Friday, January 30, 2009

mobile!


Metsäneläinmobile! Voi, tykkään tykkään!! Kuusten kömpelö kolmiuloitteisuus, eläinten vahingossa ilmeikkäät naamat, jonkun oravan runtelema käpykin!
Metalliosa on tehty ihan rautalangasta, ja kyllä, se on kamalan kiikkerä. Tähän tahdon jonkun ratkaisun, mutta muuten kaikki kömpelyys ja hiomattomuus ihastuttavat minua suunnattomasti.
Hiljainen käsinompelu sai aikaan odottamattomia seurauksia. Oletin leijuvani auvoisessa rauhantilassa. En leijunut. Muutuinkin normaalia kärttyisemmäksi marmattajaksi. Siinä tuolissa istuskellessa nimittäin kuulee yhtäkkiä todella tarkkaan kaiken mitä talossa tapahtuu. Ihan kaiken: nekin pienet kärhämät, joihin ei yleensä kiinnitä huomiota ja jotka yleensä sovitaan ihan pukarien kesken.
Aivan kuin se hiljaaja hitaasti ompeleminen olisi teroittanut kaikki aistini äärimmilleen.
Hajuaisti: roskis viemättä, kattila unohtunut keittiönpöydälle.
Tunto/tasapaino: nojatuolini värähtelee yläkerran liiallisten tömähtelyjen tahtiin.
Kuulo: marinaa, narinaa, kärhämää, pieruvitsejä jne.
Näkö: miten sohvan alla voi olla noin paljon eriparisia tavaroita. Mistä pöly muodostuu? Miksi sitä on jossain paikoissa noin paljon. Onkohan se epäterveelistä? Miten erottaa eriparisen tavaran ja roskan?
Maku: Nieluun valuu räkää. Yäk.

Ihan hyvä mobile kyllä syntyi. Ehkä hiljaiselle auvolle on oma aikansa, joka vaan ei ole juuri nyt kohdalla.

Since i was so talkitive in finnish, let´s be more precise in english.
I love the forest mobile! I love all the clumsyness and unpolished feel of it, execept the wire thing up there. It´s too wobbly.
Handsewing was a different kind of experience that i expected. I wasnt flowing in awe&bliss. Instead i got irrititated and crumpy. My senses somehow got overly strong when i sat there in stillness. I heard , saw, felt, and even smelled EVERYTHING happening at home. That everything was a lot.
I guess there is it´s own time for all , and it´s not yet time for blissful stillness in here.

26 comments:

Soile said...

Kiva mobile!

Mutta toisaalta, sun kaikki aistisi terästyivät ja huomasit paremmin ympärillä mitä tapahtui. Onhan sekin aika hauska asia, vai mitä?

Helinä said...

Sympaattinen mobile!
Samoin ryhtyessäni sohvannurkassa käsinompeluun, odotan, että tila olisi jotenkin rentouttava ja meditatiivinen. Kaikkea muuta jos ei satu olemaan yksin kotona ilman kiirettä

heli said...

vau. mäyrä on paras.

Inka said...

Tykkään!
Ja kiitos sulle, tänne kun piipahtaa, tulee ihan sellainen olo kuin olisi käynyt ystävän luona teekupposella. Akut taas hetkeksi ladattu ja taas jaksaa äidin lehmänhermo venyä.

Iina Kraak said...

Paras mobile, minkä oon ikinä nähnyt!

Tuli ihan sellainen olo, että voikun saisin vähän silitellä noita kuusia ja kettua ja mäyrää.

:)

Maria said...

Aivan ihana mobile! Tähän sitten kaveriksi ne Finlaysonin Metsänväki -lakanat. :)

Hiipu said...

Tää on ihana!

Mobile henkii rauhaa ja harmoniaa, sitä katsellessa tulee levollinen olo. Eipähän nuo ompelufiilikset ole lopputulokseen siirtyneet ja hyvä niin :)

Sari said...

Hyvä tuli, rautalangan sijasta voisi ehkä käyttää jotakin oksaakin tai keppejä. Käsinompelussa on puolensa, sitä kun voi tehdä missä vaan. Joulun alla tein päiväseltään konehommat ja käsinompelut jäi muutaman kerran petissä tehtäviksi.

joska said...

