Saturday, August 02, 2008
Uusi "Anneli-Onneli"-mekko S:lle. Saman kaavan avulla kuin se sininen mekkokin, mutta suuremmin muutoksin. Koko juttu piti yhtäkkiä kaventaa, pienentää, sisäänottaa ja kerrassaan säätää. Mutta loppukoon urputus; rakastamme mekkoa rajattomasti. Miten punainen ja valkoinen VOI näyttää näin hyvältä!
Kangas on liki heräteostos samaiselta kauppareissulta, jolloin olin hakemassa Gandhi-paidan pellavaa. Jättirätistä. Vaikka tykkäänkin eniten kierrätyskankaista, niin joskus on kiva ommella ihan uudesta. Ehkä minulla on joskus lastenlapsia, jotka voivat kierrättää tätä mekkoa.
Mutta eikö vaan, että tuohon tarvittaisiin nyt ankarasti sellaista tyyliin sopivaa niukkalinjaista villatakkia? Sellaista, joka voisi vaikka olla vain harteilla ja ylin nappi kiinni...( ja huivi, oi huivi myös! voi että!)

New "Anneli-Onneli"-dress for S. How on earth can red and white look so good together! Not my typical choice, but oh how we love this dress! It would just need a little cardigan, you know,the kind of one can wear on her shoulders, oh, i´m getting a cuteness overdose... ( and a little scarf maybe too! yes!)

23 comments:

Liivia said...

VOI ETTÄ! Ihastuttava.
Ja yllättävää törmätä täällä noin voimakkaaseen punaiseen. Minutkin punaisvihaajan tuo yhdistelmä hurmaa.

Liisuko ei vieläkään suostu hameeseen kun ajattelet jo lapsenlapsia:)

isoinpapu said...

Jos tätä menoa jatkuu, niin Liisu muuttaa jonnekin tropiikkiin ja kulkee ihan au naturel kokoajan :)

Soile said...

Onpa se kaunis! ja kyllä jonniin moinen neuletakki tai huivi olisi piste iin eli mekon päälle.

heli said...

upea.

Silmukatti said...

Niin ihana.
Ja voi haikeus. Muistin juuri että minulla oli melkein samanlainen lapsena. Täyskello alaosa, punavalkoinen (hieman pienempää kuviota ja punainen pinkinpää sekä kiinniommeltu valkoinen alushame.)
Muistan kuinka sen helma pyöri, ja pyöri ja pyöri...

ljmax said...

Beautiful fabric! Your work makes me wish I had a girl to sew for.

Margarita/funflowerkids said...

wow niin upea. jag skulle vilja ha en själv, med kofta och allt.

Kay said...

Oih, ihana mekko, kuten se edellinenkin. Saanko tilata yhden kappaleen meidän Kaisulle? ;-). Hän RAKASTAISI tuollaista, mutta en luota omiin ompelutaitoihini moisessa urakassa. Minun kaikki ompelut jäävät aina kesken...

Leena said...

Luulen, että aina kun käyn täällä sanon että "ihana". Niin jälleen. Ja edellinen paitakin...semmoisia tarvittaisiin meillä monta kappaletta.
Metsäretkestä piti sanoa, että olet ihailtavan vahva tai sisukas! 8 km! Minä en jaksa kantaa kaksivuotiastani kovinkaan kauas.

Amyrlin said...

Sinä se osaat! Tosi kiva mekko ja tuo alla oleva pojan gandhi-paita!! Voi kun osaisi itsekkin surrutella tuolla vauhdilla lapsille vaatteita, olet tosi taitava! Aina kun täällä käyn ihastelemassa sinun aikaansaannoksia, niin täältä saa hyviä inspiraatioita!

Kesiah said...

Ihanaa pyörähtelyä valkoinen hattu päässä ja suloinen mekko päällä.

Anonymous said...

Olen käynyt jo monta kertaa mekkoa katsomassa, mutta en ole saanut järjellistä kommenttia aikaan. Mekko on uskomattoman kaunis. Jatkan tuijottamista. Mahdollisesti ens viikon...

hnaa said...

olen täysin myyty tuolle punakankaalle. onko se ihan ohutta vaatepuuvillaa vai vähän jämäkämpää? minä keksin nimittäin viime yönä ennen kuin nukahdin! minä haluan tuollaisen näköisen lepakkotuolin (siis sellainen valkoinen metallitelin. en tiedä onko se kovin oikea nimi tuolille) päällisen!

Merruli said...

Voih, tämä versio Onneli-mekosta on ehdoton suosikkini. Kerrassaan upea!

Anonymous said...

J'adore !

Solveig said...

Tuossa mekossa on englantilaisen "china"-teeastiaston henki vangittuna. On niin ihana. Ja ehkä juuri sitä laatua, josta tykkää sekä äiti että tytär. Meillä ei ainakaan nämä kaksi oikein kohtaa, yleensä.

Anonymous said...

Kauniita kuvia sinulla!

Vilma said...

Oi miten kaunis!!! Ihanaa kangasta. Punainen ja valkoinen on kyllä mahtava yhdistelmä.

Sormustin said...

Ihana!!!!! Olet kyllä taitava, mahtavia kaikki vaatteet mitä teet. Tahtoisi nähdä tuollaisen joskus oman tytön päällä. Ja itsellenikin tuo kangas kelpaisi - suorastaan rakastan punaista väriä.

Ja niin siis, voi kun pääsisi sinne teidän kangaskauppaan. Taidetaan vaan asua aika kaukana.

Mirva said...

Ihana hame. Ja minä RRRakastan punaista!!

Annele said...

mullakin oli pienenä mekkoja mitkä oli tehty saman kaavan mukaan. Niissä oli aivan ihanaa pyoriä pyöriä ja vieläkin pyöriä.. Niissä tuntee itsensä aivan oikeaksi prinsessaksi.

Tiukunen said...

Kaunis! :)

Mai said...

Tämän kesän kaunein näkemäni mekko..ehdottomasti!