Friday, March 13, 2009

konsertti / the concert

Kirjasto on nyt suljettu. Puoli tuntia sitten. Kokonaan. Olen surullinen.
Konsertit onnistuivat ihan hyvin, vaikka me tietenkin sairastuimme kaikki vatsatautiin. Poika A kömpi soittamaan toipilaana. Tuolit täyttyivät, ihmisillä oli tunteikas olo.

Haluan vielä toivoa ihmettä, suunnitella kirjastonpelastusanarkiaa, elätellä toivoa päättäjien mielen muuttumisesta. Ihan itkettää.

The librarys are closed now. I feel sad.
The conserts went fine, even thoug we all got ill after all. Boy a came to play his trombone looking still very pale.
Lots of people came to listen. Lots of emotional people. I`m still wishing for a miracle. Making library saving anarchistic plans. Feels just so sad.

12 comments:

Elena said...

Otan osaa. Kiintyminen ja luopuminen. Vuorovaikutus.
Pahalta tuntuu, kun kriisi kuristaa sielta, mita sellaisella hetkella eniten tarvitaan.

piparminttu said...

Ei kannata toivoaan menettää, ehkä hyvin suunnitellulla ja toteutetulla kirjastoanarkialla saisittekin kirjaston vielä takaisin. Ainakin olette tehneet jo enemmän kuin vain ohittaneet olankohautuksella.

Helinä said...

Voi järkytys, kyllä hävettää kulttuuripääkaupungin puolesta!
Toivottavasti siellä tullaan järkiin vielä. :(

Peanut said...

Kyllä tuntuu pahalta tein puolesta. Lähikirjasto on niin mahtava juttu.

Mutta upeissa tamineissa olette olleet konsertoimassa :)

Nuttu said...

Typeryyttä. Lähikirjastot ovat lapsuuskirjastoja, joissa kuunnellaan satutunteja ja myöhemmin ylpeinä kahlataan läpi nuortenosastot jotta voitaisiin uskottavasti siirtyä aikuistenkirjoihin. Ei sellaista ole (usein kyllä hienoissa) keskuskirjastoissa! Ei kilometrien päähän matkailla koulun jälkeen. Joskus päättäjät eivät ymmärrä olennaista.

Katilein said...

Olen tosi pahoillani puolestanne! Löytyisikö talkoohenkeä kirjaston avoinna pitoon? Toisaalta lämmittäminen, siivous ym. maksaa, vaikka joku ihana kirjastoa välillä pitäisikin auki. Suomalaisten sivistys on paljon mahtavan kirjastojärjestelmän tulosta. Säälittävää, että näin hienoa systeemiä ajetaan alas!!

Windsting said...

I am a librarian and I feel so sad for your community and you that your libraries are closed.

Liivia said...

Enemmän kuin surullista.
Kirjasto sai ainakin arvoisensa "hautajais"musiikin. Olisinpa ollut kuulemassa!

adalex72 said...

Such a sad day.

violet said...

Onko tietoa mitä tilalle rakennukseen olisi tulossa?
Miten minulle tuli semmonenkin mieleen että jos keräis porukan niin olen melko varma että kirjasto voisi jollakin tapaa pyöriä vaikka vapaaehtoisvoimin...vai voisiko?
Kai sekin on kiellettyä.

Rosmariini said...

Osanottoni lähikirjastosi puolesta. Pieni lähikirjasto on niin ihana juttu, tutut puitteet ja ihmiset ovat tärkeitä. Jäähyväiskonsertti oli loistava idea. Pidän peukkuja, että saisitte vielä kuitenkin kirjaston jotenkin auki.

Vilijonkka said...

No voi, kuinka kaukana on jatkossa teidän lähin kirjasto? Ei ihan päde ihmisten tasa-arvoisuus kulttuurin saralla, edes kaupungeissa. Kaiken pitää olla niiin tehokasta ja suurta.