Tuesday, January 06, 2009

unimaski / sleeping mask

Pienet koululaiset jakavat yhteisen huoneen mutteivat yhteistä luonnetta. Toinen on huoleton boheemi, toinen erittäin vastuuntuntoinen hajamieli( juu, aikamoinen yhdistelmä).
Kun huoleton neiti S haluaa lukea piiitkään illan pimeydessä, tuskailee yläsängyn huolestuja yöunensa jäävän nyt varmaan alle 10 tunnin kun alasängyn lukuvalo valvottaa häntäkin. Tai että unirytmi menee sekaisin ja kouluaamuna on vaikea herätä seitsemältä.

Hupsu unimaski pääsi heti poika A:n listalla suosikkiompelusteni kärkeen. Hän ilahtui suunnattomasti, ja tuntuuhan se hyvältä kun joku ottaa oman huolen tosissaan(vaikka oikeasti näissä univajejutuissa on yleensä kyse 15 minuutista tms). Naamio tosissaan pimentää, ja siitä saa näppärästi myös merirosvon silmälapun. Taitaa olla otsalla tälläkin hetkellä.

Our smaller schoolchilderen share a room but not same charasteristics. The other is a carefree bohemian, when the older is extremely responsible & absendminded (quite a mixture!).
When the carefree miss S wants to read laaaate in the evening, gets the upperbed professor very upset about his sleep rythm getting all mixed up and not getting the 10 hour sleep that all should get. To help with this " her nightlamp is keeping me awake!"-problem, i made him a sleeping mask. And oh boy, it was a hit! It really does make a difference; " it´s pitch dark now, wow!", and how wonderful it is when someone considers your worry to be important too. Even if the worry is somewhat small(let´s say her sister reads about 15 min before falling a sleep herself).
And also, the mask can be used as a pirate eyepatch also. Very good.

11 comments:

joska said...

Oih, muistuu mieleen kotiolot. Minun askarteluni ja tavarani vyöryivät koko huoneeseen, veljen puoli oli tiptop eikä yksikään tavara ollut väärällä paikalla. Kannatan silti sisarusten yhteisiä huoneita, sillä enimmäkseen minulla kuitenkin oli oma huone jonne oli hyvä erakoitua.

Helinä said...

Unimaski on nerokas keksintö!
Kesäisin jopa välttämätön.
:)

himalainen said...

Tunnistin itseni tuosta vastuuntuntoisesta hajamieli -kuvauksesta. Juuri sellainen olin ja ehkä olen vieläkin. Unimaskia tarvitsisin vieläkin, ihan sen 15 minuutinkin vuoksi ;-)
Voisin ehkä kokeilla, tosi hyvä juttu.
Tiirailin kuvaa... sinulla oli upea ripustuskeksintö tuolla taustalla, henkari. Peittelen täällä epätoivoisena seinien rumia kohtia kankailla ja en aina keksi millä kankaat ripustaisin, mutta henkari, se, se on seuraavaksi!!

Vilijonkka said...

Voi noita pieniä ihmisiä ja heidän huolia. Mahtavaa kuitenkin jos pieni herra saa nyt nukuttua vartin pidempään. Meilläkin joululomamajoituksessa tuskailtiin samankaltaisten ongelmin kanssa. Lisäksi ylimääräistä säätöä ovat aiheuttaneet jouluvalot, joista keskimmäinen pelkää tulipalon syttymistä. Ne pitäisi hänen mielestä sammuttaa joka välissä.

Anioni said...

Ihana pieni, joka itse on vastuuntuntoinen uniensa pituudesta! Voi kun saisin saman ymmärryksen omalle 3-luokkalaiselleni, joka aina aamuisin vasta "tajuaa", että kannattaisi illalla alkaa nukkumaan silloin kuin äiti muistuttaa...

Mutta ei kai unta voi pakottaa tulemaan.

Merja said...

Tulee mieleen tuosta kyllä hyvin elävästi miten jaoin huoneen siskoni kanssa pienempänä.. Välillä menivät sukset aika lailla ristiin, mutta useimmiten oli kuitenkin hauskaa.

Inka said...

Mikä keksintö! Tuohon vaaditaan kyllä jo ylemmän luokan äitiyskokeen läpäisemistä kiitettävillä arvosanoilla. Ei minun pieneen päähäni olisi kuuna päivän eksynyt noin erinomaista ratkaisua sisarusten "kiistaan". Eikä muuten eksynyt lapsenakaan, kun pikkuveli aina mankui alasängyssä valojen sulkemisesta ja yöunien vajaaksi jäämisestä.. ;)

AnniKainen said...

Tuommosta tarvittaisiin tässäkin talossa, tosin avokille. Me muu perhe ollaan illanvirkkuja, hieman boheemeja ja hän aamunvirkku vastuunkantaja. Ei aina niin helppoa.

Hienon ratkaisun olet keksinyt ja voin yhtyä Inkan aatoksiin :)

isoinpapu said...

heh, vau, ylimmän luokan äitiyskokeen läpäiseminen kiitettävin arvosanoin onkin kova juttu :)

Maski muuten toimi ihan oikeastikin. POika oli suunnattoman iloinen ja tyytyväinen, Niin, ja levollinen!

intelligence said...

Although there are differences in content, but I still want you to establish Links, I do not
fashion jewelry

Anonymous said...

抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,主機代管,虛擬主機,專屬主機,實體主機,獨立主機,網域申請,網頁空間,推薦虛擬主機,網域,網域註冊