Monday, December 08, 2008

ihan poikki / very tired

Olen nyt kolme kertaa jo yrittänyt päästä inssin läpi. En ole päässyt. Hermoilen liikaa. Olen ihan poikki.
Meillä ei enää ole aikaa yrittää neljättä kertaa, ajolupa menee umpeen näinä päivinä. Ja kuten jo alkutaipaleella epäilin, epäautomaista luonnettani on aika vaikea muuttaa. Ensimmäisellä kerralla olin niin hermona että unohdin miten liikennevalot toimivat. En muuten yhtään liiottele.

Minua ei harmita se etten saa ajaa autoa, vaan se että näin paljon voimia ja aikaa on kulunut hukkaan. Miksen jättänyt hommaa sikseen kun siltä tuntui jo kesällä? (Koska minun on on hämmentävän vaikea tehdä itsenäisiä päätöksiä ja tajuta omien tuntemusteni painoarvo) (Menee vähän syvälliseksi, mutta kyllä se tästä).
Opetus: Ei ole aina urheaa ja ihailtavaa yrittää saavuttaa jotain, mikä tuntuu olevan jotenkin ylenpalttisen kaukana omasta itsestä. Vaikea ja epämiellyttävä ei tarkoita: "Tämä sinun täytyy nyt ensimmäiseksi tehdä."(Vaikka ehkä joskus täytyykin, muttei aina.)

Puuh. Yritän nyt alkaa keskittyä tärkeisiin ja kivoihin juttuihin.


My unmotivation paid off. I will not get the driving license. I´ve taken the driving test already three times and failed everytime. Nerves. On the first try i got so nervous i (honestly, not overwords) forgot how the trafficlights functions. Green, eeeh go? Don´t go?
I´m not sad that i cant drive, but i am sad that so much energy and time got wasted. Why, oh why didnt i just quit the car thing already in summer when i felt that way? (Because it´s confusingly difficult for me to make independent choises and understand the value of my feelings). (wow, i´m getting a bit deep here)
Lesson learned: It´s not always brave to try to achieve something that feels very difficult and against your self(beeing, character).

And now, i try to concentrate on something important and nice.

21 comments:

Matroskin said...

Jossain maailmanlopun tilanteessa osaat ehkä kuitenkin ajaa koslaa muutaman kilsan. Onhan sellainen taito hyvä olla yleissivistyksessä kumminkin.

Liivia said...

Voi sentään. Nyt ei auta edes se kolmaskertatodensanoo.
Tuo kaikki kuullostaa ihan mun kieltenoppimiselta tai siis siltä kun en opi mitään, vaikka kuinka yritän.

Mutta pökköä pesään vaan, kyllä se siitä ennemmin tai myöhemmin.

Anonymous said...

älä surehdi, on se maailma ennenkin selvinnyt ilman autoilevaa isopapua ja jos vielä jaksat yrittää niin olen kyllä melko varma että saat sen vietävän kortin!

tsemp tsemp :)

Anonymous said...

ja vielä.. mikä aika muka hukkaan on mennyt kun on saanut kahden rauhassa körötellä oman kullan kanssa?
se on sitä laatuaikaa vaikka se ei ns. mihinkään johtaisikaan.

joska said...

Myötätuntoinen halaus täältä. Minulle järjestyi yksi inssikerta lisää samalle päivälle kun ajo-opettajalleni ilmoitin että seuraavan kerran mulla on aikaa moiselle touhulle vasta kirjoitusten jälkeen parin kuukauden päästä. Sillä kertaa lopulta sain sen kortin. Jonkun kerran olin kerinnyt sitä jo koettaa...

hannna said...

no voi harmi. mutta ei sitä sitten ollut tarkoitettu. en oikein tiedä mitä se tarkoittaa, mutta kurjat asiat voi ohittaa. vilkku päälle ja ohi vaan. ei ylinopeutta. rauhassa vaan.

violet said...

olet selvästi samaa maata kuin minä.
Minähän pääsin kolmannella kerralla läpi, mutta uskon edelleen että säälistä. Tein mokan silloinkin. Mutta tuo ettei tajua enää oikein mitään kun on liian jännittävä tilanne...se on tuttua.
Ne mun kaksi epäonnistunutta inssiäni olivat täynnä juuri tuota.
Oli kuin olisin ollut kroppani ulkopuolella.

dottyspots said...

((((hugs)))) I can't drive either and sometimes it frustrates me, but generally I just work with it. One of my friends has taken her test 7 (!) times and failed and she is so disappointed each time. I don't know how she manages to keep going back.

Much better to concentrate on other things that are important to you (and nice).

mänttipälli said...

Asiassa on valoisat puolensa: saat rauhassa puhdiskella, eikä tarvitse lähteä ketään kyyditsemään minnekään.

Ja olen samaa mieltä kuin Matroskin, että pakkotilanteessa periaatteessa pystyisit ajamaan. Tiedätpähän, miten homma toimii, ja olihan teillä puolison kanssa hauskaa harjoitellessa.

Mari said...

