Saturday, February 21, 2009

Mäyränaamari on varmasti hienon juttu, minkä ikinä olen tehnyt. Koko perhe riemuitsee siitä. Tunnen suorastaan että ompeluolemassaoloni tarkoitus on täytetty. Muistelen tätä joskus käsityöurani huippukohtana, kun katselen kuvia joissa milloin kukakin perheenjäsen on pukeutunut mäyränaamioon. Täytyy panna joskus oikein mäyrägalleria esiin tännekin. Kiva tunne.


Lennokkaat villasukat S:lle. No, villasukka vielä tällähetkellä. Pari viihtyy vielä alkutekijöissään puikoilla. Tällä kertaa käytin ihan ohjetta, joka kulkee koulusukan nimellä. Kirjannimi on "perinneneuleita" (Vibeke Lind, suomenoloihin soveltanut Nina Mustelin). Ehtaa 80-luvun tavaraa ja voi että miten hyvä! Lämmin suositus. Ohjeet ovat niin selkeitä että minäkin, yleensä täysin kuvaaineiston pohjalta ymmärtävä, tajuan miten silmukat saadaan toivottuun järjestykseen.
The badger fever is still high here. I think this mask must be the greatest thing i have ever made. To me, this is the peak of my crafting life. The meaning of my sewing existence is fulfilled.
It is quite hilarious to see familymembers wandering around the apartement wearing the mask. I have to show you some badger family portaits some day.
Long socks for S. Or just one sock yet. I found the most wonderful knitting book about traditional knits from library. It´s from 80´and just fits my skils and understanding and style of making perfectly. Usually i dont understand any written knitingpatterns. I dont know if its translated in english, but i guess its norwegian originally, written by Vibeke Lind.

13 comments:

Vilijonkka said...

Muinoin ikonimaalausopissa käyneenä muistan kuinka 80-v. opettajani kertoi tapahtumia 60-luvulta. Maittavimmat kehut ikoneistaan oli saanut naapurinrouvalta: "Sehän on kuin painettu!" Jotenkin tuosta mäyrästä tuli tarina mieleen. On meinaan niin hieno design, että sen voisi joku ottaa tehdasvalmistukseen - tosin silloin siitä katoaisi henki!

isoinpapu said...

JOtenkin on niin mahtavaa kun saa tehtyä jutun, josta kaikki perheessä tykkää yhtälailla. Ja käyttää myös!
Olen aivan pilvissä.

Tehdasvalmisteinen mäyrä. Mulle tulee mieleen sellainen haalaripukuinen duunarimäyrä.

Liivia said...

Hyvä kun laitoit vielä pysähtyneen kuvan myyränaamarista, se on todella taidokas ja sielukas! Sietää ollakin ylpeä ja onnellinen.

Tykkään kovasti sukastakin. Hyvä punainen. Itsekin tarvitsisin taas uudet pitkät. kun pääsin pitkien makuun, ei oikein lyhyet enää kelpaisi ollenkaan.

isoinpapu said...

Liivia: Sukka on suorastaan syvän oranssi oikeasti. Vähän tumma kuva. Kerrassaan ihana väri, vyötteessä lukee kamena, tekstiiliteollisuus.

SCAREDY-CAT said...

Olet niin taitava! Mäyränaamari on aivan huikea.

maijja said...

Naamari on kyllä ihan mieltsin hieno ! ! ! Varmasti riittää iloa pitkäksi aikaa.

heli said...

mahtava mäyrä!

Katilein said...

Ihanat sukat! (Tai no sukka, näen kyllä sen toisenkin jo mielessäni :)

Mäyrä-galleria kuulostaa ihanalta. Innolla odotan!

Windsting said...

Your mask is wonderful! I loved your video as well Ms. Badger. Anna

minja said...

UPEA naamari! Ihan mieletön. Näitä lisää! Vapuksi kaikille omat metsäneläinnaamarit :))

Papi said...

Aivan ihana mäyränaamari ja nuo metsäneläimet villatakissasi!

Arpova mäyrä sai kyllä hymyn naamalle täälläkin.

Heidi said...

Eihän kukaan mäyriin kyllästy. Iiiiiihana mäyränaamari. Alkoi heti "kaislikossa suhisemaan". :)

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色