Tuesday, February 17, 2009

murr, ouuuu, nuuh nuuh


Olen aivan mielettömän iloinen kaikista resepteistä, joita olette lähettäneet! Kiitos! Perjantaina palaan tänne arpomaan kaikien ruokakommentteja lähettäneiden kesken kolme lahjansaajaa. Vielä ehtii mukaan!
Villatakkini saattaa olla silloin jo kokonaan metsäneläinten peitossa. (Toivottavasti!)
Heippa siihen asti.

I´m so very delighted of all the recipes and links you´ve send! Thank you! I will be back here on friday to pick up three names from all the foodcomments and give away little gifts. You still have time!
My cardigan might be fully covered with forest animals by then. (I wish!)
Till friday!

14 comments:

huisi design said...

Olet kuin lavaste :)

Saara

Soile said...

tuo nalle tuossa alimpana, suloinen! katse sopivan höhlä

Peanut said...

Kaikki hienoja, mutta muhun kolahti tuo kettu. Aivan huippu!

Katilein said...

Vautsi, mitkä korut!

Minulla on ollut tarkoitus laittaa seuraava resepti blogiini, mutta en ole saanut aikaiseksi.
Vermisellikeitto ei ole kaikkein terveellisintä ehkä, mutta se on hyvä ja kohtuuhintainen ja ennen kaikkea helppo arkikeitto.

Tarvitset:
1-2 sipulia
200gr rakettispaghettia (eli vermiselliä), itse laitan koko pussin eli 300gr, silloin keitto on enemmän muhennosmaista
2 tl öljyä
1l lihalientä
1dl kermaa
1dl ketsuppia
(½ tl) valkopippuria (tai maun mukaan)
(1-2 tl) basilikaa (tai maun mukaan)
3 tomaattia

- Silppua sipulit hienoksi silpuksi ja kuullota ne öljyssä.
- Lisää lihaliemi.
- Kun keitto kiehuu, lisää vermiselli ja keitä se liemessä pehmeäksi.
- Mausta keitto ketsupilla, kermalla, basilikalla ja valkopippurilla.
- Lisää lopuksi lohkoiksi leikatut tomaatit kuumenemaan liemeen, älä keitä.

Voit tarjoilla keiton juustoraasteen kanssa, mutta se on maittavaa ilmankin. Ohje on neljälle, kannattaa heti tuplata tai triplata se. Keitto on ihan meidän lemppari ja sen voi tehdä myös kasvisversiona käyttämällä lihaliemen sijasta kasvislientä (1l vettä, kaksi kasvisliemikuutiota).

Killisilmä said...

Voi voi kunpa voittaisin! Olen kulkenut eläimettömissä vaatteissa liian kauan...

Matroskin said...

Ihania elukoita! Anna mulle yksi! Tarviin piristystä!

jonna said...

Susi on mun suosikki!

Windsting said...

I love the your dark woods. Anna

Liivia said...

Ihan käsittämättömän hienoja! Yliveto olet kyllä.

Nuttu said...

Tulee hirveän hyvä mieli kun kattoo noita. Tulisipa kaupungilla vastaan henkilöitä, jotka on koristettu metsäneläimin!

Liisa said...

Metsäneläimet ovat upeita!

Maailman helpoin ruoka niihin päiviin kun ei kertakaikkiaan huvita, on laittaa riisiä (mieluiten tummaa) uunivuoan pohjalle, siihen päälle mitä tahansa marinoitua broileria sulana tai jäisenä, laittaa vettä koko komeuden päälle ja uuniin. Joskus murustelen vielä kanaliemikuution sekaan. On valmista kun riisi ja broileri kypsää. Valmistamiseen menee noin kaksi minuuttia ja kypsymisen ajan (kesto riippuu onko broileri sulaa)voi suorittaa vaikka lapsiperheen pakollisia ulkoiluita.

Itse olen ihan hulluna tällä tavalla valmistettuun riisiin ja muukin perhe tykkää, kunhan näitä "ei huvita"-päiviä ei osu kovin montaa peräkkäin...

Merja said...

No minäkin heitän yhden sekaan, meidän perheen suosikki.

Pintopapuja lämmitetään kattilassa, niin että osa pehmenee muusiksi asti (laita kattilan pohjalle nokare voita ennen papuja).

Raastetaan cheddar-juustoa (muutkin kelpaa mutta cheddar vaan on tässä parasta).

Pilkotaan tomaatteja.

Lämmitetään tortillat kevyesti pannulla ja kääräistään niihin pavut, tomaatit ja juusto. Joskus lapset haluavat sekaan vielä nokareen ranskankermaa.

Kaikki tykkää meillä. Syödään vähintään kerran viikossa.

Ja pintopapuja on Suomessa ne Pirkan ruskeat pavut tölkissä. Kidneypapuja en suosittele tähän hommaan yhtään.

hannna said...

hoi, tänään on se päivä!
onneaonneaonnea sinulle!
ja mukavaa päivää kaikesta huolimatta,
siis peruutuksista

Anonymous said...

Lapsiperheessähän kuluu kilokaupalla leipää ja litroittain jugurttia...

Joten tässä vaivaton leipäohje, joka ei säikähdä aloittelevia/pieniä leipureita..

Mummin rouheleipä

7 1/2dl vettä
50g hiivaa
vajaa 1 rkl suolaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
13dl jauhoja (voit tehdä haluamasi sekoituksen..vehnää, ruista, sämpyläjauhoja, hiivaleipäjauhoja jne.)
2dl hiutaleita/siemeniä/leseitä/rouheita oman maun mukkaan

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva, lisää suola ja siirappi
(jos käytät kuivahiiva, sekoita se pieneen määrään jauhoja ja lämmitä vesi 42 asteiseksi, lämpötilan mittaamiseen minä käytän hyllyssä lojuvaa äitiyspakkauksen kylpyvesimittaria ;)
Sekoittele mukaan jauhot ym. puuhaarukalla löysäksi taikinaksi.
Kohota kulhossa liinan alla 1/2 h.
Nostele kauhalla kahdelle pellille, 2 kasaa per pelti.
Taputtele jauhoisilla käsillä leivän muotoon, pistele hieman haarukalla.
Kohota taas 1/2 h.
Paista uunin ALATASOLLA 20-30 min. 225asteen lämmössä.

Ja muistutuksena, että jugurttia ja viiliähän voi tehdä itse (vaikka luomumaidosta)ja herkutella marjojen ja hunajan kera tai käyttää makeuttamiseen hedelmäsokeria.. Ohjeita löytyy varmasti googlaamalla.
Mukavaa synttäripäivää!
-talvihalla