Olen viime vuosina alkanut tajuta, että vaikka opin kaikenlaista ja osaan paljon, en kykene kaikkeen; ja on turha tuhlata elämää väkisin yrittämiseen niiden asioiden kohdalla, joihin minulla ei ole edellytyksiä. Olen esimerkiksi oppinut useita kieliä, mutta viittomakieltä en pysty oppimaan ollenkaan. Tai se, että hienomotoriikka on kiitettävää mutta tasapaino ihan surkea, eikä harjoittelusta seuraa kuin mustelmia.

Kaikkea ei tarvitse osata, eikä omia rajoituksiaan voi tietää ennen kuin on yrittänyt.

Sanoo Mau, joka ei ole edes yrittänyt autokouluun ainakaan vielä...

Hilja said...

Jouduin joskus autokouluun isän pakottamana, vaikka yritin tapella vastaan ettei autolla ajaminen ole mua varten. Tokalla kertaa kortin sitten sain (varmaan säälistä niinkun Violet). Mutta ekan puolen vuoden aikana ajoin 2 kolaria, sitten alko isäkin uskomaan ettei se vaan ole mua varten. Sen koommin en ole juuri ajanut.
Mutta toisaalta kuten Matroskin sanoi on se ihan hyvä tietää että ihan jossain pakkotilanteessa pystyis kuitenkin ajamaan.
Ehkä ens kerralla saat sympaattisen inssin joka säälii suakin..:)

leena said...

Voi sentään...
Autolla ajaminen ei kyllä ole kovinkaan kivaa, paitsi silloin kun ei ole ketään muita ja saa rauhassa körötellä. Mutta silloinkin pitää vähän pelätä, että jos joku jostain kaahaa. Helpompaa on, jos joku toinen on kuskina.

Terhi said...

Oi, myötätuntoa!

Toisaalta, kun on kortiton, ei tarvitse ajaa eikä kukaan siihen painosta. Mua harmittaa, kun olen joskus melkein kaksikymmentä vuotta sitten kortin ajanut, enkä uskaltaisi nyt ajaa ollenkaan. Pakon edessä ajan, ja se on kamalaa, kaikille!

Anonymous said...

Kyllä sinä opit! Nyt vaan se sisu esiin, löytyyhän sitäkin varmasti. Usko itseesi, olet selvinnyt varmasti vaikeammistakin tilanteista ja oppinut elämäsi varrella monia asioita. Älä ihmeessä noin loppuvaiheessa luovuta, näytä itsellesi. Urheilukielellä henkinen treenisi taitaa vielä vaatia viimeistelyä ;) mutta ota asia haasteena, pure vaikka hammasta ja näytä sille autolle, kuka käskee!
Nyt et kyllä luovuta!
-mesimarja

Pamela in Vt said...

Oh, it wasn't a waste of time! I used to fret over lost time on things that didn't turn out how I wanted them to turn out but, upon reflection, I could pick out parts of the experience that were salvageable. Although frustrated, you learned from the experience and showed your children that there are things that are very hard to do. Time to savor something that pleases you to build up the imbalance, though! My thoughts are with you for happiness and Christmas cheer!

Anonymous said...

huhu kertoo, että inssimiekkoset, mikä ikinä titteli onkaan, on paljon julmempia meille omatoimioppineille. minut ja veljeni opetti isä aikoinaan ajamaan (hermo edelleen kireä kaikilla osapuolilla) ja ajettiin todella paljon harjotusvaiheessa. pitkiä ajoja monessa ympäristössä. inssissä tutisin mutta kaikki meni mahtavasti. virheen tein just ennen paluupysäköintiä ja penkin alle meni. kuten myös seuraava inssi ja veljenikin kaks ekaa vaikka inssimiekkonen sano kummallekkin, jotta näkee, että ajokokemusta on. kolmannella meni molempi läpi. sanoisin, että puolet papun mokista johtuu inssifasismista ja puolet tilanteen teennäisestä hermostuttavuudesta. toivottavasti että jatkat ihan kiusallaankin.
onnea ja voimia toivoo titityy (jonka isän autossa on edelleen kuusi kappaletta inssimiekkosen taustapeilin imukupin jälkeä)

Liivia said...

Olen muuten kuullut samaa huhua inssiveikkojen julmuudesta omatoimioppilaita kohtaan. Itse kävin autokoulun ja olin ihan kämmäri, mutta pääsin läpi olikohan tokalla yrittämällä. Siskoni kävivät omatoimisesti ja olivat hyviä, ja niitä rokotettiin kuitenkin.

Katilein said...

No voi hitsi. Ihailtavan sinnikäs olet kuitenkin ollut!

Iiriskukka said...

Älä luovuta! Ota vaikka muutama ajotunti lisää,kyllä se kortti sieltä vielä napsahtaa.

Anonymous said...

牙醫,植牙,矯正,矯正牙齒,皮膚科,痘痘,中醫,飛梭雷射,毛孔粗大,醫學美容,痘痘,seo,關鍵字行銷,自然排序,網路行銷,自然排序,關鍵字行銷seo,部落格行銷,網路行銷,seo,關鍵字行銷,自然排序,部落格行銷,網路行銷,牛舌餅婚紗台中婚紗,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭

Anonymous said...

高雄婚紗,街舞,小產,雞精,性感,辣妹,雷射溶脂,雙下巴,抽脂,瘦小腹,微晶瓷,電波拉皮,淨膚雷射,清潔公司,居家清潔,牙周病,牙齒矯正,植牙,牙周病,矯正,植牙