Wednesday, July 23, 2008

pipo päässä hellesäässä

Nyt on lämmintä, melkein hellettä. Lapset äityivät rakentamaan tiipiin, jossa olikin sisällä vielä kuumempi kuin auringossa.
Minä olen jo pari päivää ollut kesäneulomuskuumeessa. Taisin viime vuonnakin näihin aikoihin neuloa pipon. Edellisenä vuonna virkkasin niitä hahtuvalangasta. Tekisi vielä mieli väsätä sellaiset puolisormikkaat läpällä. Kynsikkäät? Saa nyt nähdä. Ehkä tulee taas kylmä ja alan ommella kesämekkoja.

Yes, i´m making winterhats in the warmest summerday in weeks. Maybe it will get colder again tomorrow, and i will be sewing beach dresses.

7 comments:

Liivia said...

Tein just kynsikkäät pari viikkoa sitten, elämäni ekat. Olen käsittänyt että tarvin sellaisia kuvaillessa.

Hyvät kuvat, hyvä fiilis, ja hienot pipot!

violet said...

Mulla on myös tuo villan kutsu kesän tietyssä vaiheessa. Yleensä elokuussa. Jos saisi tänä vuonna KUNNOLLISEN villatakin itselleen tehtyä.

isoinpapu said...

Joo, en olekaan tehnyt mitään isompaa neuletta pitkään aikaan. Kunnollinen, Siis KUNNOLLINEN villatakki olisi ehdoton.

Lapsille haluaisin tehdä ainakin: kirjavan liivin, jacques cousteau-tyylisiä miehekkäitä neulepaitoja, jokaiselle kynsikkäitä läpällä, 50-luvun oloinen villatakki(sen voisi vaikka ommella ohuesta neulekankaasta), indigonsininen kaulahuivi, raidallisia villasukkia.

Ainakin. Voi olla ettei ihan vauhti riitä. heh.

hannna said...

jos löydät hyvän villatakkiohjeen, niin kerro! 110-senttiselle! haluaisin ihan tavallisen yksinkertaisen, mutta aina niissä on jotain outoa, tai ohje liian ohuelle langalle. tutun näköinen tuo viher-valkopipo. V:n on puuvillalangasta, eli nimenomaankin kesäpipo.

isoinpapu said...

Hannna: joo, innostuin siitä teidän raitapiposta. Vihreä-valkoinen on niin raikas. Mutta nämä ovat syyspipoja lähinnä. Ajattelin sekä mantelia että jo aiemmin mainitsemaani Jacquesia niitä tehdessäni.

mieke willems said...

nice picture of these hats!!

Anonymous said...

Beautiful winterhats and beautiful photos :)