Kiva mobile. :) Rautalangan sijasta olisin minäkin ehdottamassa oksia. Itse olen suunnitellut niitä käyttäväni mobilessa jota tuskin saan aikaiseksi.

Anonymous said...

Tulikin hieno ja ilmeikäs ihan niinkuin sanoitkin! Voi, miten ihailenkin aikaansaavuuttasi!

Peanut said...

Waudevaudevau!

Joskus tosiaan käy niin, että toivoisi ETTEI olisi kuullut jotain riitaa. ETTEI tarvitsisi puuttua ja osallistua. Liian terävät aistit eivät siis lapsiperheessä ole aina hyvästä, vaikka niiden avulla välillä voi tehdä onnettomuustorjuntaa.

violet said...

Ei ole Auvoa meilläkään näkynyt.
Minä vaan kiroon kovaa kun en keksi miten saan tyhmällä kangasnukelle tyhmän pään ommeltua.
Vaatteita sillä on jo muttei päätä!

Sun mobile on hieno.

Maija said...

Voi kuinka hieno! Ihanan ilmeikäs ja sopivasti roso. Jospa auvo vielä tulee.

Anonymous said...

Tästähän tuli tosi upea!
(sä oot vaan valinnut ompelupaikan väärin. pitäis mennä vaikka mökille.)

Nuttu said...

Mahtava! Olen pitkään halunnut tehdä mobilen, hyvä että näytit mallia :)

Liivia said...

TYKKÄÄN TYKKÄÄN MINÄKIN!!!!

AnniKainen said...

Vekkuli mobile :)

Täällä on sitten kiva käydä eli Kiitos sinulle :)

Anonymous said...

great mobile.

and i'm like that too when i handsew.

tiina said...

Hieno! Tosi hieno.

Ja hassua, mulla taas käsinompelu tekee sen, että en keskity mihinkään muuhun ku siihen ompeluun... nooh, ja siihen television katseluun, jota teen samalla siinä. Silloin keskityn parhaiten siihen tuijotteluun, pelkästään kattomista en pysty harrastamaan.

minja said...

Voi juma, miten hieno!!

Mäki tahon!! Voisit ehkä tehdä muutaman lissää?! ;)

Anonymous said...

I like the felt animals and your whimsical mobile.

isoinpapu said...

Kiitos kaikille! Ilahdun kommenteistanne. OIkein paljon!

Thank you!

Anonymous said...

Puhti, sinun blogisi on ihan paras. Käyn joka päivä katsomassa, mitä olette puuhastelleet. Olet todella kekseliäs ja lahjakas ihminen ja minulle todellinen inspiraation lähde.

Ihan järkyttävän ihana mobile!!!

t.Maria

jonna said...

Aivan todella upea mobile!!!

Ja mitä tuohon "auvoisen hiljaisuuden ompeluun" tulee: otin valinnaiseksi kurssiksi "nostalgiset 60-luvun pehmolelut", ajattelin, että on aika oppia noita kärsivällisyyttä ja pikkutarkkuutta vaativia käsinompelun taitoja. Noh, tuloksena oli kyllä ihan suloinen suuripäinen norsu. Mutta palautekeskustelussa opettajan kanssa totesin, että sinänsä kurssin tavoitteet täyttyivät, mutta tajusin, ettei tuollainen pieni näpertely ole minun heiniäni. Että kärsivällisyyden täytyy kasvaa huimasti, ennenkuin pehmoleluja syntyy lisää. Opettaja oli sitä mieltä, että nykyinen elämäntilanteeni kahden alle kouluikäisen lapsen äitinä ei ehkä ole sellainen, että tuollainen kärsivällisyyttä vaativa työ tuntuisi mielekkäältä :) Että sitten joskus tulevaisuudessa kannattaa kokeilla uudestaan. Mielestäni aika kivasti sanottu, varsinkin kun se tuli ystävällisen hymyn kera. Että toivo ei ole mennyttä varmaan sullakaan :D

SCAREDY-CAT said...

Hienonhieno mobile!

V said...

Moi

Linkitin tän ihanan postauksen blogiini, haluaisin väsätä jotain samankaltaista. Osaankohan mä? Voisitko kertoa tänne tai mun kommentteihin, mistä matskuista noi elukat on tehty. Tai jos jossain netin uumenissa olisi ohjeita.