Ihmemaassa henkeä.

isoinpapu said...

Onpas meitä Kurenniemifaneja paljon! Kyllä se kirjojen maailma on tosi kiehtova kaikkineen. Ja tietty se seikka että seikkailut päättyvät hyvin ja jännityksestä huolimatta tekstin yllä leijuu voimakas turvallisuuden tunne.

Juuri lainattiin "Puuhiset" kirjastosta. Minäkään en ole näihin itse lapsena törmännyt, vaan vasta nyt aikuisena. Upea löytö! Täytyy selvästi etsiä lisää.

Vaahteramäen Liina: Totta tosiaan! Liisa ihmemaassa! En huomannutkaan, mutta ihan selväähän tuo on.

hannna said...

ohoo! hieno! meidän ala-asteen (tyhmä) ope luki luokalle aina päivän päätteeksi Onnelia ja Annelia. tosi rakas kirja. olen aina haaveillut sellaisesta, että vain saisi yhtäkkiä talon ja vaatekaapin täynnä mekkoja. juuri sopivia! ihan kiva toi kokoelmakirja, mäkin ostin sen.

Liivia said...

Siinä se siis on, onnelijaanneli-leninki! Hurmaava!!

Onko tietoa löytyykö kirjaa oikein kaupasta? Pakko saada.

hannna said...

mä oon ainakin ostanut jostain kirjatorilta tai vast. ("ihan kivalla" tarkoitin vaan sitä, kun monesti alkuperäiset yksittäiset kirjat ovat niin paljon kivempia.)

Anonymous said...

What a beautiful dress ! I love the cover's drawing of the little book “Onnelin ja Annelin” too :)

kosenrufu mama said...

i love your blog, and i love the dress as well. it's the right one for my daughter... she always wants to dress that puff ones!

Anonymous said...

Tämä koko posti on huippusymppis! Mekko, tyttö mekossaan sekä Onneli ja Anneli :)

Tyhmää kun en voi ottaa osaa Onneli ja Anneli -keskusteluun. En ole vieläkään lukenut tuota kirjaa, vaikka lainasin sen jo aikaa sitten kirjastosta. Vaan nyt kyllä luen, kun tuli niin hyvät kehut ja suositukset!

Katilein said...

Oi! Onneli ja Anneli! Ihanaa, että eksyin blogiisi, olin jo unohtanut yhden lapsuuteni suosikeista! Täytyy ensitilassa alkaa lukea sitä tyttäreni kanssa!
Nyt olen ollut illan yksin kotona, kun mies on töissä ja lapsi lomailee mummun kanssa.
Olen virkkaillut ja katsoin ykköseltä tulleen Salainen puutarha-elokuvan. Salainen puutarha-kirja on myös yksi lapsuuteni suosikeista. Se on tunnelmaltaan aivan erilainen, kuin vaikkapa Onneli ja Anneli, mutta samaa viehätystä siinä on silti. Toivottavasti mahdollisimman moni huomasi nauttia liikuttavan vanhanaikaisesta elokuvasta..

maijja said...

Minä rrrrrakastan syvästi Annelia ja Onnelia. Tutustuin kirjaan vasta pari vuotta sitten, luin sitä oppilaille. Kaikki rrrrrakastavat sitä! Haluaisin päästä siihen maailmaan... mummot lahjoittavat taloja pienille lapsille! Ja mikä mekko, upea!

taivaanrannanmaalari said...

Voi, Onneli ja Anneli. JA Putti.... Heh.. Joskus kirjakaupasta noita ihanuuksia kyselin, vaan ei ole enää saatavilla. Kirpputoreilta en ole onnistunut bongaamaan. Kirjastosta luettu moneen kertaan, mutta kun haluun ihan omaksi :(. Mekko on niin ihana. Harmittaa ettei itsellä ole enää sen ikäistä tyttöä, jolle tuollainen mekko kävisi. Neiti A, 17v, tuskin suostuisi päälleen laittamaan. Tyyli on enemmänkin punkahtavaan

Merruli said...

Suloinen mekko! Olinkin aivan unohtanut kirjaston poistopöydästä löytämäni Onnelin ja Annelin kirjahyllyn syövereihin. Kaivoin sen illalla esiin ja kas, neljävuotias jaksoi kuunnella ihmeteltävän pitkään ja toivoi jatkoa päivätarinaksikin. Kiitos siis mieleenpalautuksesta!

Katilein: minä jäin illan päätteeksi vahingossa katsomaan tuota Salaista puutarhaa ja todella kannattava katselukokemus.

Elisa said...

oioioioioioi...

Helmi Junika said...

Oi :-)! Ihana mekko ja ihana unelman toteutuminen. Tuli mieleeni miten noin 8 vuotiaana sain päähäni, että tahdon TAH-DON tahdon merenneitopuvun. Ajattelin pukeutuvani siihen kevätjuhlaan. Jostain syystä en sellaista pukua saanut. Muistan vieläkin sen pettymyksen.

Onneli ja Anneli -tarinat on minulta kans jäänyt lukematta -- vieläpä tässä ehtii...

chenmeinv0 said...

ugg boots
ray ban glasses
tiffany jewelry
replica rolex watches
toms outlet
michael kors outlet online
cheap uggs
fitflop sale
louis vuitton outlet
kate spade sale
2016.12.10xukaimin